Alıntı smtg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ben olsam opeli hiç düşünmezdim.. teknik servisleri fiattan daha kötü.. ki ben şuandaki servisimden çok çok memnunum (evsan).. c segmentine gelecek olursam da "bence" c segmentinin kralı civic'dir.. sonra corolla ve megane gelir.. en son bence lineaya bakılmalıdır.. 4 aracada bindim ve sürdüm.. lineanın kotukları çok feci sert bikere.. arda oturması bile 1.80 boyundaki biri olarak kafam neredeyse tavana değecek gibiydi.. diz mesafesi o kadar iyi değil.. konforda da eksikleri var bu 3 modele göre.. açıkçası line alacağıma yine GP alırdım.. Her Açıdan Bizim araçlar lineadan kat ve kat üstün durumdalar bence.. özelliklede dış görünüşeri bakımından yeni corollalar ve meganeler birbine nispeden daha yakın araçlar.. gerek konforları gerekse özellikleri açısından bence kafa kafayalar.. bence en yenilikçi ve en klas c segmenti aracı civic.. bindiğim gün işte GPden sonra bu aracı alacağım dedim tek araçtır.. kişisel fikrim böyle )

Opelin servisi kötü de renault'nun çok mu iyi.Hiç birisi Toyota kadar karşılıksız müşteri memnuniyeti sağlayamıyor.Mutlaka biyerden götürüyorlar.

Burda bahsi geçen 4 araba haricinden Opel Astra,gerek malzeme kalitesi, tokluk hissi,sağlamlığı,sınıfına referans olmuş yol tutuşu ve frenleriyle bu 4 ünüde götürür.Satış rakamlarıda zaten ortada(hb modeller için).

Performans,tüketim,servis konusunda Toyota'nın eline ne opel ne renault su dökebilir.

Megane belkide corolla ile beraber sınıfının en rahat aracı.Fakat rahatlığı sağlayanlar süspansiyonlar aracın yol tutuşunu kısıtlıyor.Esp opsiyonel olarak bile alınamıyor.İnsanların karşısına 60000 km bakımlarında 1000 tl küsür bakım masrafları çıkabiliyor.Daha 30000 km ye gelmeden kapı kolları soyulmaya başlıyabiliyor vs vs.

C segmentinde tasarım göreceli olsada bencede en güzel araç civictir.Size katılabileceğim nokta burası.