Buyrun benden bir kıyak
![]()
Hakan, 75bg lik modelin tork eğrisi biraz daha dik olarak güç kaybediyor.Sabit geo. turbodan dolayı.Max. tork devri ise yine aynı ama 10nm lik bir tork dezavantajı var.Tabi gücü de 15bg daha az.
Dediğim gibi önemli olan kavrama anında devrin 1750d/d ya da üstünde olması...
Buyrun benden bir kıyak
![]()
Arkadaşlar yeterince açıklamış zaten yokuşlarda klimanın açık olmasıymış dolu olmasıymış mühim değil turbonuz açıkken (motor devriniz 1750 d/dk üstü iken) rahatlıkla kalkabilirsiniz endişelenmeyin
Multijet Grande Punto 1.3 75 hp -> 95 HP
Multijet Grande Punto 1.3 90 hp -> 125 HP
Multijet Bravo 1.6 105 hp -> 135 HP
Clio RS 190 HP
ve Şimdi...
Multijet BRAVO GT1544 STAGE 2 180+ hp...
Yok hocam senin çaren yok. ben ne yaptıysam olmadı. debriyajı yarım yapıp freni bırakıyorsun aracın hafif geri kaçmasına müsade edip o arada da gazla toparlayacaksın. yoksa imkanı yok debriyajda tutamıyorsun.
ama 90 beygirlik linealarda sorun yok. aracı debriyajda tutabiliyorsun.
diesel araç ezelden beri böyle arkadaşlar işte
Hillholder yoksa basıcan gaza. zaten diesel araçlardan yüksek ve düzenli verim almak için aracı yüksek devırlı kullanmak gerekmıyormu?
benim bugune kadar ki araçlarımın hepsi dizel di,çok nadir kullandıgım başka arabalar oldu onlarda benzinliydi ama %95 dizel kullandım...verim almaktan kasıt arabanın hızlanması gibi şeylerse,turbodizel lerde turbo 1750 de devreye giriyor ve 2500-3000 devirde koltuga yapıştırıyor...yani 2500-3000 devir yuksek bi değer mi bilmiyorum ama hızlanmalar falan bu devirde çok rahat ve çok etkili oluyor
Dizel arabalar böyle demek yanlış bir yaklaşım olur. VW serisi 1.9 dizel arabanın yokuşta kalkışını deneyen var mı aranızda? Bırakın yokuşu, düz duvara bile tırmanır sıfırdan hem de hiç kasmadan. Bizim puntoların da 1.9 unu getiriyor olsalar aynı şey onun için de geçerli olurdu muhtemelen. Bravo 1.6 dizellerde de kalkış çok daha rahattı bizim GP lere göre. Hacimle alakalı bir durum diye düşünüyorum.
evet haklısın emre. sanırım yanlıs bı cumle ıle baslamısım mesajıma. sana katılıyorum 1.9 arac dedıgın gıbı duz duvara cıkar
sahsen ben gp dızel 1.3 75 hp de de yuksek devırlı kullandıgım ıcın bı problem arz etmıyor benım ıcın.
emre abi wv 1.9 dizele ogrenci butçesi yetermi yaw naptın,benim kullandıgım araçlar fiesta tdci (1.4),getz crdi (1.5),gp multijet (1.3)...bu araçlara gore bi yaklaşımda bulundum ben,dediğin gibi hacimle alakalı olabilir çünkü bu araçların hepsi 1.9 dan dusuk...beygir farkıda olabilir diecem ama getz lede baya zorlandıgım yerler,çift debriyaj yaptıgım yerler vardı...belki tork ta olabilir ama tork değerlerini bilmiyorum
![]()
ama sonucta 1.4 ile 1.9 aracın da tork ları aynı olmaz sanıyorum![]()
valla tork un nasıl değiştiğini neye gore oldugunu bilmiyorum,abnew (arda abi) bize bu konuda yardımcı olabilir,baya bi bilgisi var bu konularda...
Tork denilen olay, tamamiyle motorun hacmi doğrultusunda içeride sıkıştırıp itme gücüne çevirebildiği, doldurabildiği hava ve yakıtla alakalıdır. Yani silindir hacmi = tork. Turbo da hali hazırda mavcut olan hacme daha fazla hava doldurabilmeye ve dolayısıyla bunu da daha fazla yakıtla karıştırabilmeye olanak sağlıyor. Bir nevi büyük hacimli motor taklidi yaptırıyor arabaya. Ne kadar hacim, o kadar tork. Turbo basıncını da ne kadar artırırsan o kadar fazla hava emiyorsun ve bunu yakıtla besleyebildiğin doğrultuda daha fazla tork ve güç alıyorsun.
yok rampa yukarı 1.9 caddy ile 90 Hp 1,3 gp kafa kafa gidiyor. bizzat denendi![]()
Valla Ayni Segmentte Arac Ile Olsaymis Vaayy Iyi Dermisimde
Diger Arac Ta Kedimiş Be Kardesim))
Punto Forum | Bizi; Ege'de Komşuya, Kosova'da Sırplara, Kıbrıs'ta Rumlara Sorun...
Ayni Segmentin Araclari Deil Ki Arkadaslar Kiyaslamak Yanlis Olur :s
Ha Yokus Asa Ha Yokus Yukari..
Bilmiyorum Ama Benim Fikrim Bu
Tolga, Emre de belirtmiş zaten, diğer şartları sabitlersek tork hacimle bire bir alakalı tabi.Torku döndürme gücü olarak da özetleyebiliriz.Yani dairesel bir harekettir dolayısıyla tepkiye maruz kalan pistonların krank milini döndürmesiyle elde edilir,
Vw Caddy ye gelince, tork ve bg olarak 90bg lik mjtd lerden fazlası olsa da araçlar arasında gerek son hız gerekse hızlanma değerleri olarak GP lehine fark var.Yani normal şartlarda GP her şekilde önde olur.Tabi durumu etkileyecek birçok değişken var![]()
VW Caddy ile GP 'lerin son hızları aşağı yukarı aynı. 185-195 arasında iki araçta beyin tarafından durduruluyor. Yakın arkadaşımda Caddy var, epey denedik bu olayı. İlk hızlanmada Caddy daha iyi ama. Çünkü 5 ileri vites ve 6 ileri vitesden daha çabuk hızlanıyor.
90bg lik mjtd nin son sürati 10km/s kadar daha iyi ve hızlanma değeri de Gp nun 1sn kadar daha iyi.Araçlarda ise 185-195km/s te elektronik olarak durdurma yok.Zaten son süratleri o kadar değil.Ancak 5000d/d larda limitör devreye giriyordur.Eğimde o süratlere gelinerek limitör devreye sokulmuş olabilir.Tabi standart araçlardan bahsediyorum...
5 vitesliler 6 viteslilerden her zaman iyi değildir.Hızlanmayı etkileyen birçok faktör var...
Benim arkadaşımın Doblosu da (1.9 jtd) Caddy 105bg i geçiyordu zamanında![]()
Konu ABNEW tarafından (11/07/2008 Saat 01:04 ) değiştirilmiştir. Sebep: Ekleme
Kullanmakta oldugum 75 HP MJ arac 60 000 km ye yaklasiyor. Bu zamana kadar ilk baslangicta araca alisma sureci disinda yokuslarda hicbir sorunla karsilasmadim. Aracin, dolayisiyla motorun karakterini hissetmek, ona gore davranmak gerekiyor. Yokuslarda kavramaya baslamadan once motor devrini 2000 rpm lere kadar cikartip, ardindan kavramaya baslamak uzun vadede baski balatanizi cok erken asindirir. Makinaya nazik davranarak daha rolanti devrinde bile yavasca kavrama noktasini bularak sakince kalkmak gayet mumkun. Genel bir sorunumuz, sanki ralli yapiyor gibi her seferinde ok gibi kalkmaya calismaktir kanaatindeyim. Iyi surusler..
1.3 MJ Act 75 HP, 5 lt/100km
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri