1997 yılında mercede cdi 320 ve alfarome 156 da kullanıldı ilk kez 3. sınıftayken araştırma konumdu. Ben onu t-jet için söylemiştim.
Printable View
1997 yılında mercede cdi 320 ve alfarome 156 da kullanıldı ilk kez 3. sınıftayken araştırma konumdu. Ben onu t-jet için söylemiştim.
1.4 Turbo benzinli için 120bg, gerçekten çok kolay elde edilebilecek yani çok düşük bir değer.Turbonun doğru kullanımıyla ve düzenli bakımla 150000km ye dayanır.Tabi turbo değişimiyle bir o kadar daha dayanır.Tabi hiçbirimiz bir araca 100000km bile binmeyiz sanırım:)
arda abi turbo degistirme neden oluyor belirli kmlerde degistirmek gerekir mi?ilk defa duydum boyle birsey...
Ercan, örneğin bir motor 100 000km boyunca 300 000 000 devir çevirmişse o aracın turbosu en azından 10 000 000 000 devir çevirmiştir.(Rakamlar semboliktir)Turbo palleri dakikada 100000 civarı devir çeviriyor.Dolayısıyla motora göre yıpranmaları çok daha fazla oluyor.Buna bir de düzensiz yağ değişimi ve rolantide bekletmeme eklenince turbonun ömrü iyice kısalıyor.Normal şartlarda bir turbo 150000km boyunca sorun çıkartmayabilir...
anldım abi saol;)
Genel olarak doğru kullanılan turbo dizellerde turbo ömrü 80-90 k. Benzinlilerde ise 60-70 k civarında oluyor. Daha önceki benzinli turbo araçlarımızdan biliyorum bunu. Sonra ya revizyon ya da daha da 10 numara iş istiyorsan komple yeni turbo ünitesi değiştirmek icap ediyor. Bunun dışında motor ömrü konusunda, Volvo dışında 150 binden fazla giden benzinli bir turbo araba görmedim bilmiyorum. Muhtemelen T-Jet lerin de motor ömürleri 150 k km ler civarında olur diye tahmin ediyorum. Dizellerimiz ise gerçekten çok uzun ömürlü. 350 binde sadece 2 defa turbo revizyonu ile gezen taksiler var piyasada. Zaten dizaynı konusunda Fiat açıklama yapmış Multijet ler 250 k mekanik bir parça değiştirmeksizin çalışacak şekilde tasarlandı diye.
aynen emre abı.benımde bır arkadasım gecenlerde ıstanbulda 360.000km.de albea gormus 1.3 multıjet...
abi eski sahinlerin lpg ile 400 bin km gidenleri var, eski taksicilerdeniz iyi biliyorum bırakında bizim puntolar bunu devirsin ureticinin 150bin aciklamasi hic sorunsuz 150bin anlamında motor omrunun 150bini gececegine suphem yok. yaw rica ediyorum bin yazmak yerine k yazmayın teknoloji ukelaları gibi :) anlayan var anlamayan var :)
Anlaşılan turbo 100.000 km görmez ama motor bunu geçer görüşündesiniz bende benzer şeyler düşünüyorum yorum yapan herkeze teşekkürler.
bırde aklıma gelmısken sormak ıstedım.ben aracı aldıgım donemde 150.000km. yada 5 yıl motor garantısı verıyorlardı.sanırım hala aynı kampanya gecerlı.pekı bu kampanya t-jet ler ıcın gecerlı degılmı??? yada bıraz sacma ama aracın turbosu garantıye gırmıyormu ???
Turbo tabiki giriyor garanti kapsamına. Ama mesela bi gittin servise turbo gümlemiş, motorda da yağ çubuğunda yağ mağ gözükmüyor. O zaman birşey de iddia edemezsin bence.
anlamadığım olay arac duzenli olarak servise gittigi halde yag eksiltmesi ve yagsizlıktan oluşan bir hasar servise dahil degil midir? yani kullanıcı surekli yagını kontrol etmeli mi (ben her gun ederim ayrı mesele)
Kesinlikle yağsız binmek müşteri hatasıdır. Benim sorunum değil, yağı 10 binde 20 binde kontrol etsinler diyemezsiniz. Yağına suyuna bakacaksınız yani el insaf ))
2 yıl km sınır olmaksızın mekanik garanti var şuanda motorlara görede değişmiyor.
Bilmiyorum zaman gösterecek ben rolantide filan bekletme konusunda titiz davranmaya çalışacağım kullanım kulavuzunu bugün detaylı bir şekilde inceleyecem :)
ya konu konuyu acıyor kusura bakmayında gecen gun forumda okudum bır arkadas ozel servıse goturmus aracını 10.000 bakımına 4lt. yag koymuslar ama bnm araca ve forumda takıp edebıldıgım kadar butun 1.3 75hp multıjetlere 3lt. konulmustu.bır faydasımı olur yoksa zararımı yoksa notr bı ıslemmı ???
Bu yağ miktarı motordan motora değişiyor örneği bizim 2.0 lt megan 6 lt yağ alıyordu ve yağ değiştirme süresi 15,000 km bu aynı motor farklı modellerde bile değişebiliyor kullanım kılavuzundaki değer 3 lt ise bence bir sorun yoktur.
zaten benım aracta sorun yok.kullanım kılavuzunda 3lt. yazıyo ama o bahsettıgım arkadasın aracına 4 lt. koymuslar o yuzden sordum.lınkıde bulacam sımdı o konunun...
ahanda buldum
https://forum.grandepuntotr.com/serv...etleri-15.html