Arkadaşlar herkese selam ,

Aracım 2008 Model 1.3 Multijet 75HP 124.000 km de. Araç çok nadir 1500 - 2000 devir arasında tekleme yapıyor. Örneğin 3 le seyir ediyorum bir kasis var ve 2 ye düşüyorum 2. vites 1500 devir civarına gelince gazı çok az veriyorum düşük hızla kasisten geçicem bu sırada araç 1 - 3 kere tekleme yapıyor. Eğer bu teklemeyi hissettiğim anda biraz gaza dokandığım anda yapmıyor. Forumda araştırma yaptım EGR temizliği ile ilgili olabileceğini düşündüm EGR temizliğini yaptırdım aynı zamanda söktürmüşken manifolduda temizlettim. Bu işlemden sonra araçta performans artışı ve motorda rahatlama oldu ama tekleme yine arada sırada oluyor sadece daha az hissettirerek tekliyor. Bu zamana kadar tık bile demeden sorunsuz biniyordum. Ustaya şikayetimi anlatıyorum bi binelim diyor biniyoruz hiç yapmıyor. Bazen 20 gün bazen bir ay hiç yapmıyor. Bazende gunde 2 - 3 kez yapıyor hayalet gibi bir problem anlam veremiyorum bir türlü. Sebebi ne olabilir acaba başka bu şekilde sorunu olup çözmüş olan arkadaşlardan fikir alabilir miyim.

Şimdiden teşekkür ederim.