Toyota MMT (yarı otomatikler) de sorun var! Hem de ciddi sorunlar var.
**Ama "4ileri tam otomatikler" aynı Honda gibi sorunsuz... Sadece yağını değiştir devam et!
son zamanlarda otomatik toyotolarda inanılmaz sorun var diyorlar hocam araştırmanızı tavsiye ederim..
Toyota MMT (yarı otomatikler) de sorun var! Hem de ciddi sorunlar var.
**Ama "4ileri tam otomatikler" aynı Honda gibi sorunsuz... Sadece yağını değiştir devam et!
Ama 4 ileri olmasının dezavantajı çok. Yakıt,yüksek devirde kullanma mecburiyeti gibi..
2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz
Punto Forum - www.grandepuntotr.com
Sen burda yazilanlara pek bakma fiatta bu sorun yuzde 1/100 ise toyata da 1/10.000 dir. Ben yari otomatik icin demedim zaten full otomatik modelleri icin demistim 1-2 kasa oncesi. Toyota ile fiati karsilastirmak bile buyuk hata bence.
Benim de tavsiyem ya tam otomatik ya da CVT şanzımanlı bir araç almanız. Toyota'lar daha sorunsuz olsa da, almışken otomatikleştirilmiş manuel almayın derim.
Eski nesil 4 vitesli tam otomatiklerde arkadaşların da belirttiği gibi vites oranlarının farklı olmasından ve şanzımanın mekanik yapısından kaynaklı güç kayıpları olur, ayrıca bu güç kayıplarından dolayı tüketim görece fazladır. Bunun yanında konfor yüksek, arıza yapma olasılığı düşüktür.
Ben olsam CVT tercih ederdim. Hem konforu yüksek, hem performanslı, hem az tüketiyor. CVT'yi çok basite indirgersek, otomatik vitesli (varyatörlü) scooter gibi düşünebilirsiniz. Özünde bu da CVT oluyor.
bende 52k dır dualogic kullanıyorum sıkıntı yok. fakat birisi gelip burada sadece sallayarak honda ve volkswagen için ow yeea bunların otomatikleri çok iyi derse sinirleniyorum.ortada vw tarafından bile kabul edilmiş 7 ileri dsg problemi varken,hondanın bir i-shift macerası varken sallama yorumlar beni sadece hasta ediyor itirazım buna.dualogic parasına göre muadillerinden başarlı bulduğum bir şanzuman bence.Fakat servislerde bu şanzımanı hakkıyla bilen eleman azlığı maalesef sorunları büyütüyor.
YENİ HYUNDAİ İ20 1,25 STYLE+PAN 1,25
PUNTO EVO 1.4 FIRE ENGINE DUALOGIC METALIC EVO WHITE SKYDOM GÜZEL ARAÇTI MAZİDE KALDI
toyota motor konusunda çok başarısız firma fiat ile toyota araç kalitesi olarak belki karşılaştırılamaz ama konu motora gelincede toyota fiat ın yanına dahi gelemez toyota nın dizellerinin sorunlu olduğunu herkes biliyor yağ yakan ve en çabuk turbo bozan 4d4 motorlar bunu hangi iyi motor ustasına sorsan bilir multijet le ilgili yoruma bile gerek yok.Toyota tasarım olarakta bence çok geride bunu yeni corolla ve auris in düşük satış rakamlarındanda anlayabiliyoruz
En büyük problem bu ve elektirk tesisatının izolasyon sorunu!!!
Hep soketler, bağlantılar yüzünden problem yaşıyoruz.
Bir de arada bir sensör kalibrasyonu yapmak gerekiyormuş ama servis yapıyor mu?
(((( Toyota servisleri yapıyor, çünkü yapmak zorunda kalıyorÇok çabuk debriyaj yediği için vite geçişleri problemli hale geliyor, servise şikayete gelene de kalibrasyon yapıyorlar. ))))))
Ben geçen kendim yaptım, vites geçişleri iyileşti, artık daha kısa sürede geçiş yapıyor (ya da psikolojik bana öyle geliyor :p )
Nasil yapiliyor bu sensör kalibrasyonu? Ayrıca ne tür bakımlara nerelere yaptırılabilir.
Düz ELM cihazı ile Şanzıman/Selespeed bölümüne giriş yapıyoruz.
Orda Adjustments bölümünde (En sok sekmede)
Service Final Calibration var. Bu sensörler takılıp çıkartıldığında ya da robot sökülüp takıldığında yapılması gereken birşey. Yani Pozisyon sensörleri yerlerini kalibre ediyor.
Ama belirli bir km'den sonra yeniden kalibre etmekte faydası olduğunu düşünüyorum.
baskı balatayı 2 hafta önce değiştirdim, araç arada bir 1den 2 ye ve 2 den 3 e ototmatik olarak vites atmıyor, devir 4000 e çıksa bile vites atmıyor, balata değişmeden önce böyle birşey hiç yapmamıştı, bu olay günde 1-2 defa oluyor ama harbiden çok can sıkıcı, kalibrasyonla düzelirmi?
Balatayı takan yer kalibrasyon yapmadı ise,daha ince ayar için bir yer var o yapılabilri. Ama sorunu çözer mi bilmem.
Açıklamasında da (İnce ayar için bu kullanılır deniyor)
YENİ BALATA TAKILDIKTAN SONRA:
Araç, yani: motor, şanzıman, balata sıcak iken PC ile giriş yapılıyor
-hata kodu olmamalı
-start-stop kapalı olmalı.
1-Motor Çalışmaz iken,kontak MAR konumunda iken ilgili yere gidip EXECUTE yapılıyor.
2-Motoru çalıştır.
3-1. viteste ike DİP GAZ kalkış yapılıyor
4- Dip gaz bu şekilde ~300 metre gidilip aracı durduyoruz.
5- Kontağı tam kapatıp ~10 saniye bekliyoruz
6- Yeniden kontağıMAR
Alet bu kalkıştaki ölçümlere göre pozisyon sensörlerini kalibre ediyor.
Konu celenlee tarafından (11/04/2014 Saat 13:17 ) değiştirilmiştir.
Abi yeminle keşke esenlere ustaya değilde sana getirseydim aracımı. İnan sen ondan daha ustasın... Gerçi bu dualogic beni de usta yapmak üzere![]()
![]()
şarj dinamosunu değiştirmiştim geçen ay. dinamo çin malı. ustanın dediğine göre içindeki konnektör mü konvertör mü ne arızalanmış. araç verimli elektirk üretemiyormuş. Şimdi böyle bir sorun olabilir mi? dinamonun yetersiz yahut verimsiz elektirk üretmesi, oldu varsayıyorum bu şanzımanın beynini robotunu sensörlerini vs etkiler mi?
tahminim usta motorun altına yatınca baktı dinamo yeni ben buna burdan çakarım bahaneyi diye düşündü. en azından ustalığına bahane bulamayalım diye bilmiyorum. paranoyak oldum anasını satiim yaa... şanzımanı yapıp aracı teslim etsin artık. satayım kurtulayım.
bu arada abi sen ne önerirsin yarı otomatik yahut tam otomatik bir araç b-c sınıfı farketmez. 1.3,1.4,1.5 farketmez. yakıtta önemli değil.
Her Mücadele Eden Kazanamamıştır Belki Ama, Her Kazanan Mücadele Etmiştir...
Bu iş çok keyfi ama
Yakıt düşünmeyecek olsam, dualogic'ten daha iyi sadece EDC ve DSG var ancak DSG'var diye ben VW,Seat vs almam.
Ama otomatik dersem:
1-) Mazda 3 Impressive 5Kapı (Gerçek Japon, tam japon)
2-)Toyota Auris (2011 makyajlı)1.6 4ileri Tam otomatik (2. Sınıf Japon)
(MMT olan da var dikkat etmek lazım, MMT'den uzak durmalı)
3-)Megane III EDC (Millet alınmaz vs dese de MeganeII kullanıcısı olarak megane'a binilir abi maşallah 120BIN'i devirdik, bir problemimiz yok çok şükür)
4-)Kendim sevmediğim için en sona bıraktımHonda Civic
--Bu arada Yakıtı sorun etmesem ve Otomatik ZARURİYETİM olmasa.
**Turbosuz Benzinli araç almazdım
Manuel olsun TSI, Tjet olsun..
Dizel tam otomatikler biraz fazla yakiyo, hyundai dizellrinde var.
Meganelar iyi ama, bi sorun duymadim.
İlk ciktiginda dsg ve tdi skintilari vardi, duzelmis olabilir ama ben vw grubuna fazla para baglamayi mantikli gormuyorum.
Toyota d4d+mmt'ye asla bakmam bile.
Geriye dualogic+multijet ve dci+edc kaliyor.
**Ford ve opelde dizel+otmtk son iki senedir yok sanirim bu paraya yonelik.
Citroen mcp ler var ama ben cesaret edemedim ona
En makulu dualogic+multijetti pna da paramiz yetmedi zamaninda![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri