Buna pek katılmıyorum, 2001 mareanın özellikle iç malzeme kalitesini ne bravoda ne lineada nede gpde bulamadım...
Printable View
Şimdi olayı şöyle bakmak lazım aslında, 2001 yılında üretilen mercedes şuanki üretilenden daha kalitelidir tüm markalar içinde geçerli bir megane kullanıcı olarak megane I in megane II den daha sağlam ve kaliteli olduğunu söyleyebilirim, avrupada araçların erken yaşlarda hurdaya çıkmasından dolayı kaliteli üretilmesinin bir anlamı kalmadı, o yüzden rakipleriyle olan kalite farkını göz önünde tutmak gerek. 2001 Marea ile 2001 Megane arasındaki farkla örneğin 2008 citroen c3 ile gp kıyaslamak lazım ona göre bir yorum yapmak gerek baya karışık bir şey oldu :)
Mercedes firmasının açıklaması: Geçmiş yıllardaki seri üretimdeki kalitemizi tekrar yakalamaya çalışıyoruz.
yo gayet kabul etmişler eskisi gibi sağlam araba üretmediklerini. discovery channel da 200 d ye yapmadıklarını bırakmadılar araba yine de yürüdü. çok eski modeldi. 300.000 veya 600.000 km deydi
iyide yakalamak ellerinde değilmi? sonuçta adamlar işi biliyo maliyet ve "gereksizlik" nedeniyle yaptıkları bişeyi eski haline döndürmek kolay olsa gerek. Uğur'a katılıyorum.
maliyet hesapları vs. nedeniyle kaliteden ödün vermişlerdir. çat diye de dönülmez böyle şeylerde geriye. iktisat denen bir bilim var. şirketler bu doğrultuda çalışır. planlar 5-10 yıllık yapılır.
tamamda adamlarda teknoloji varmı var. işi biliyolarmı biliyolar. bu durumda eskiye dönmek zor değildir...
tamam planlar var adamlar bilmem kaç yıllık plan yaparak çalışıyolar 5-10da değil daha fazla. ama bu durumda eskiye ulaşmaya çalışıyoruz denmez, eski kaliteye ulaşıcaz vs denir. ha yazdığın açıklama yanlış çeviri olabilir tabi...
Bence eski kalitesine dönmesi zor bir durum, eskisi gibi rakiplerinden çok ilerde değil ve arabaları birbirlerinden ayıran farklar çok fazla değil. Yapacakları şey fiyatı fazla yükseltmeden kaliteyi arttırmayı başarmak oda kısa vadede olacak bir şey değil, onuda geçtim mümkün mü? oda bilinmez. Artan petrol fiyatları sadece benzin ve mazotu etkilemiyor, plastik malzeme fiyatlarınıda arttırıyor özellikle plastik aksamın kalitesinin azalmasında büyük bir etmen.
işte abi kaskoda bu yuzden var :)) Ha ufak tefek carpmalar icinde soyleyecegim biriki sey var. İki sene once arkadan bir citroen saxo carptı arac resmen one dogru zıpladı arkaya gittigimde gordugum ilk manzara saxonun tampon dusmus farın biri kırıktı kendi aracımda tamponun bir klipsini yerine oturttum, cok dikatli bakıldıgında vernikte ince bir cizik var, gecen yaz bir marea mı albeamı hatırlamıyorum aniden durunca kafam ii diildi duramadım frene dahi basamadım cok saglam patlattım bunun tampon klipslimi bilmiyorum yanlardan patladı bir tarafı asagı dustu, polis ceza kesmesin ne duruosun zırt die dedim adam aldı basını kaçtı halbuki suclu bendim :)) neyse ha benim araca geleyim plaka metal oldugu icin kendini toplayamamış elimle duzelttim onde yine hicbir boyama cilalama islemi yapılmadı cunki hicbisey yok :)) civice carpısan araba demeye basladım bence bu tur carpmalar dusunulmus ve tamponların ici buna gore yapılmıs boyası vernigi buna gore atılmış.
Bilemiyorum hondaların sağlamlığı konsunda bir fikrim yok ama bu söylediklerinin aşağı yukarı yaşadık, bizim megane arkadan çarpmışlardı çarpan arabanın radyotörü bile delinmişti ama biz meganede hiç bir parça değiştirmedik plaka aydınlatması dışında, parçası ucuz olmasına rağmen megane da sağlam bir araba (megane I için bu söylediklerim)