Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sen ve senin gibi düşünenlerde şu ülkeyi terk etse de kafamızı dinlesek. Sanki bolluk içinde yaşıyor herkes de akaryakıtı savunuyorsun. Adamların gelir düzeyleri bizden kat kat fazla sen kalkmış akaryakıt norveçte en pahalı diyorsun. Bugün bu ülkede emekliye 650 tl maaş ödenirken milletvekili maaşlarına 700 tl zam yapılıyor. Asgari ücretten fazla kazanıyorsun diye kesinti yapılıyor senin savunduğun politikaya bak. Parayı kolay kazandığın belli bu kadar bol keseden konuştuğuna göre.
Sen emekli maaşının kaç para olduğunu bilmiyon her halde. Ülke de ben ve benim gibiler ülkeden gitsin mi,? Kardeşim açıklamada yetmiyor mu sana. Hükümet benzini bedava mı dağıtsın amerikadaki gibi sübvanse mi etsin. İktisat mezunusun ama muhasebecisin her hal, kamu yönetimi mezunuyum ben Norveç ve abd dahil 40 ülke de bulundum memleketi terk etrim vaktinde 3 yıl Avustralya da yaşadım. Orda mazot benzinden pahalıdır oda ilginç, Almanyada bile mazot yeri gelir benzinden pahalı olur. Umarım gördüğün en uzak yer yandaki masa değildir. İktisat okumak, bir şey vermez adama keynes öldü, daha dinamik şeyler var ortada Yunanistan var bat mış, orda bile mazot 1.30, herkes vergisini tam ver se böyle olmaz o zamanda en fazla 1.35 olacak. Kur farkı var. Makaadın hükümete... ok atmaksa onu ben söyleyim. Doğru yerden gir. Benzin karşılaştırması yanlış. Hükümet kazanır oranlar ortada. Dünya daki oranlar ortada. Mazot enflasyon dan az artmış. Kur bazında. Hükümet e ok atcaksan. Yapılmayan yollardan, istanbukdaki trafikten at. Mantıklı ol benim güzel iktisatçı kardeşim, abim. Türkmenistanı örnek verme adam norveçi örnek verir. Gelir deme ruanda var, çek Cumhuriyeti var. Slovakya var. Ben grup kurdum İstanbul trafiğe isyan diye. İsyan eden bir benim yani.