benim araba da 1500 km de olduğu için nasıl kullanayım da sorun çıkarmasın diye sormuştum. çünkü ilk defa dizel araba kullanıyorum. bilgi veren arkadaşlara teşekkürler. jeoenis benim bildiğim açılma için uzun yol yapman lazım. yani uzun süre örneğin yarım saat bir saat yüksek hızlarda kullanırsan motor daha iyi açılıyor. yüksek devirlerde kullanmakla şehir içinde bence açmak olmaz gibi geliyor. bundan önceki arabamı 80.000 kmde almıştım. 110.000 de sattım. ilk aldığım zamana göre sattığım zaman motor daha iyi durumdaydı daha iyi gaz yiyordu ama şehir içinde zorlamadım. şehirlerarası yolda 120-130 dan aşağı düşmedim sanırım bu yaradı. tabi bu kanıtlanmamış bir bilgidir![]()
çağlarka araçlarımız aynı motorlar.. ben dizel araçlardan başka araca binmem.. sana tavsiyem.. aracını 2000 devir ile 3000 devir arasında kullan.. yani vites attığında devir en az 2000 devire kadar düşsün.. zaten bu ayarı yaparsan en düşük 3000 devirde vitesi bir üst vitese atarsan 2000 deviri yakalarsın.. ben genelde 2000-2250 devirde kullanıyorum (eğer rampa varsa ve rampanın durumuna göre 3250-3500 deviride bekliyorum vites için yoksa rampada daha düşük bir devire düşüyor değiştirince) motor tam ısındıktan sonra en az bir on dakka çalışıp hararet göstergesi en üst düzeyine gelince (en üst deyince yanlış anlama zaten bir seviyesi var araya gelince orda duruyor eğer normal satlarda durmuyorsa zaten bir problem var demektir..) artık istediğin gibide basabilirsin.. zaten bir yerden sonrada devir kesiciye takılırsın.. sana bir tavsiye devir kesiciyede pek uğrama ama ara sıra uğramaktada fayda var
Konu dejavu tarafından (21/02/2007 Saat 08:29 ) değiştirilmiştir.
GP active 5 k. mj 75 hp new orleans mavi
gidiş geliş 20 km yolum var her sabah. yolun yarısına gelince ancak hareketlenmeye başlıyo ibre. normalde motor ısınmış olsa da 3.000 deviri pek geçmiyorum zaten
motor açılma terimi eskide kalan bişi deil. eskiye nazaran daha iyi şu anda ama hala war. ilk yağ değişiminde yağda bol miktarda metal tozları bulunmasının nedeni budur. parçalar birbirine alışır. eskiden üretim daha ilkel olduğu için motor açma konusu daha hassastı tabii ama hala war.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri