Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
75 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: İlk gün ilk sorun

* *
    mentis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3

Alıntı cenkeri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende aracımı dün akşam teslim aldım, ancak bugün dikkatimi çekti ki benimde kumanda ışıklarım çalışmıyor Tamda web sitesinde ve katalogda hala bulunan çok işlevli (3 satır) olması gerekipte 2 satırlı yol bilgisayarımı düşünürken üstüne bunu gördüm iyice moralim bozuldu. Şimdi kim söyleyecek "Olur böyle şeyler her markada oluyor" lafını Bu sorunu yaşayıpta çözüm bulan arkadaş varsa sorunun ne olduğunu ve neler yapıldığını söylerse çok sevinirim. iyi akşamlar.
    ya bu yol bilgisayarı mevzu web sitesinde nerde yazıyo ben bi türlü göremedim. tek fark ettiğim konfor paketlerinin içeriği değişmiş 3kapı araçlarda konfor paket 1 alınabiliyoken 5 kapılı araçlarda konfor paket 2 alınabiliyo artık öyle gösteriyo

Emin Şen
    FoR_ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Erzurum
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 63

son alınan dynamiclerde 2 satır sorunu var ama birçok kullanıcıda 3 satırlı bu ekran

C E
    cenkeri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 45

FIAT - fiat.com.tr

bu linkten bakabilirsin, çok amaçlı gösterge paneli diye. Active versiyonda - ile belirtilmiş, dynamic versiyonda S olarak. Ancak benim ekranım active olanlarla aynı.

bora turan
    PuNtOmAnİa !! tempesty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    06 BE 8308
    Edilen teşekkür: 820

Benim aracımda active 2006 mayıs çıkışlı ve bende bu ışıklar var oldukça hoş gözüküyor..Servis işgüzarlık yapıyor bence sakın alttan almayın..

ertan yıldırım
    brvhgt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 515

bu sorun bayabir çoğaldı yoksa garip donanım değişiklği gibi bunudamı değiştirdiler budamasınlar ışıklar opsiyon olmasınaklıma bu geldi çünkü burda çıkanlar dışında birsürü vardır ve belli bir seriyi kapsıyordur ozaman fıat ın başı çok ağrır 5 değil 10 değil 100lerce belki daha fazla olabilir bizim kankalar noel tatili diyip işi biraz fazla sallamış olmasınlar

Emin Şen
    FoR_ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Erzurum
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 63

Benim kırmızı logolu aracım ama 2008 model ama ışık filan yanmıyor bunun net cevabını nerden alırız ?

Tuncel Sunar
    GP_Ts_Ist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 S XXXX
    Edilen teşekkür: 31

Evet bugun servise direksiyon isiklari icin gittim. Dugmeler set olarak degistirildi ve simdi yaniyorlar. Hazir gitmisken aluminyum pedal takimi ve park sensorunu de ilave ettim Servisteki arkadaslarin ellerine saglik cok memnunum...

Ancak, bu islemler olurken bir kampanyamiz var fren hidroligi vb. borulara ucretsiz bakilacak vs dendi. Biraz sorusturunca Bursada kalite kontrol esnasinda hidrolik borusunu koruyan bir baska sarmal borunun kisa oldugunun tespit edildigini ve bunun giderilecegi iletildi...Bu sebeple servis ziyaretim biraz uzadi ancak en azindan guvenlikle ilgili bir sorun giderilmis oldu diye avunuyorum. Bu arada arac henuz 250 km de...Forumda GP sahiplerinin yasadigi olumsuzluklari okudukca Tipomdan sonra birdaha Toffas mi tovbe dusuncelerim aklimda geldi. Umarim, yeniden bu sekilde dusunmeye baslamam Secret olmasin!!!
    Konu GP_Ts_Ist tarafından (29/02/2008 Saat 16:11 ) değiştirilmiştir. Sebep: Guncelleme

ertan yıldırım
    brvhgt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 515

o zaman bu parça belli bir seri komple arızalı

murat sandıkçı
    murat sandıkçı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 35

Benim araçta kırmızı logolu ve bendede direksiyonda ki ışıklar yanmıyor işin ilginç tarafı 2004 model Ducato münibülerde bile bu ışıklar yanıyor.Benim asıl öğrenmek istediğim şu servise gidince bu iş için parça değişecek veya takılacak.Acaba bunu yaparken araçı fazla hırpalacaklarmı yoksa basit birşey mi.Araç 180 km de daha 2. haftada subop kapak ayarı için çağırdılar şimdi de bu çıktı.Hayırlısı olsun ne diyelim.

C E
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Daha öncede söylemistim benimde ayni problemim var, aracimi alali 3 gün oldu, servisi aradim böyle bir arizanin daha önce gelmediini bakmalari gerektigini soylediler. Cumartesi goturecegim ama cok hirpalayalacak birseyse diye de kafami kurcaliyor. Yaptirirsam bilgi yazarim. Ne sansimiz varmis 2 satirli yol bilgisayariyla bu ariza kapak oldu resmen.

Engin DURUER
    Fire in the hole ! Genius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 674

bence hiç vakit kaybetmeyin ve müşteri hizmetlerine bir şikayet dilekçesi yazıp iadeli taahütlü olarak fiat'a gönderin. Aracı 1 ay geçmeden ayıplı mal kapsamına sokun ve tüketici hakem heyetine başvurun. taahhütlü mektubun özelliği ise zaman aşımını durdurmak içindir Servistekilere active modelinin direksiyon kumandasında ışık olmadığına dair belge verin dediğinizde heralde artık onlar hoplamaya başlarlar, hiç vakit kaybetmeyin ve ciddiyetinizi hissettirin

1. İhtar örneği
    (Ayıp 30 gün içinde ortaya çıkmışsa, açık görülebilir nitelikte ise)

...........Noterliğine İhtarname(*)

İhtar eden:.......... (siz)
    Adres :.................Sizin adresiniz

Muhatap:Malı aldığınız yer
    Adres : ..................

Konu:Ayıp ihtarı

İzahı:
    1-Firmanızdan.........tarihinde.........YTL bedelle(fatura karşılığı) cinsi ve serisi...........................................ş eklinde yazılı olan malı satın aldım.Ben kısa adı TTKD olan Tüm Tüketicileri Koruma Derneği'ne üye olarak haklarımı öğrendim.

2-İlk 30 gün içinde,açık görülebilir nitelikte ayıplı olduğu ortaya çıktı.(Ürünün size yaşattığı sıkıntıyı 5 satırda özetleyin)Bu ayıbı firmanızın yetkili servis elemanlarına da yazılı olarak teyid ettirdim.

3-Yürürlükteki 4077 sayılı TKHK'nun 4.maddesine göre 4 seçimlik hakkım olan bedelsiz tamir,ayıp oranında bedelden indirim,ayıpsız misli ile değiştirilmesi veya ödediğim bedelin iadesi seçeneklerinden birini tercih ediyorum.

4-Ben size bu ihtarnameyi göndererek, bu 4 seçimlik hakkımdan birisi olan, "ödediğim bedelin iadesini,sattığınız ayıplı malı geri almanızı" talep ediyorum.

Sonuç ve Talep:
    Talebimi yerine getirmediğiniz takdirde hakkınızda yasal yollara başvuracağımı ihtar ederim.

2.ihtar örneği :

(Ayıp, 30 günü geçtikten sonra 2 yıllık Garanti Süresi içinde çıkmışsa)

*Sadece yukarıdaki örneğin 2.maddesini şu şekilde değiştirin:

2-Ürünün 2 yıllık garanti süresi içinde............ay kullandıktan sonra GİZLİ AYIPLI olduğu ortaya çıktı.

(Ürünün size yaşattığı sıkıntıyı 5 satırda özetleyin)

Bu ayıbı firmanızın yetkili servis elemanlarına da yazılı olarak teyid ettirdim.Bu servis raporlarından anlaşılıyor.

Karşılaştığınız şikayet "Ayıplı mal" değil, "Ayıplı hizmet" ise mantığınızı kullanarak, "Ayıplı mal" kelimeleri yerine "Ayıplı hizmet" yazın.

*İhtarname mutlaka İadeli taahhütlü veya Noterden yapılmalıdır.

Kaynak ve Her türlü sorunuz için : www.ttkd.org.tr
    Konu Genius tarafından (10/01/2008 Saat 20:56 ) değiştirilmiştir.
    GP in mirror is faster than they appear !

12. Bu mesajı için 3 kişi Genius'ye teşekkür etti:

C E
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Arkadaşlar aracımı servise götürdüm ve beni çokta şaşırtmayacak bir cevapla karşılaştım "Son gelen 10 Grande puntoda direksiyon kumandalarındaki ışıkların çalışmadığı ve bundan sonra bunun standart olduğu" yönünde bir cevap aldım. Bundan sonra can sıkıcı şikayet sürecini başlatıyorum. Fiat çağrı merkezine kayıt açtırdım. Sırada şikayet siteleri ve tüketici hakları mahkemesi var. Ben hem yol bilgisayarının iki satır olması hemde bu lambalar için kayıt açtırdım. Aynı sorunları yaşayan arkadaşlar kayıt açtırıp şikayette bulunup haklaqrını ararsa bu sorunları çözme yoluna gideceklerdir. Fiatın bu tavrı ve yaptıkları sayesinde Alan 1000 pişman almayan 1 pişman

Aslı KILINÇ
    quixotic2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    34 NLP 37
    Edilen teşekkür: 100

Ben hiç dikkat etmedim ışıklar yanıyormu yanmıyormu diye. bide şu çeki kapağı kafama takıldı. bugün bakıcam hepsine. bir sorun varsa bende direk servise giderim. Standart diye birşey varmı yahu. olamaz böyle birşey. Sen hatalı çıkış yap araca sonra gel bu standart diye belirlendi de.
    Daihatsu Copen

Engin DURUER
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz

Arkadaşlar aracımı servise götürdüm ve beni çokta şaşırtmayacak bir cevapla karşılaştım "Son gelen 10 Grande puntoda direksiyon kumandalarındaki ışıkların çalışmadığı ve bundan sonra bunun standart olduğu" yönünde bir cevap aldım. Bundan sonra can sıkıcı şikayet sürecini başlatıyorum. Fiat çağrı merkezine kayıt açtırdım. Sırada şikayet siteleri ve tüketici hakları mahkemesi var. Ben hem yol bilgisayarının iki satır olması hemde bu lambalar için kayıt açtırdım. Aynı sorunları yaşayan arkadaşlar kayıt açtırıp şikayette bulunup haklaqrını ararsa bu sorunları çözme yoluna gideceklerdir. Fiatın bu tavrı ve yaptıkları sayesinde Alan 1000 pişman almayan 1 pişman
    Olay ciddieyete bindikten sonra size ilk soracakları soru aracınızı alırken aracın 2 sıra bilgi ekranlı ve kumanda ışıksız olduğunu satış temsilcisi söyledi mi söylemedi mi olacaktır. Eğer bunları size belirtmediyse sizin için +1 olacak. Ayrıca aracı aldığınız tarihteki araç kataloğunu temin edin ve internetteki www.grandepunto.com.tr'de ki kataloğu indirip çıktısını alın ve şikayet dilekçenize ekleyin

İZMAİL A
    ÇÜNKÜ FENERBAHÇELİYİZ iso1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    2008
    Edilen teşekkür: 15

arkadaşlar bu fıat ta fazla oldu gerçekten.araçlarda problemler serviste problemler satışta öyle. F iyatları bile birbirini tutmuyor herkes tutturabıldığine. benim arcta ufak bır sorun cıktı (paslı tampon cıvatası) duzelttıler altıma ıkı gun yeek arac bıle verdıler ben aracı alırken 5oo ytl kapora vermiştim sonra rengini değiştirmek istedım satiş sorumlusu artıslık yaptı kapora yanar dıye sesımı ckarmadım fıyatlarda acayıp aynı aracı koc ındırımsız 21 22 23 23.5 tuutura bıldıgıne verıyorlar bu ne dengesızlık.kımıne paspas vermıyor kımıne sıs lambası hedıye edıyor arçların karızması guzel ama bır daha fıat alırmıyım bılemıyorum.yılbasından sonra alan arkadaslar aracları kaca aldı acababazen dusunuyorum reno yada fıestamı alsaydım dıye ama arbanın albenısı var işte.yoksa cok pişman olurdum .bırde bu fıyatlarla böyle oynamak ıkncı elını öldürüyor yarın bugün arabayı değiştirmek istesek ne olur acaba

Engin DURUER
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz

Keşke aracınızı almadan önce kapora vermeseydiniz, belki aceleniz vardı ve aracı kaçırmamak için böyle bir yol seçtiniz. Önemli nokta; aracın faturası sizin adınıza kesilmeden araçtan vazgeçebilirsiniz yada değişikliklere gidebilirsiniz. Fatura kesildimi iş bitmiş demektir

ertem çıtak
    ert026 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 0

Standart Direksiyon kumanda ışıkları

herkese merhaba
    GP ailesine geçen hafta sonundan itibaren bende katılmış bulunmaktayım. Cmtsi akşamı teslim aldım bende. gayet memnun kullanmaya devam ediyorum.Bu forumu nerdeyse 5 aydır takip ediyorum ve aracımı seçmede oldukça etkili oldu. Herkese çok teşekkürler

Şu direksiyon kumandasındaki ışık sorunu bende de var. özellikle inip baktım ve sonuç olumsuz. Servis yolları bana da gözüktü

C E
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Arkadaşlar bir gelişmeyi yazmak istedim. Bunlardan sonra aracı aldığım müşteri temsilcisinden yardım istedim. Kendisi konuyu araştıracağını belirtti. Akşam saatlerinde telefon etti ve başka bir bayiden ihtiyaç için aldığı 2008 model(kırmızı logolu) Active donanimli arabanin direksiyon ışıklarının çalıştığını bu konuyu pazartesi Tofaş' a yazacağını ve sonucuna göre hareket edeceğimizi belirtti. Normalde bir servis yetkilisinin işi olan konuda yardımları için kendisine teşekkür ederim Umarım sorunum çözülür

C E
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Atilla Bey konu aslında şöyle ben aracımı Eskişehir Birmot' tan aldım, ancak Bursa' da olduğumdan servis olarak Bursa Birmot'a götürdüm. Daha öncede bir kaç topikte Bursa Birmot servisi hakkında olumsuz şeyler duymuştum ancak Bursa' daki en büyük bayi ve servis olduğundan oraya götürdüm ve o komik cevabı aldım. Bir dahada zor giderim Eskişehir Birmot gerçekten işinin takipçisi benim burada yüz yüze göremediğim samimiyeti bana telefonda hiç eksik etmediler. Eğer konu Tofaş tarafından gelen cevapta olumlu olursa Bursa' daki başka bir servis (Tavsiyelerinizi dikkate alabilirim) gerekirse Eskişehir' e giderek orada yaptırma yoluna başvuracağım.

murat yıldız
    murat77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 0

herkese selamlar (OZELLIKLE DIREKSIYON ISIKLARI YANMAYAN ARKASALARA) -oncelıkle sunu soylıyım ısıksız dıreksıyon gecelerı tam bır rezalet, aracımda ılgınc bırsey daaa kesfettım motoru stop edınce anahtar kapalı konumda kumandalar calısmıyordu bu nasıl bır sacmalıktır derken farları acıp kapayınca calıstıgını fakettım deneyın gorun kırmızı logolu arkadaslar. ısıklarla ılgılı son gelısme fıat dıalog bısey yapamıcagını soledı tuketı mahkemesıne gıdebılırdım fakat tustakımının fıatının 101 ytl oldugunu ogrenınce serrvısteklıerle tersdusmek ıstemedım ve parcarı sıparıs ettım ıscılık alcaklar

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon