51 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Sıkıldım artık bu yakıt konusundan

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

mahmut aracı sadece çanakkale içinde 5-6 km lik mesafedemi kullanıyorsun eğer öyle ise bu değer kış ayları için normal
    aracın harareti 90 dereceye gelene kadar aşırı bir tüketim gerçekleşir
    çanakkalede olduğunu ve devamlı kısa mesafe kullandığını varsayarak durumun normal olduğunu düşünüyorum
    istersen şöyle bir deneme yap aracını tamamaen ısttıktan sonra yol bilgisayarını sıfırla
    çanakkaleden yola çık şöle ezine tarafına doğru bir 20 km git gel bu arada hızın 90-120 arasında olsun en son çanakkkaleye geldiğinde ortalama tüketimine bak aradaki farkı anlayacaksın
    her motor kış aylarında ilk çalıştığında ısınana kadar inanılmaz derecede fazla yakıt tüketir ve şehir içi 5-6 km lik mesafelerde motor normal çalışma sıcaklığına ulaşamaz bu yüzdende tüketim hep yüksek olur

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Şükrü KESKİN
    skeskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çanakkaleden yola çık şöle ezine tarafına doğru bir 20 km git gel bu arada hızın 90-120 arasında olsun en son çanakkkaleye geldiğinde ortalama tüketimine bak aradaki farkı anlayacaksın
    her motor kış aylarında ilk çalıştığında ısınana kadar inanılmaz derecede fazla yakıt tüketir ve şehir içi 5-6 km lik mesafelerde motor normal çalışma sıcaklığına ulaşamaz bu yüzdende tüketim hep yüksek olur
    İyi de hocam herkes hergün aracını ısıtıp 90-120 ortalama ile 20-30 km yol mu gidiyor? zaten sizin o dediğiniz şehirlerarası yakıt tüketimine girer.
    adamlar şehiriçi 6 lt diye vermiş. niye o zaman şehiriçi 6 lt demişler?

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı skeskin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İyi de hocam herkes hergün aracını ısıtıp 90-120 ortalama ile 20-30 km yol mu gidiyor? zaten sizin o dediğiniz şehirlerarası yakıt tüketimine girer.
    adamlar şehiriçi 6 lt diye vermiş. niye o zaman şehiriçi 6 lt demişler?

canım kardeşim fabrika ölçüm yaparken motorun ısındıktan sonra normal şartlarda ölçüm yapar
    madem şehiriçi olsun istiyorsun o zaman aracın hararet göstergesi yarıya gelene kadar dolaş daha sonra yol bilgisayarını sıfırlayıp bir 10 km şehir içinde kullan bakalım seninki ne çıkacak
    herkes derken ben 77 bg benzinli ile şu anda günde 33 km yol yapıyorum her gün güzergahım aynı şu anda yakıt ortalamam 5,8 lt havalar soğursa 6,5 lt ye kadar çıkıyor bu değeri yakalamak içinde 2000 devirin üstüne çıkmamaya çalışıyorum

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

Şükrü KESKİN
    skeskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Denizli
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1

Alıntı GP COSKUN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    canım kardeşim fabrika ölçüm yaparken motorun ısındıktan sonra normal şartlarda ölçüm yapar
    madem şehiriçi olsun istiyorsun o zaman aracın hararet göstergesi yarıya gelene kadar dolaş daha sonra yol bilgisayarını sıfırlayıp bir 10 km şehir içinde kullan bakalım seninki ne çıkacak
    herkes derken ben 77 bg benzinli ile şu anda günde 33 km yol yapıyorum her gün güzergahım aynı şu anda yakıt ortalamam 5,8 lt havalar soğursa 6,5 lt ye kadar çıkıyor bu değeri yakalamak içinde 2000 devirin üstüne çıkmamaya çalışıyorum
    Coşkun bey benim anlamadığım nokta şu: tamam motorun ısınma olayını geçtik. Şimdi bu fabrika yakıt ölçümü yaparken şehirdışı ölçümünü 90-100 km sabit hızla hiç durmadan yapıyor anladık çıkan değeri yazıyor. diyelim 4.5 lt.
    Şehiriçi ölçümünü nasıl yapıyor da yazıyor? 6 lt/100 km veriyi nerden alıyor? dur kalk yapıyor mu hiç? mutlaka farklı bir kullanım tarzı ile bu değer şehirdışı verilerine göre daha yüksek çıkıyordur. yoksa onu da 5. vites 90-100 km sabit hızla yapsa o da 4.5lt çıkması lazım. zaten kaldı ki o şekildeki bir ölçüm şehiriçini yansıtmaz ki.

Abdullah bey
    Yeniden Punto AYM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 51

Coşkun bey benim anlamadığım nokta şu: tamam motorun ısınma olayını geçtik. Şimdi bu fabrika yakıt ölçümü yaparken şehirdışı ölçümünü 90-100 km sabit hızla hiç durmadan yapıyor anladık çıkan değeri yazıyor. diyelim 4.5 lt.
    Şehiriçi ölçümünü nasıl yapıyor da yazıyor? 6 lt/100 km veriyi nerden alıyor? dur kalk yapıyor mu hiç? mutlaka farklı bir kullanım tarzı ile bu değer şehirdışı verilerine göre daha yüksek çıkıyordur. yoksa onu da 5. vites 90-100 km sabit hızla yapsa o da 4.5lt çıkması lazım. zaten kaldı ki o şekildeki bir ölçüm şehiriçini yansıtmaz ki.
    Resmi yakıt tüketimi rakamları nasıl elde ediliyor?
    Resmi yakıt tüketimi testlerinin amacı müşterilere farklı modellerin standart testlerdeki yakıt tüketimi hakkında karşılaştırmalı bilgi sunmak. Gerçek hayattaki çok değişken koşullar nedeniyle kuralları sıkı sıkıya belirlenmiş ve karşılaştırılabilir bir test yapılması gerekiyor. Şu anda Avrupa'da AB'nin 80/1268/AET (en son 2004/3/EC ile değiştirildi) direktifine göre yakıt tüketimi testleri yapılıyor. Uluslararası alanda kabul gören bu testler önceki testlere göre gerçek koşullardaki yakıt tüketimini daha doğru gösteriyor.
    Testte kullanılacak araçların en az 3000 km kullanılmış olması gerekiyor. Test iki bölümden oluşuyor; şehir içi ve şehir dışı.
    Şehir içi testi
    Bu test bir laboratuarda 20°C ila 30°C sıcaklıkta döner bir yol üzerinde motor soğuk olarak başlanarak yapılır. Bu testte çeşitli hızlanmalar, sabit hızda gidişler, yavaşlamalar ve boşta çalışmalar bulunuyor. En yüksek hız 50 km/s, ortalama hız 19 km/s ve geçilen mesafe de 4 kilometredir. Aşağıdaki grafikteki birinci bölüm bu testi gösteriyor. Testin bu bölümü şehir içinde sürekli dur kalk trafiğini yansıtıyor.
    Şehir dışı testi
    Bu test şehir içi testinin hemen ardından yapılır ve aşağı yukarı yarısı sabit hızda gidişten ve geri kalanı da hızlanma, yavaşlama ve biraz boşta çalışmadan oluşur. En yüksek hız 120 km/s, ortalama hız 63 km/s ve geçilen mesafe de 7 kilometredir. Bu test de aşağıdaki grafiğin sağ tarafında gösteriliyor.
    Ortalama yakıt tüketimi rakamı
    Ortalama yakıt tüketimi şehir içi ve şehir dışı rakamlarının bileşimidir. Bu nedenle, her iki testin her bölümde geçilen mesafeye göre ağırlıklı olarak alınmış ortalamasıdır.
    Yakıt tüketimi testi grafiği Yukarıdaki hız ve zaman grafiğinde test sırasındaki hızlanmalar, yavaşlamalar, sabit hızda gidişler ve boşta çalışmalar gösteriliyor. Belirtilen zamanlara ve hızlara aynen uyulması büyük önem taşıyor, izin verilen toleranslar çok düşük. Bu nedenle, testi yapan sürücülerin çok dikkatli olması ve testi çok hassas bir şekilde uygulaması gerekiyor. Bazen testin doğru olarak yapılıncaya kadar 25-30 kez tekrar edilmesi gerekebiliyor. Test sürücülerinin işi hiç de kolay değil, ama testlerin karşılaştırılabilir olmasının başka yolu da yok. Test Bilgileri Test Tarihi: 27.03.2006 (motorin fiyatı ve maliyet rakamları da aynı tarihin)
    Sabah Yola Çıkış (Kozyatağı, Hal, Petrol Ofisi) = 07:45
    Antalya Varış (Petrol Ofisi, Erdemli Petrol) = 18:40
    Toplam Süre : 10 saat 55 dakika
    Geçilen kilometre: 703.7 km
    Toplam yolculuk süresi (molalar dışında) = 9 saat 53 dk
    Ortalama hız (yaklaşık) : 71.2 km/s (trafik ışığı, gişe, trafik sıkışıklığı vb. dahil)
    Tüketilen yakıt miktarı (motorin) : 26.58 litre (deponun pompada aldığı yakıt)
    1 litre yakıtla gidilen ortalama mesafe = 26.474 km
    100 km'de ortalama tüketim = 3.77 litre
    Yakıta &nbsp26.58 litre) ödenen tutar = 59.01 YTL
    0.083 YTL / kilometre
    100 km'de = 8.30 YTL (27.03.2006 tarihindeki yakıt fiyatlarına göre)
    Bu tüketime göre bir depoyla (60 litre) tahmini menzil = 1588.44 km.
    Peugeot 307 1.4 HDI (2004 model) resmi yakıt tüketimi rakamları, şehir içi, şehir dışı, ortalama = 5.5 - 4.0 - 4.5 litre/100 km.
    Lastikler = standart Continental Ecocontact EP 195/65 R 15 H
    Lastik basıncı = ön 2.4 bar, arka 2.55 bar (üreticinin önerisi, normalde ön/arka 2.4 bar, yüklüyken, ön: 2.6, arka 3.0 bar)
    2008 Palio Sole 1.4 Fire Active Plus Pkt.
    2008 Grande Punto 1.3 MultiJet Active
    2011 Grande Punto 1.3 MultiJet Full Kit

6. Bu mesajı için 2 kişi AYM'ye teşekkür etti:

Ümit Coşkun TURUCA
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

şükrü zaten ben şehir içi tüketimini bulmak için söylemedim arkadaşımıza ezine tarafına git hızında 90-120 civarı olsun dememdeki sebeb aracın şehir dışındaki tüketimini de bir görüp aracın fazla yakıt tüketip tüketmediğini anlamak içindi yani şu anki elde ettiği şehir içi tüketiminin normal mi yoksa araçta bir arızadan dolayı mı fazlla olduğunu anlamak içindi
    normal olarak arıza araçta olsa idi şehirlerarası tüketimide oldukça yüksek çıkması gerekirdi
    ama benim düşüncem havaların soğuk olması ve çok kısa mesafelerde kullanım olduğunda bu aracın yakıt tüketimi normal
    fabrikalar test yaparken tabiki farklı sürüş ve hızlar uygulayarak bu ölçümleri yapıyor
    zaten abdullah arkadaşımız da açıklamış ölçümün nasıl yapıldığını