fire ile mjet karşılaştırılır mı. mjet tabi ki.
peki arda tecrübene güvenerek soruyorum ekonomiyi bir kenara bırakırsak performans olarak fire mı mjet mi alırdın sen. fire mutlaka ilk kalkışlarda daha ataktır ama mjetde devirini bulduktan sonra iyi gidiyor halbuki fire ilk kalkıştan itibaren iyi gidiyor (-dur) ama yokuşlarda mjet daha iyi (giderkenki halinden bahsediyorum durup kalkmadan değil.) senin tercihin ne olurdu?
tjet deme ama![]()
Orhan, ticariler turbolanınca altlarındakini yarış otosu sanıyorlarTabi performans eskiye göre kat kat daha fazla...
Erkan, fire77bg ile mjtd 75bg arasında performans olarak (Hızlanma-son hız) fazla bir fark yok.Ancak ara hızlanma mjtd nin çok daha iyi.Tabi yine rampa yukarı yüksek torktan dolayı mjtd nin avantajı çok fazla.Ben kullanım zevki açısından mjtd yi seçerdim.Hem ekonomikliği de cabası.
Hızlanmada sürücü faktörü çok önemli.Dizeli bilen bir kullanıcı fireyi çok kolay geçebilir ya da tam tersi de olabilir![]()
arda abi ben ticari araçların serileştirilmesinden şikayetçiyim. Doblo kangoo tarzı araçlar çok süratli gidebilselerde yol tutuşları ve frenajları berbat. Şehir içinde kamikaze gibi dolanıyorlar. 4-5 ay önce bir adet doblo 7.caddenin girişinde burger kingin önünde aşağı yukarı 50-60 metre fren yaparak geldi çarptı bizim megane'a düşünün kaçla gidiyordu.
teşekkürler Arda benim gönlümde mjet ten yanaydı zaten bi aksilik olmazsa mjet 75 alacağım. aslında derdim hızlanma çok iyi olsun değil. burası biraz yokuş bizim. şimdi bineriz arabaya 5 kişi 77 bg dik yokuşlarda bayılır gibime geliyor (daha önceki 1.4 70 bg 8v palio tecrübem ile sabittirtabi ikisi kıyaslanabilirse) inşallah dizel arızası da gelmez başıma sonra keşke demek işe yaramaz çünkü (bende biraz eşek şansı vardırda
)
Slm,
başka markaların haberleriyle karıştırmışım up-hill olayını servise sordum öyle bişi yok dediler sadece bravoda sport tuşuna basınca 150hp oluyormuş.. bu arada bir servis çalışanı chip tuning yapılmış yada powerbox kullanmış bir motorun tespit edilmesinin Türkiye şartlarında mümkün olmadığını öyledi yalnızca fabrikada bir takım testlere tabi tutulması gerekiyormuş o yüzden chip tuning yada powerbox yaptırsam sorun çıkar mı sorusuna "hayır çıkmaz sadece arada kara duman atarsın" cevabını aldım.. şimdi chip yaptırmayı düşünmeye başladım.. maximum torku devir olarak aşağı çekip çok ekonomik kullanılabilir bence ayrıca yokuşlarda kalkma problemi de azalır diye düşünüyorum..
Merhaba,
otomatik vites puntom yokuşlarda beni çokk zor durumlarda bırakabiliyor.
Yokuşlarda araç resmen zor gidiyor...Bi kaçtırda farklı bir durumlar karşılaşıyorum.Cevahir'in yanındaki yokuşu ve ışıkları bilirsiniz.Kırmızı ışıkta durmak istedim el frenini çektim baktım araba hala kayıyor.İster istemez küçük bi panik yaşadım.araç nasıl kayar die bir yandan frene basıp bir yandan el frenini iyice çekmeye çalıştım.Başka bir yerde daha denedik...el frenini her zaman çektiğim gibi çekince araba geri kaydı ,iyice (garç sesini biraz fazla zorlayarak duyunca) çekince durdu...Sanırım el frenini çekme konusunda sıkıntım varAma daha önce yaptıgımdan farklı bişeyde yapmıyoru.Sonuç olarak anlamadım...
ben,m puntomda kalkmıo bayırlarda bazıları 2000 devire gelince kalkıcan filan dioda arac devirlenmioki o devre gelinceye kdar zaten sıkıntı o devre ketirdin kaldırdın debriyajı zorluyosun ki bizim araçlarda ömrü pek uzun olmiyacak galiba, 2000devir üzerindede bu seferde pati yaparak ok gibi fırlıo o da sıkıntı 2m sonra durman gerekio kimi zaman lastiğin aşıno debriyajın gidio birde ses çıkartırsa lastiğin cevreninde dikkatini çekio acemi damgasıda cabası oluyo .
yokuşta kalkışta GP de bence sorun yok dizel modelde özellikle hertürlü yokuşta kalkarken hiç bir sorun yaşamadım ... bu birazda tecrübe ile alakalı...
çok çok zorlanırsan kanırtma dedikleri aracı yarı debriyajla kaldırabiliyosun.. bunun balataları falan zarrarı olur olmas... sonuçta aracı kaldırabilmek için bişerler yapcaksın ... hoolfolder dedikleri de bu sorunu yaşayanlar için kolaylık olsun diye icat olmuşş...
El freni ile ilgili ayar yaptırabilirsin birde hava şartları etkileyebiliryor .. çocukken yaklaşık 1 km kadar el freni çakili gitmiştim eniştemin arabasıylaallahtan bişe olmamıştı...
Bendede bazen el freni hafif geri sala biliyo... araçı park halinde viteste bırakmayı unutma...
Konu Linos tarafından (29/08/2008 Saat 23:52 ) değiştirilmiştir. Sebep: Flood!
o t o b i y o g r a f i :
2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /
█▌█ █ ▌▌▌║│
o t o b i y o g r a f i :
2006 Hyundai Getz 1.5CRDİ-90ps /
2006 Grande Punto Dynamic 1.3multijet-75ps /
2004 Alfa Romeo 147 Distinctive 120ps /
2008 Grande Punto 1.3multijet-90ps dualogic /
2010 Opel Astra Essentia cp 1.3 CDTi-113ps easytronic /
2004 Volkswagen Golf 5 1.6Midline-102ps triptonic /
2011 Peugeot 308 ComfortPack 1.6eHDİ-115psAuto6R /
2009 Peugeot 308 ComfortPack 1.6HDİ-112psAuto6R /
█▌█ █ ▌▌▌║│
yokuşta kaldırma bayağı bir proplem bizim arabalarda bir defa köy yolunda baya rampa bir yerde kaldıramayıp rezil olmaktan el freni yardımıyla kurtuldum. el freni ile kalkmaktan nefret ederim. bazı arkadaşlar 2000 devre kadat yüklen daha sonra kalk diyorlar . öyle rampalar var ki o sırada araba 2-3 metre geriye kaçabiliyor. yarım debriyaj kalkmak zorunda kalıyoruz ki buda baskı balatanın çabuk tükenmesi demektir. bence bu durum motor hacmi ile çok yakından alakalı selamlar- saygılar
chiptuning sonrası yokuş problemim çözüldü.. klimalı kalkışlarda rahatladı..
Hillholder iyidir, dualogic ile standart olarak geldi çok güzel bir şey. Ama kötü tarafı da var, bayramda kayınpederimin ticari aracını kullanmak zorunda kaldım (şu Fiorino ile aynı olan Peugeot, bipee mi öyle bir şey), yokuşta kaydırmayayım diye balata kokusunu duydum, zaten direksiyonu da çok sert geldi, daha da vazgeçmem otomatik vites + hillholder olayından.
Alırken tereddüt etmiştim, elimdeki parayı dizel almak için mi yoksa otomatik vites için mi kullansam diye, iyi ki otomatik almışım.
arkadaşlar çıkmıyor kaleye falan demişler![]()
çıkmayacaksa niye var bu araba
şaka bir yana performans olarak baktığınızda beni yokuşlarda çok fazla üzmüyor aracım....hatta Dikmen'e gittim bugün bir arkadaşım için 2. viteste cayır cayır sarmaya devam ediyordu
![]()
![]()
bendede yokuşta kaldırma problemi mevcut özellikle geri yokuşsa dahada zor el freni desteği şart oluyo yoksa bayağı bi aşşaya kayıp sonra kalkıyor araçzaten ben şunu diyorumki benim araç 5000km de şuan.10000km olunca debriyaj seti deişecekmiş gibi gelior oof of
sıyıra sıyıra yaka yaka yokuşlarda bir hal oldum ben bu puntoyla
![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri