verilerde herzaman reklam kokan hareketler oluyor
mesela bir ara passat (dizel) bidepoyla 1500km yol (km tam hatılamıyorum 1200de olabilir) yapıyor dediler
ama şunu söylemediler depo 60 lt alıyor .:)
Printable View
verilerde herzaman reklam kokan hareketler oluyor
mesela bir ara passat (dizel) bidepoyla 1500km yol (km tam hatılamıyorum 1200de olabilir) yapıyor dediler
ama şunu söylemediler depo 60 lt alıyor .:)
Depo ister 60lt alsın ister 1600lt alsın passat dizelin 100km deki ortalama yakıtı 3,8lt :punk0000:Ortalama yakıtın depodaki kapasiteyle alakası yok sanırım Bir depoyla şu kadar gittim diyerek yakıtı hesaplama gibi garip bir yöntem zaten neden kullanılır bilmem Bütün hesaplamalar araçların 100km deki ortalama yakıtına endekslidir Bir arabayla diğeri karşılaştırılırken depo karşılaştırması bir anlam ifade etmiyor
ben mantıklı açıklama bekliyorum teknik olarak açıklama bekliyorum neden diye??
bir de yani bizim motor gwei teknoloji ürünümü mesela opel corsa 3.5 yakıyor fabrika verilerine göre kaputun altında punto motoru var ama puntonun fabrika verilerine gore 4.6 yakıyor bu neyle açıklayacaksınız diyorum inşallah anlatabıldım derdimi
sakın polo ve golf bluemotion un teknik özelliklerine bakmayın....:) sanırım yakmıyorlar....
bir gazete haberinden yola çıkarak anlatmaa çalıştım passat ın ne kaa yaktığı umrumda deil, binen düşünsün... bu tarz haberlerin ve katalog değerlerinin hiç bir zaman demiyorum sadece kataloğa yazılan değerlerin ortaya konduğu aynı ortamın (kapalı... aracın hava akımı veya hava sartlarına bağlı durumla karşılaşmadan makine üzerinde hareketi ile ortaya konulan değerler...) sağlandığı anlarda değeri yakalayabiliriz veya Yine bir gazete haberinde clio nun avrupa yı şu kadar depo veya litre dizel yakarak dolandığı haberinde olduğu gibi... Firmaların satış politikaları (reklamları) en çok talep gören kritere odaklı yürüyor ve şu sıralar en çok dikkat edilen kriter yakıt ekonomisi...
passatta 3.8 lıtre golf te 3.8 lıtre polo da 3.8 lıtre... bu nasıl ıstır????? reklam olarak verılen rakamları burda paylasmayalım bence bırde ortalama yakıt 3.8 yazmıssınız passat ıcın ozaman bu passa 1500 kılo agırlıgı ıle sehırlerarası 90 km sabıt hızla 2.5 lıtre falan yakar... yapmayın. o arac ortalamada en az 6 lıtre yakacaktır sehır ıcı dısı karısık. bu forumda yakıt ıle ılgılı bırsuru konu var ve her kullanan kısı de bu aracın fabrıka verılerıne gore en az 1 lıtre genellıkle de 2 lıtre fazla yaktıgını bılır... depo kapasıtesı aynı olan kısılerınde bır depo ıle su kadar gıttım demelerı gayet mantıklı cunku hala bırcok aracta yol bılgısayarı yok zaten olan cogu kısıde guvenmıyor bılgısayar verılerıne. bu yuzden kı hesaplamalarını bır depo yakıt alıp sonra bellı bır mıktar yol yapıp sonra tekrar depoyu doldurarak yakıtlarını hesaplıyorlar. bu yontem de hıc garıp degıldır..:)
ıkı kankı ıkı puntosunun deposunu doldurup seyahate baslasalar bırının benzını dıgerınden 100 km once bıtse o zaman anlasılır deponun kac km goturdugu:))))))
satıs temsılcılerıne kalsa hıcbır fırmanın dızelı yakmıyor:) bıde sankı bız hıc araba bılmıyoruz gıbı ballandıra ballandıra anlatıyorlar... polo mu alırken passat ıcın bu 3.8 lıtre muhabbetı vardı ww.da... dedımkı gelın beraber surelım . ve en usta soforunuz sursun 3.8 yakarsa ben bu aracı alacam ama 3.9 yakarsa 100 km de aracı bedava ya alırım.... kem küm ehe öhö..... sonra bayı sahıbının dızel passatının ortlama yakıt tuketımıne baktık.... depo 70 lıtre. ortalama karısık 6.4..... o yuzden emın olun vw lar yakmaz:) fabrıka verısı 5.2 ort.
Bir önceki mesajımda belirtmiştim ama bu mesajımda siz yazınca farkettim Yazdığım değer tabiki şehirdışı rakamı Şehiriçi 5,2 ortalama 4,3lt
Bahsettiğiniz üzere katalog rakamlarını tutturmanın neredeyse imkansız olduğunu yine daha önceki mesajlarımda belirttim Ama bu başlığı açan arkadaşın bahsettiği asıl sormak istediği cevabını merak ettiği konu ise büyük ve ağır araçların yakıt tüketimlerinin küçüklerle nasıl hemen hemen aynı değerlerde olması Ben bunu anlatmaya çalışıyorum
Ayrıca birkaç kişi ve sinizde bahsettiğiniz REKLAM sözcüğünden neyi kastettiğinizi açıklamanızı istiyorum Benim reklamla ıvırla zvırla ne işim olabilir Neyin reklamını yapabilirim? Vw passat kimsenin bilmediği benim anlatarak birilerinin öğreneceği bir araç mı?
reklam kelımesıne takılmayın:) onu vw nın reklamı olarak yazmıstım .. emın olun o aracların yakıt tuketımlerı sadece kagıt uzerınde aynı.... bıde dedem gıbı surenlerde aynı cıkar belkı.... cok da uzatılıp kafa yorulacak bırsey degıl... sılındır hacmı ne kadar buyuk yakıt o kadar cok... gerısı bos .....
benim izmir hatayda oturuyorum... gaziemir sarnıç kavşağına gidip geliyorum... genelde ortalamam 5.5 veya 5.4 oluyor... ama aracımın şehir içi tüketim 5.9 fabrika verilerine göre... çankaya trafiğine girersem ortalamam 5.9 6.0 gibi bi rakam oluyor... ani kalkış sert fren yapmadan çok sakin kullanan biriyim...sanırım fabrika verilerini bu yüzden tutturabiliyorum...( eski 1.9 tdi vw caddy'im ile 5.3 1.9 multijet doblo ile 5.8 ortalamalar görmüşlüğüm vardır.) sanırım çok sabırlı kullanımda bu rakamlar yakalanabilir...
passatları bilmiyorum ama
BMW 320 d 2,0 184 hp dizel 90 sabit giderken 4,5 lt gibi bi ortalama vardı ve o performans ve motor hacmine göre mükemmel bi rakam arkadaşlar yol bilgisayrımı bozuldu die dalga geçiolardı :)
Golf TSİ 1,4 140 hp ilede sehr dışı 80 ve 90 sabit giderken 4,7 4,9 gibi rakmlar görünüo 4,9 çoğu tsi cı görmüş zaten forumlara konu olmuş bizzat ben 80 90 cruise controlle giderken 4,7 gördüm ortalamada yakıtta, tabi bunlar yol bilgisayarı ortalaması yanlış göstermişsse hata payı varsa bilemiyorum ama bilgisayrı 0 layıp aynı yoldan gidiş dönüş ortlaması basınca hepsinin yakıtı çıkıyo tabiki her zaman öle sabırlı kullanılabilirmi oda ayrı konu :D
Biraz önce baktım arkadaşlar 1.6 focus tcdi 6lt 100 km. karma tüketim dün İzmir'de akşam trafiğinde 70-80 km hızda 4 lt 100 km ortalama yakaladım. Sakin kullanım ve doğru viteste gerçekten mjet az yakıyor.