yani ewet birazda diesellin katkısı var.. bugun piyasadaki benzinli araçların torkları diesel araçlardan düşük.. bizim araçların torkları( 75 lerde 190- 90 lıklarda 200) dür 190-200 tork işte bu rampalarda işe yarıyor işte..
yani ewet birazda diesellin katkısı var.. bugun piyasadaki benzinli araçların torkları diesel araçlardan düşük.. bizim araçların torkları( 75 lerde 190- 90 lıklarda 200) dür 190-200 tork işte bu rampalarda işe yarıyor işte..
GP active 5 k. mj 75 hp new orleans mavi
tabiki büyük katkı dizelin ama turbodan yoksun bi dizel de o performansı vermez. denedim tecrübeyle sabittir ... çok dik olmayan yokuşta gaza basmasam bile araba ilerliyor ve tekleme yok
1.4 T-Jet: 230nm tork, 150bgTurbosuz dizel hikaye...
:ok:
Çeken olursa tırmanır![]()
yok yok cidden küçümseme benzinle dizeli aynı hızda aynı anda sok yokuşa. hız biraz yavaş olsun. o anda ikisi de köklesin gazı. bak bakalım hangisinin devri nasıl artacak. benzinli arkadaş ben vites mi küçültsem aceba demeye başlayacak. dizel biraz daha direnir.
Dizellerin (Atmosferik) en önemli avantajı kısıtlı güç ve torklarını benzinlilere göre daha alt devirlerde vermesi ve aynı hacimde çalışma karakterleri gereği benzinlilere göre bir miktar daha az yakıt tüketmesidir.Turbosuz dizeller 3000d/d yı zor görürler.Senin örneğinden yola çıkarsak 2000cclik atmosferik benzinli ve dizeli yokuşta kaldırırsak ya da rollingde benzinli kopup gidecektir...
2000cc için düşünmemiştim. Ama yine de denemek lazım. Şu da bir olay. Aynı anda hızlı bir şekilde sabit gazla sok yokuşa. Benzindeki güç kaybı dizelden çok olacaktır. Dizel 1000 devir kaybettiğinde benzin 2000 kaybedebilir. Ama araçlarının motorları dışında her şey aynı düşün.
arkadaşlar ben aracı yeni aldım 1,3 90 lık edirne servis müdürü arkadaşım onunla biraz konuştukta onun dediği devirli kullan bunlarda turbo sürekli devrede 1750 devirde devreye girmiyor 75 liklerde öyle dedi bilemiyorum benim yol kısa 3 km gidip istop ediyom yarımsaat sonra o 3 kmyi geri geliyom benim eski palıo da bu yüzden son susturucu çürümüştü bunda hayırlısı bakalım nası kullancaz bilemiyom
Her zaman motor devrini aracın teknik verilerine göre orta devirlerde kullanmak gerekir. Yani bir dizel aracın maksimum güç devri 4000 devirse, bu aracı 2000 devirin üzerine çıkarmamak yakıt sarfiyatını azaltır ve motorun erken aşınmasını önler. Yokuşlarda da bir sonraki vitese geçirmek için orta devirleri geçmeden vites değiştirmenize rağmen bir sonraki viteste araç çekmiyorsa vites büyütmeyin. Aracın devrini mümkün olduğunca yükseltmemeye özen gösterin. Böylece motorun ömrü uzun kalır ve yakıt sarfiyatınız ekonomik olur. Düşük devirler ve yüksek devirler yakıt sarfiyatını arttırır ve son olarak gaza birden basarak motor devrini arttırmayın. Böyle bir durumda da yakıt çok yakar. Yavaş yavaş hızlanın.
Konu Kastor tarafından (08/12/2011 Saat 21:40 ) değiştirilmiştir.
tüm birimler dikkat yeni bir Hort vakası görüldü)))
buna ilaveten şunu eklemek istiyorum
kısa mesafe araç sürenler....motor ısısı yükselmeden stop edenler...
motor yağını 5 bin de değiştirmeleri gerekir
neden derseniz
kısa mesafede sürülen araçların motorları ısınmıyor...ısınmadığı için oluşan su buharı motor içinde kalıyor...
1. ya bu buharı atmak motor içinde su oluşmamasını sağlamak için hararetin 90 dereceye gelmesi gerekir...
2. ya da motor yağını erken değiştirerek zarar vermesini önlemek gerekiyor...
bazen duyuyorum..600 mt...yada 1-2 km...en fazla gideni 3 km...
bu süre içinde birde düşük devirde giderseniz motor asla ısınmaz....
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri