Aklımdan geçen olmamıştır umarım (1 lt yağın üstüne yatmış olabilirler mi)
Printable View
Aklımdan geçen olmamıştır umarım (1 lt yağın üstüne yatmış olabilirler mi)
ya ne var arkadaşlar bozarsanız turboyu değiştirirsiniz ufacık parça(bizim araçlar için olan) kafanızı yormayın bende cillop gibi sapasağlam turbo var. Lazım olursa satarım benimkini.
1.4 turbo düşük değer mi neresi düşük anlamış değilim. 1.4 170 i gördü arkadaş ondan dio galiba. biz de bi supercharge eklersek olabilir.
4 litre aldırılıyor, eğer hiç sormazsanız karter + yağ filtresi tamamlandıktan sonra artan yağı servis cukkaya alır. 1 litreye yakın yağ artiyor ve bunu size iade etmesi lazım. Ben almıştım sanırım o arkadaş da almıştır. Depoda duruyor bende yağ eksiltirse eklerim diye ama milimetre oynamadı yağ çubuğu.
aynen dikkat ettim 20 bin bakımdan sonra mm oynama yok, oysaki 10 ile 20 bin arası cok eksiltmisti arac korkmustum, rodaj olayınımı tamamladı 20 bine kadar acaba ne ayak anlamadım? sonra kendi kendime devirli kulanımda eksiltmesi normal demekki bu motorun dedim motorsilkide koydum bide ondan eksiltmedi dedim ama kendimimi kandirdim?? :)
Araba güzel sakin kullanırsanızda yakıt çok tatmin edici şimdilik hoşuma gitti ilk izlenimlerim güzel sizlerede tavsiye ederim
yok ben 19 binde farkettim cubugun dibinin degdigini :) 500 mil kadar ekledim yetti :)
Yağ seviyesini aracın içinden gösterse çok iyi olacaktı alışmışıtım, ne güzel eski arabada.
1.4 motordan alınan 120 hp nasıl düşük geliyor size anlamış değilim.
Cihan sen beni anlamadın sanırım.Bana düşük gelip gelmemesinden bahsetmiyorum.Günümüz teknolojisinde hatta çok öncesinin teknolojisinde bile 1400cc lik turbo beslemeli benzinli bir makineden 120bg almak çok kolaydı.Konu başlığıyla bağdaştırmak amacıyla söyledim bunu.Yani:
1400cc lik turbo beslemeli bir makine günümüzde 120bg lik güç üretecek şekilde üretilmişse gerçekten çok uzun ömürlüdür.Çünkü turbo beslemeli motorların güç limitlerinin oldukça altındadır bu sözkonusu 120bg.
Umarım anlamışsındır ya da anlatabilmişimdir bu sefer...
Bknz. Toyota Starlet Glanza
95 senesinde 1330cc benzinli motorla 135bhp 162nm tork alınabilmişki. Şuanda kıbrısta 200bg civarı olan bir sürü glanza var :D
Bence şuanki teknoloji çok daha üst sınırları zorlayabilir, 200 hp üstünde rahat güç elde edilebilir ama mevcut malzeme teknolojisi ve emilsyon yönetmelikleri bu şekilde bir motorun arza sunulmasını engelliyor.
katılıyorum kesinlikle kucuk bir ornekte benden ustelik turbo beslemesiz :)
Viewing specifications of 1992 Honda Civic CRX VTi
Kerb weight 1105 kg 2436 lb
Manufacturer Honda
Type S-4
DOHC
16 valves total
4 valves per cylinder
Main bearings 5
Construction
Bore × stroke 81.00mm × 77.40mm
3.19 in × 3.05 in
Bore/Stroke ratio 1.05
Displacement 1595 cc
(97.333 cu in)
Unitary capacity 398.75 cc/cylinder
Compression ratio 10.20:1
Fuel system Honda PGM-Fi
Aspiration Normal
Compressor type N/A
Intercooler None
Catalytic Converter Y
Max. output
(DIN) 162.2 PS (160.0 bhp) (119.3 kW)@7600 rpm
Max. torque
(DIN) 150.0 Nm (111 lbft) (15.3 kgm)@7000 rpm
Coolant Water
Specific output 100.3 bhp/litre
Specific torque 94.04 Nm/litre
performance
0-60mph 8.00s
Top speed 212 km/h (132 mph)
Power-to-weight 144.8 bhp/ton
Engine location Front
Engine alignment Transverse
Transmission 5M
Drive FWD
FWD: Front Wheel Drive
Top gear ratio 0.88
Final drive ratio 4.27
Benim kastettiğim bu örneklerdi.10 yılllık hata daha fazla olmuş Uno 1.4 Turbo, 1.3 Swift turbo da eklenebilir ya da yakın geçmişteki YRV 1.3 Turbo...