225 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Ham petrol fiyatları son yılların en düşük seviyesinde ama tüketiciye yansımıyor

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

Alıntı punto57 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen emekli maaşının kaç para olduğunu bilmiyon her halde. Ülke de ben ve benim gibiler ülkeden gitsin mi,? Kardeşim açıklamada yetmiyor mu sana. Hükümet benzini bedava mı dağıtsın amerikadaki gibi sübvanse mi etsin. İktisat mezunusun ama muhasebecisin her hal, kamu yönetimi mezunuyum ben Norveç ve abd dahil 40 ülke de bulundum memleketi terk etrim vaktinde 3 yıl Avustralya da yaşadım. Orda mazot benzinden pahalıdır oda ilginç, Almanyada bile mazot yeri gelir benzinden pahalı olur. Umarım gördüğün en uzak yer yandaki masa değildir. İktisat okumak, bir şey vermez adama keynes öldü, daha dinamik şeyler var ortada Yunanistan var bat mış, orda bile mazot 1.30, herkes vergisini tam ver se böyle olmaz o zamanda en fazla 1.35 olacak. Kur farkı var. Makaadın hükümete... ok atmaksa onu ben söyleyim. Doğru yerden gir. Benzin karşılaştırması yanlış. Hükümet kazanır oranlar ortada. Dünya daki oranlar ortada. Mazot enflasyon dan az artmış. Kur bazında. Hükümet e ok atcaksan. Yapılmayan yollardan, istanbukdaki trafikten at. Mantıklı ol benim güzel iktisatçı kardeşim, abim. Türkmenistanı örnek verme adam norveçi örnek verir. Gelir deme ruanda var, çek Cumhuriyeti var. Slovakya var. Ben grup kurdum İstanbul trafiğe isyan diye. İsyan eden bir benim yani.
    Atatürk hükümetinden sonra hiç bir tanesini tutmuyorum ben merak etme senin gibi yanlı değilim ben Bu arada söylesene bu ülkede emekli maaşı kaç para vekil maaşlarını değil ama emekliye bağlananı söyle olur mu? Bu arada ben iktisatçı değilim elektrikçiyim.

şükrü t
    punto57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 61

Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Atatürk hükümetinden sonra hiç bir tanesini tutmuyorum ben merak etme senin gibi yanlı değilim ben Bu arada söylesene bu ülkede emekli maaşı kaç para vekil maaşlarını değil ama emekliye bağlananı söyle olur mu? Bu arada ben iktisatçı değilim elektrikçiyim.
    Ben yanlı değilim kardeşim Sen hala Atatürk'e oy veriyorsan yapacak bir şey yok. Gelip yönetemez eldekilerle idare edecez. Mazot fiyatının eleştirilmesi kaygan zemin muallak. Tüsiad üyelerinin ürettiği peynirin fiyatını tartışalım. Ki problemi çözelim sorum şu Türkiye'de üretilen peynir Hollandadan nasıl pahalı olur. Yada diğer ürünler gelir seviyemiz belli dediğine katılıyorum orda, ama Türkiye'de kaçak vergi oranı yüksek. Mantıklı zemin bulunursa, mantıklı muhalefet olursa her zaman vatandaş kazanır. Ben muhalefetin hükümeti doğru yerden eleştirmesini istiyorum ki vatandaş olarak ben kazanayım. Yoksa hükümetin yanlışı çok. Hemde çok. Muhalefetin yanlışı daha. Çok ona yanarım. Et fiyatlarını tüsiaddan dolayo eleştiremeyen bir muhalalefet neye yarar. Dünyanın en pahalı peynirini yiyoruz migrosta satılan domates Almanya dan pahalı orda üstünde birde anlatya yazar.

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

Alıntı punto57 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben yanlı değilim kardeşim Sen hala Atatürk'e oy veriyorsan yapacak bir şey yok. Gelip yönetemez eldekilerle idare edecez. Mazot fiyatının eleştirilmesi kaygan zemin muallak. Tüsiad üyelerinin ürettiği peynirin fiyatını tartışalım. Ki problemi çözelim sorum şu Türkiye'de üretilen peynir Hollandadan nasıl pahalı olur. Yada diğer ürünler gelir seviyemiz belli dediğine katılıyorum orda, ama Türkiye'de kaçak vergi oranı yüksek. Mantıklı zemin bulunursa, mantıklı muhalefet olursa her zaman vatandaş kazanır. Ben muhalefetin hükümeti doğru yerden eleştirmesini istiyorum ki vatandaş olarak ben kazanayım. Yoksa hükümetin yanlışı çok. Hemde çok. Muhalefetin yanlışı daha. Çok ona yanarım. Et fiyatlarını tüsiaddan dolayo eleştiremeyen bir muhalalefet neye yarar. Dünyanın en pahalı peynirini yiyoruz migrosta satılan domates Almanya dan pahalı orda üstünde birde anlatya yazar.
    Atatürk konusunda ne demek istediğimi ya anlamadın ya da işine gelmiyor. Muhalefeti tutmuyorum ama benim rahat ferah geçinebilmem için iktidarın beni düşünmesi gerek muhalefetin değil. Ama sağ olsun düşünüyorlar işte: Türkiyede üretilip ihtac edilen her şey ama her şey dışarı 1. kalitede ve ucuza satılıyorken yurt pazarına 2. hatta 3. kalite yurtdışına giden fiyatlardan pahalıya veriliyor. Amasyada toplanan 2 yumruk büyüklüğündeki elmalardan ben yurt pazarına hiç girdiğini görmedim, ya da boğazlardan geçen veya geçmeyip milyon dolarlar verip yat alan marinada bekleyen zengin yatlarına satılan akaryakıtın litresi 2 tlyi bile bulmuyor. daha 2 gün önce tv de haber oldu : mandalina bahçede 25 kr tezgahta 2 tl diye. üreticinin canı çıkıyor mal üretip para kazansın diye arada toptancılar parayı kırıyor. Vatandaş da üretici de eziyet çekiyor. Bunları muhalefet mi düzenleyecek yoksa hükümet mi? İktidar beni düşünerek çalışmıyorsa buna muhalefet nasıl engel olsun? Sorularıma cevap verip zahmet etmeyin zaten ben sorularımın cevaplarını biliyorum, o yüzden hiç boşuna tartışma konusu oluşturmayalım. Size iyi günler diler savunma ya da eleştiri yaparken elinizi vicdanınıza koyu konuşmanızı umarım.

şükrü t
    punto57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 61

Alıntı halils2 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Atatürk konusunda ne demek istediğimi ya anlamadın ya da işine gelmiyor. Muhalefeti tutmuyorum ama benim rahat ferah geçinebilmem için iktidarın beni düşünmesi gerek muhalefetin değil. Ama sağ olsun düşünüyorlar işte: Türkiyede üretilip ihtac edilen her şey ama her şey dışarı 1. kalitede ve ucuza satılıyorken yurt pazarına 2. hatta 3. kalite yurtdışına giden fiyatlardan pahalıya veriliyor. Amasyada toplanan 2 yumruk büyüklüğündeki elmalardan ben yurt pazarına hiç girdiğini görmedim, ya da boğazlardan geçen veya geçmeyip milyon dolarlar verip yat alan marinada bekleyen zengin yatlarına satılan akaryakıtın litresi 2 tlyi bile bulmuyor. daha 2 gün önce tv de haber oldu : mandalina bahçede 25 kr tezgahta 2 tl diye. üreticinin canı çıkıyor mal üretip para kazansın diye arada toptancılar parayı kırıyor. Vatandaş da üretici de eziyet çekiyor. Bunları muhalefet mi düzenleyecek yoksa hükümet mi? İktidar beni düşünerek çalışmıyorsa buna muhalefet nasıl engel olsun? Sorularıma cevap verip zahmet etmeyin zaten ben sorularımın cevaplarını biliyorum, o yüzden hiç boşuna tartışma konusu oluşturmayalım. Size iyi günler diler savunma ya da eleştiri yaparken elinizi vicdanınıza koyu konuşmanızı umarım.
    Atatürk konusunda dediğinizi gayet iyi anlıyorum, ama sene 2015 ve Atatürk'ün kurduğu bir parti yada oluşum olmadığından şu anda ne yazık ki Atatürk'ün üzerinden yapılan konuşmalara iyi niyet temennisiyle bakabiliyorum. Sonuçta menderes ve bayarda chpli idi,<br/>