Ben yanlı değilim kardeşim Sen hala Atatürk'e oy veriyorsan yapacak bir şey yok. Gelip yönetemez eldekilerle idare edecez. Mazot fiyatının eleştirilmesi kaygan zemin muallak. Tüsiad üyelerinin ürettiği peynirin fiyatını tartışalım. Ki problemi çözelim sorum şu Türkiye'de üretilen peynir Hollandadan nasıl pahalı olur. Yada diğer ürünler gelir seviyemiz belli dediğine katılıyorum orda, ama Türkiye'de kaçak vergi oranı yüksek. Mantıklı zemin bulunursa, mantıklı muhalefet olursa her zaman vatandaş kazanır. Ben muhalefetin hükümeti doğru yerden eleştirmesini istiyorum ki vatandaş olarak ben kazanayım. Yoksa hükümetin yanlışı çok. Hemde çok. Muhalefetin yanlışı daha. Çok ona yanarım. Et fiyatlarını tüsiaddan dolayo eleştiremeyen bir muhalalefet neye yarar. Dünyanın en pahalı peynirini yiyoruz migrosta satılan domates Almanya dan pahalı orda üstünde birde anlatya yazar.
Atatürk konusunda ne demek istediğimi ya anlamadın ya da işine gelmiyor. Muhalefeti tutmuyorum ama benim rahat ferah geçinebilmem için iktidarın beni düşünmesi gerek muhalefetin değil. Ama sağ olsun düşünüyorlar işte: Türkiyede üretilip ihtac edilen her şey ama her şey dışarı 1. kalitede ve ucuza satılıyorken yurt pazarına 2. hatta 3. kalite yurtdışına giden fiyatlardan pahalıya veriliyor. Amasyada toplanan 2 yumruk büyüklüğündeki elmalardan ben yurt pazarına hiç girdiğini görmedim, ya da boğazlardan geçen veya geçmeyip milyon dolarlar verip yat alan marinada bekleyen zengin yatlarına satılan akaryakıtın litresi 2 tlyi bile bulmuyor. daha 2 gün önce tv de haber oldu : mandalina bahçede 25 kr tezgahta 2 tl diye. üreticinin canı çıkıyor mal üretip para kazansın diye arada toptancılar parayı kırıyor. Vatandaş da üretici de eziyet çekiyor. Bunları muhalefet mi düzenleyecek yoksa hükümet mi? İktidar beni düşünerek çalışmıyorsa buna muhalefet nasıl engel olsun? Sorularıma cevap verip zahmet etmeyin zaten ben sorularımın cevaplarını biliyorum, o yüzden hiç boşuna tartışma konusu oluşturmayalım. Size iyi günler diler savunma ya da eleştiri yaparken elinizi vicdanınıza koyu konuşmanızı umarım.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri