Sayfa 2/2 İlkİlk 12
32 sonuçtan 21 ile 32 arası

Konu: Tüm araçların yakıt tüketimi hk

karahan k kaya
    Rolantide çalışıyor... kukart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Samsun
    Rengi
    Yok
    Plaka
    55
    Edilen teşekkür: 350

verilerde herzaman reklam kokan hareketler oluyor
    mesela bir ara passat (dizel) bidepoyla 1500km yol (km tam hatılamıyorum 1200de olabilir) yapıyor dediler
    ama şunu söylemediler depo 60 lt alıyor .

o t o b i y o g r a f i :
    2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
    2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
    2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
    2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
    2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
    2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
    2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
    2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /

█▌
    █ █ ▌▌▌║│

Özgür TÜRKOĞLU
    ozay06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 148

Alıntı kukart Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    verilerde herzaman reklam kokan hareketler oluyor
    mesela bir ara passat (dizel) bidepoyla 1500km yol (km tam hatılamıyorum 1200de olabilir) yapıyor dediler
    ama şunu söylemediler depo 60 lt alıyor .
    Depo ister 60lt alsın ister 1600lt alsın passat dizelin 100km deki ortalama yakıtı 3,8lt Ortalama yakıtın depodaki kapasiteyle alakası yok sanırım Bir depoyla şu kadar gittim diyerek yakıtı hesaplama gibi garip bir yöntem zaten neden kullanılır bilmem Bütün hesaplamalar araçların 100km deki ortalama yakıtına endekslidir Bir arabayla diğeri karşılaştırılırken depo karşılaştırması bir anlam ifade etmiyor

Misafir047
    Ziyaretçi Misafir047 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı swimmer_tr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nasıl oluyor da insanlar o araçlara binlerce lira veriyorsa öyle oluyor teknoloji deniyor bu olaya geliştikçe gelişiyor ama bi yandan da pahalılaşıyor. hal böyle olunca lüks araçlar teknolojiyi orta sınıftan daha önden takip ediyor.

bir de yukarıda uzuncocuk arkadaşımız şöyle bir mesaj yazmıştı:

75 bg fiorino ıle 750 devırde hafıf yokusta ayagımı hıc gaza basmadan debrıyajdan kaldırdıgımda arac stop edıyordu. sımdı sankı gaz verıyormusum gıbı kalkıyor aynı sekılde. aslında az yakmak degıl olay. ben 90 km hıza ulasabılmek ıcın cok daha az gaza yuklenıyorum aslında.1500 devırde turbo acılıyor 1800 devırde vıtes attıgımda hıc bayılmıyor ust vıteste . boylece az yakıyor gıbı gorunuyor ama yuksek hacımlı motorlarda da gaz meretıne yuklendıkce yuklenıyor ınsan...o zamanda cok yakıyorum ama kucuk hacımlı motorlarda yuksek hıza ulasmak ıcın bunu gaz pedalına cok basarak saglıyoruz fark burada.... ama bu az yakma olayını 1.3 multıjet 90 km hıza vardıktan sonra en ıyı sekılde gerceklestırıyor. asıl tasarruf burda baslıyor.

bu da bir sebep
    ben mantıklı açıklama bekliyorum teknik olarak açıklama bekliyorum neden diye??

bir de yani bizim motor gwei teknoloji ürünümü mesela opel corsa 3.5 yakıyor fabrika verilerine göre kaputun altında punto motoru var ama puntonun fabrika verilerine gore 4.6 yakıyor bu neyle açıklayacaksınız diyorum inşallah anlatabıldım derdimi

Hasan Fehmi Güler
    hfguler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 24

sakın polo ve golf bluemotion un teknik özelliklerine bakmayın.... sanırım yakmıyorlar....

karahan k kaya
    Rolantide çalışıyor... kukart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Samsun
    Rengi
    Yok
    Plaka
    55
    Edilen teşekkür: 350

Alıntı ozay06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Depo ister 60lt alsın ister 1600lt alsın passat dizelin 100km deki ortalama yakıtı 3,8lt Ortalama yakıtın depodaki kapasiteyle alakası yok sanırım Bir depoyla şu kadar gittim diyerek yakıtı hesaplama gibi garip bir yöntem zaten neden kullanılır bilmem Bütün hesaplamalar araçların 100km deki ortalama yakıtına endekslidir Bir arabayla diğeri karşılaştırılırken depo karşılaştırması bir anlam ifade etmiyor
    bir gazete haberinden yola çıkarak anlatmaa çalıştım passat ın ne kaa yaktığı umrumda deil, binen düşünsün... bu tarz haberlerin ve katalog değerlerinin hiç bir zaman demiyorum sadece kataloğa yazılan değerlerin ortaya konduğu aynı ortamın (kapalı... aracın hava akımı veya hava sartlarına bağlı durumla karşılaşmadan makine üzerinde hareketi ile ortaya konulan değerler...) sağlandığı anlarda değeri yakalayabiliriz veya Yine bir gazete haberinde clio nun avrupa yı şu kadar depo veya litre dizel yakarak dolandığı haberinde olduğu gibi... Firmaların satış politikaları (reklamları) en çok talep gören kritere odaklı yürüyor ve şu sıralar en çok dikkat edilen kriter yakıt ekonomisi...

o t o b i y o g r a f i :
    2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
    2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
    2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
    2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
    2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
    2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
    2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
    2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /

█▌
    █ █ ▌▌▌║│

ümit başaran
    uzuncocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mardin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 480

passatta 3.8 lıtre golf te 3.8 lıtre polo da 3.8 lıtre... bu nasıl ıstır????? reklam olarak verılen rakamları burda paylasmayalım bence bırde ortalama yakıt 3.8 yazmıssınız passat ıcın ozaman bu passa 1500 kılo agırlıgı ıle sehırlerarası 90 km sabıt hızla 2.5 lıtre falan yakar... yapmayın. o arac ortalamada en az 6 lıtre yakacaktır sehır ıcı dısı karısık. bu forumda yakıt ıle ılgılı bırsuru konu var ve her kullanan kısı de bu aracın fabrıka verılerıne gore en az 1 lıtre genellıkle de 2 lıtre fazla yaktıgını bılır... depo kapasıtesı aynı olan kısılerınde bır depo ıle su kadar gıttım demelerı gayet mantıklı cunku hala bırcok aracta yol bılgısayarı yok zaten olan cogu kısıde guvenmıyor bılgısayar verılerıne. bu yuzden kı hesaplamalarını bır depo yakıt alıp sonra bellı bır mıktar yol yapıp sonra tekrar depoyu doldurarak yakıtlarını hesaplıyorlar. bu yontem de hıc garıp degıldır..
    ıkı kankı ıkı puntosunun deposunu doldurup seyahate baslasalar bırının benzını dıgerınden 100 km once bıtse o zaman anlasılır deponun kac km goturdugu)))))

ümit başaran
    Nereden
    Mardin
    Rengi
    Yok

Alıntı hfguler Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sakın polo ve golf bluemotion un teknik özelliklerine bakmayın.... sanırım yakmıyorlar....
    satıs temsılcılerıne kalsa hıcbır fırmanın dızelı yakmıyor bıde sankı bız hıc araba bılmıyoruz gıbı ballandıra ballandıra anlatıyorlar... polo mu alırken passat ıcın bu 3.8 lıtre muhabbetı vardı ww.da... dedımkı gelın beraber surelım . ve en usta soforunuz sursun 3.8 yakarsa ben bu aracı alacam ama 3.9 yakarsa 100 km de aracı bedava ya alırım.... kem küm ehe öhö..... sonra bayı sahıbının dızel passatının ortlama yakıt tuketımıne baktık.... depo 70 lıtre. ortalama karısık 6.4..... o yuzden emın olun vw lar yakmaz fabrıka verısı 5.2 ort.

Özgür TÜRKOĞLU
    ozay06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 148

Alıntı uzuncocuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    passatta 3.8 lıtre golf te 3.8 lıtre polo da 3.8 lıtre... bu nasıl ıstır????? reklam olarak verılen rakamları burda paylasmayalım bence bırde ortalama yakıt 3.8 yazmıssınız passat ıcın ozaman bu passa 1500 kılo agırlıgı ıle sehırlerarası 90 km sabıt hızla 2.5 lıtre falan yakar... yapmayın. o arac ortalamada en az 6 lıtre yakacaktır sehır ıcı dısı karısık. bu forumda yakıt ıle ılgılı bırsuru konu var ve her kullanan kısı de bu aracın fabrıka verılerıne gore en az 1 lıtre genellıkle de 2 lıtre fazla yaktıgını bılır... depo kapasıtesı aynı olan kısılerınde bır depo ıle su kadar gıttım demelerı gayet mantıklı cunku hala bırcok aracta yol bılgısayarı yok zaten olan cogu kısıde guvenmıyor bılgısayar verılerıne. bu yuzden kı hesaplamalarını bır depo yakıt alıp sonra bellı bır mıktar yol yapıp sonra tekrar depoyu doldurarak yakıtlarını hesaplıyorlar. bu yontem de hıc garıp degıldır..
    ıkı kankı ıkı puntosunun deposunu doldurup seyahate baslasalar bırının benzını dıgerınden 100 km once bıtse o zaman anlasılır deponun kac km goturdugu)))))
    Bir önceki mesajımda belirtmiştim ama bu mesajımda siz yazınca farkettim Yazdığım değer tabiki şehirdışı rakamı Şehiriçi 5,2 ortalama 4,3lt

Bahsettiğiniz üzere katalog rakamlarını tutturmanın neredeyse imkansız olduğunu yine daha önceki mesajlarımda belirttim Ama bu başlığı açan arkadaşın bahsettiği asıl sormak istediği cevabını merak ettiği konu ise büyük ve ağır araçların yakıt tüketimlerinin küçüklerle nasıl hemen hemen aynı değerlerde olması Ben bunu anlatmaya çalışıyorum

Ayrıca birkaç kişi ve sinizde bahsettiğiniz REKLAM sözcüğünden neyi kastettiğinizi açıklamanızı istiyorum Benim reklamla ıvırla zvırla ne işim olabilir Neyin reklamını yapabilirim? Vw passat kimsenin bilmediği benim anlatarak birilerinin öğreneceği bir araç mı?

ümit başaran
    Nereden
    Mardin
    Rengi
    Yok

Bir önceki mesajımda belirtmiştim ama bu mesajımda siz yazınca farkettim Yazdığım değer tabiki şehirdışı rakamı Şehiriçi 5,2 ortalama 4,3lt

Bahsettiğiniz üzere katalog rakamlarını tutturmanın neredeyse imkansız olduğunu yine daha önceki mesajlarımda belirttim Ama bu başlığı açan arkadaşın bahsettiği asıl sormak istediği cevabını merak ettiği konu ise büyük ve ağır araçların yakıt tüketimlerinin küçüklerle nasıl hemen hemen aynı değerlerde olması Ben bunu anlatmaya çalışıyorum

Ayrıca birkaç kişi ve sinizde bahsettiğiniz REKLAM sözcüğünden neyi kastettiğinizi açıklamanızı istiyorum Benim reklamla ıvırla zvırla ne işim olabilir Neyin reklamını yapabilirim? Vw passat kimsenin bilmediği benim anlatarak birilerinin öğreneceği bir araç mı?
    reklam kelımesıne takılmayın onu vw nın reklamı olarak yazmıstım .. emın olun o aracların yakıt tuketımlerı sadece kagıt uzerınde aynı.... bıde dedem gıbı surenlerde aynı cıkar belkı.... cok da uzatılıp kafa yorulacak bırsey degıl... sılındır hacmı ne kadar buyuk yakıt o kadar cok... gerısı bos .....

Hasan Fehmi Güler
    hfguler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 24

benim izmir hatayda oturuyorum... gaziemir sarnıç kavşağına gidip geliyorum... genelde ortalamam 5.5 veya 5.4 oluyor... ama aracımın şehir içi tüketim 5.9 fabrika verilerine göre... çankaya trafiğine girersem ortalamam 5.9 6.0 gibi bi rakam oluyor... ani kalkış sert fren yapmadan çok sakin kullanan biriyim...sanırım fabrika verilerini bu yüzden tutturabiliyorum...( eski 1.9 tdi vw caddy'im ile 5.3 1.9 multijet doblo ile 5.8 ortalamalar görmüşlüğüm vardır.) sanırım çok sabırlı kullanımda bu rakamlar yakalanabilir...

cihan kesen
    speedy_16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Bravo Hayal Mavisi
    Plaka
    16 ** 022
    Edilen teşekkür: 179

Alıntı uzuncocuk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    reklam kelımesıne takılmayın onu vw nın reklamı olarak yazmıstım .. emın olun o aracların yakıt tuketımlerı sadece kagıt uzerınde aynı.... bıde dedem gıbı surenlerde aynı cıkar belkı.... cok da uzatılıp kafa yorulacak bırsey degıl... sılındır hacmı ne kadar buyuk yakıt o kadar cok... gerısı bos .....
    passatları bilmiyorum ama
    BMW 320 d 2,0 184 hp dizel 90 sabit giderken 4,5 lt gibi bi ortalama vardı ve o performans ve motor hacmine göre mükemmel bi rakam arkadaşlar yol bilgisayrımı bozuldu die dalga geçiolardı
    Golf TSİ 1,4 140 hp ilede sehr dışı 80 ve 90 sabit giderken 4,7 4,9 gibi rakmlar görünüo 4,9 çoğu tsi cı görmüş zaten forumlara konu olmuş bizzat ben 80 90 cruise controlle giderken 4,7 gördüm ortalamada yakıtta, tabi bunlar yol bilgisayarı ortalaması yanlış göstermişsse hata payı varsa bilemiyorum ama bilgisayrı 0 layıp aynı yoldan gidiş dönüş ortlaması basınca hepsinin yakıtı çıkıyo tabiki her zaman öle sabırlı kullanılabilirmi oda ayrı konu
    Konu speedy_16 tarafından (03/09/2011 Saat 18:58 ) değiştirilmiştir.

irfan cuşinsa
    blackhawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 248

Biraz önce baktım arkadaşlar 1.6 focus tcdi 6lt 100 km. karma tüketim dün İzmir'de akşam trafiğinde 70-80 km hızda 4 lt 100 km ortalama yakaladım. Sakin kullanım ve doğru viteste gerçekten mjet az yakıyor.
    2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
    2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
    2009 Gümüş Multijet active
    2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
    2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
    2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic

Sayfa 2/2 İlkİlk 12