aracımın logoları kırmızı bunun ki eski logo bide göbek masrafı var
aracımın logoları kırmızı bunun ki eski logo bide göbek masrafı var
bende bakıyordum 500e görmüştüm çok temizdi, 450 çok iyi fiyat kargosu sorun değilse farklı jantları takmak yerine dynamic daha güzel derim göbeği sticker yapıştırınyada çıkmacılarda 20liraya halledersiniz hepsini
Metal yorgunluğundan dolayı, fazla km yapmış jantlara fazla para verilmez. Jantlar kaç kilometre yapmış onu öğren hocam, oem jantlar daha kısa ömürlüdür. 450 tl, çok para ikinci el jant için. Orjinal de olsa ben Türkiye de kullanılmış oem janta para vermem, aftermarket jantların çoğu oem jantlardan iyidir. Oem jantlar saç jant ölçülerinde fabrikanın en ucuz maliyete ürettiği, arabaya artısı olmayan jantlardır. Bu jant 6*15tir, belki de 5.5,15 , alaşım janta para verceksem biraz çapı geniş olmalı ki yol tutuşuna faydalı olsun. Kışlıklar için ideal Jant o ayrı mevzu
Piyasa öyle diye oem janta bu kadar para verilmez. 200 lira fazla veririrm kormetal yada dj, olsa mam w1 alırım
Konu punto57 tarafından (23/01/2015 Saat 23:44 ) değiştirilmiştir.
bence orjinal orjinldir ayrıca fiatın orjinal jantları dökme jant olarak geçmektedir yani kamyon vs ağır vasıta jantları bu yöntemle üretilir
kargosu çok tutmayacak ise alınır kendi aracımda da aynı jant var çok yakışıyo puntolara.
örnek kendi aracım 2008 model sıfır sıkıntı ben satmam 17 jant alıcam bunlarda yedek olucak.
https://i59.tinypic.com/iqk853.jpg
herkes kazandığı karşısında REHİNDİR.
dökme jant derken ne kast etmişler,
gravity mi?
alçak basınç mı?
yüksek basınç mı?
Gravity en dandik yöntemdir,
zannedersem Gravity kast edilmiş ama,
CMS'de gravity kaldı mı?
Gravity en eski ve en ucuz yöntemdir.
Sağlamlık konusunda diğer yöntemler daha iyidir.
basınç işin içine giriyorsa bilin dökme yönteminden iyidir.
Dökme'de içerde baloncuk kalma ihtimali, fire daha fazladır.
şimdi sıfır jant ile 100.000 KM yapmış jant aynı olmaz,
metal yorgunluğunu şöyle örnek vereyim hani,
bir teli büküp bırakırsanız direnci azalıya,
sonuçta bunlar yuvarlanan ( basınçla) şeyler,
birşey olur demiyorum,
ama sıfırı varken gidip ben ikinci ele o parayı vermem.
gelelim OEM mevzusuna
OEM jantlar sadece o araca uygun olarak üretilir.
Bundan dolayı daha incedirler.
After MArketler ise bir çok araca üretilcek şekilde kalıptan çıkar,
bu sebepten daha kalındırlar,
daha dirençlidirler.
Oem daha hafiftir.
Bu sebepten OEM jantlar saç jantla aynı ebattadır.
Benim için araçta lastik ve jantın vermesi gereken en önemli şey,
yol tutuş ve istikrarlı kavramadır.
yani araçlar 90 KM maksimum verimlilik için üretilir,
yani viraj kabiliyetini arttırmak elimizde,
öyle olmasa araçların Upgrade paketleri olmazdı.
ben o jantlara 400 lira vermem.
200 lira versem veririm yazın da kullanmam.
yazın 16" takacağım,
7x16
195 55 16
6,5 16 jant ta takmam.
Oem jantlar kış için ideal jantlardır.
yaz için değil.
vazgeçtim kardeşim kormetal alacağım alacağım jantlar 87 bin km kullanılmış söylediklerinde haklısın kim bilir ne kasisler ne çukurlar görmüştür metal yorgunluğu olayı araçta olduğu gibi jant içinde geçerli bir kriter sıfır almak gibisi yok zaten dynamic jantlar görünüş itibari ile çok içime sinmiyordu tek avantajı orjinal fiat ın ürünü olması ama 450 büyük para daha takması kargosu bide bijonu olacak
abi kormetal jantları 2003 model fiestada yillardir kullaniyorum. bendeki tam taksici modeli igrenc bir jant. ben de taktirmadim zaten. ama rot balans ayarlari tutmasinda sıkıntı yok. bir de sana tavsiyem aldigin zaman fiat icin gobek al. jantlarin ortadindaki km logosu essek kadar ve cok cirkin duruyor cunku.
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
merhaba üstte bahsi geçen 15lik dynamic jantları bana ait.burada yeterli sayıda mesajım olmadığı için ilan açamamıştım.emre bey sanırım sizinle facebook üzerinden konuşmuştuk. ordanda belirttiğim gibi coilover almak için satıyorum, ayrıca üstteki mesaja istinaden yazayım aracım 60binde orjinal kmsi. kısacası 60000 km kullanılmış bir jant.şuan sıfırını 800 tl + ya satıyorlar dolayısıyla istediğim fiyat uygun diye düşünüyorum nazicane.![]()
ayrıca kormetal mam vs bunlarla orjinal fiat jantını karşılaştıranlara da gülüyorumorjinal her zaman orjinaldir.
Hocam 60 bin km fena değil,
Ama taksinin üzerinde 400 bin km gezmiş jantlar da var.
Evet orjinal orjinaldir.
Orjinal mantığını zaten açıkladım.
Yemişim orjinali,
Para veriyoruz hocam,
Araca extrası olmayacaksa niye para veriliyor.
Jantların temiz duruyor resim de o ayrı mevzu.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri