Sayfa 4/4 İlkİlk 1234
73 sonuçtan 61 ile 73 arası

Konu: Nedir Bu Dualogic'ten Çektiğim

b. e.
    outlife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 527

cumartesi gün usta aradı. yaptığı açıklama aşağı yukarı şu şekilde.

daha önce şarj dinamosunu değiştirmiştim. Çin malı dinamo taktırmıştım. Onunda konjektörü arızalandığı için bu şanzımana gönderilen elektirikteki düzensizlikten ötürü beyinin komutlarını saptırdığını ve buna bağlı olarak basınç tüpünde deformasyon yaptığını basınç sürekli arttığı içinde robotu etkilediğini söyledi. yani 100 daha fazla verip orjinal şarj dinamosu taktırsaydın dedi bu sorunu yaşamayabilirdin (en azından uzun bir süre). kendisi basınç tüpünü değiştirdiğini, sensörleri temizlediğini şanzıman yağını değiştirdiğini ve güncelleme yaptığını söyledi. tutar olarak 670 tl fatura çıkardı.

bugün kısmetse gidip arabayı alacağım.
    Her Mücadele Eden Kazanamamıştır Belki Ama, Her Kazanan Mücadele Etmiştir...

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Alıntı outlife Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cumartesi gün usta aradı. yaptığı açıklama aşağı yukarı şu şekilde.

daha önce şarj dinamosunu değiştirmiştim. Çin malı dinamo taktırmıştım. Onunda konjektörü arızalandığı için bu şanzımana gönderilen elektirikteki düzensizlikten ötürü beyinin komutlarını saptırdığını ve buna bağlı olarak basınç tüpünde deformasyon yaptığını basınç sürekli arttığı içinde robotu etkilediğini söyledi. yani 100 daha fazla verip orjinal şarj dinamosu taktırsaydın dedi bu sorunu yaşamayabilirdin (en azından uzun bir süre). kendisi basınç tüpünü değiştirdiğini, sensörleri temizlediğini şanzıman yağını değiştirdiğini ve güncelleme yaptığını söyledi. tutar olarak 670 tl fatura çıkardı.

bugün kısmetse gidip arabayı alacağım.
    Hadi geçmiş olsun.. Az değil fatura ama diğer telaffuz edilen rakamların yanında çok sevimli duruyor

En kısa zamanda ben de komple robotu indirtip dip köşe temizleteceğim.
    Şanzıman yağından sonra bir değişim olup olmadığını çok merak ediyorum, yorumlarını bekliyorum.

***Benim vites geçişlerinde çok kemik sesi geliyor, acaba şanzıman yağından mmı diye düşünmeye başladım bu ara.

b. e.
    outlife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 527

Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hadi geçmiş olsun.. Az değil fatura ama diğer telaffuz edilen rakamların yanında çok sevimli duruyor

En kısa zamanda ben de komple robotu indirtip dip köşe temizleteceğim.
    Şanzıman yağından sonra bir değişim olup olmadığını çok merak ediyorum, yorumlarını bekliyorum.

***Benim vites geçişlerinde çok kemik sesi geliyor, acaba şanzıman yağından mmı diye düşünmeye başladım bu ara.
    lpg nin bakımını ve gaz ayarlarını da yapmasını söyledim. Bu akşam alacağım. Yarında alacağım kısmetse. kesinlikle telafuz edilen rakamların yanında bişey değil.

aklıma şey takıldı. bu aracın ilk şanzıamn arızasıda acaba şarj dinamosundan kaynaklanmış olabilir mi? çünkü şanzıman yapıldı hemen arkasından şarj dinamosu da arızalandı.
    Her Mücadele Eden Kazanamamıştır Belki Ama, Her Kazanan Mücadele Etmiştir...

Osman APAYDIN
    Scorpion28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bravo Lav Kırmızı
    Edilen teşekkür: 1

Alıntı outlife Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaş arabayı aldığımdan beri ki daha 1 yıl bile olmadı. Dualgoic vites yüzünden 3. yolda bırakması.

Hadi ilki acemilik ilk araç arabaya vitese vs yabancılık.
    Hadi ikincisi usta hatası ( ilkinden hemen bir hafta sonra) vs dedik yaptırdık.

3. de artık bahane bulamıyorum. Yeminle küstürdü beni.

Baskı balata olduğunu düşünmüyorum yaptırdığımdan beri doğru düzgün yokuş çıkmadım. Sadece izmir e giderken sabuncubeli denilen yer var manisada orası. onun dışında hep devirli ve mümkün olduğunca manuelde kullandım. hafta içi araç evin önünde yattı zaten.

Şimdi 3 gündür vitesi kontrol ettirin diyor. geçişlerde sorun yapıyor. 1. vitese vitesi düşürün diyor. geriye alırken zorlanıyor. sürekli N konumuna atıyor. vs.7

götüreceğim servise en az 2000 tl masraf çıkaracak. sadece vites için bu arabaya 4000 tl masraf yapmak yazıktır yaa.

yaptırıp satacağım arkadaş. Yemişim puntosunu da arabasını da...gına geldi artık yaaa.

bu arada bana bravo ile puntonun otyomatik şanzımanları farklı derseniz bravo alabilirim yoksa direk citröen c4 hyundai i30 kia ceed reno megan vs alacağım. fiata hoşçakal diyeceğim.

otomatik dizel bravo kullanan ve sorun yaşayan arkadaş var mı aramızda?
    dizel dualogic bravo kullanan birisi olarak şunu söyleyebilirim. punto ile bravo arasında sadece şanzımanın adı aynı.

Bravolardaki dualogic piyasadaki tek kavramalı otomatik vites araçlar içindeki en sorunsuzudur.
    Bunu bizzat fiat servisinde çalışan yakın tanıdığımız bir abiden de teyit ettirtik, şöyle ki aracı almadan önce arayıp sorduğumda;
    fiat'ın en sorunsuz otomatik şanzımanına sahip olduğunu punto dualogiclerin sık sık arıza yapıp servise geldiğini ama bravonun tam tersi olduğunu söyleyip gözüm kapalı alabileceğimi söylemişti.

Aynen de öyle oldu, tek sorunla karşılaşmadım sık sık diğer fiat modellerinin otomatiğinde arıza olduğunu duyuyorum ama bravo bu konuda çok farklı.

Cenk Doğu
    Müzisyen cdogu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Vals Mavi
    Edilen teşekkür: 977

Ergin abi evet bunu ben de duymuştum. fiat bravodaki dualogic,ağırlık ve kavrama vs. dolayısıyla Punto'dakinden farklı. Sanıyorum 1.6 olması ile alakalıdır.
    2006 Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active Vals Mavi
    2008 Peugeot 2.0 HDi Gümüş Gri
    2013 Nissan Qashqai 1.5 dCi Platinum Sedefli Beyaz

Punto Forum - www.grandepuntotr.com

serdar demir
    serdark7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

Selamlar benda 2006 dualogic panda var , 3 sefer yolda kaldım . Bir sure tafikte kalırasam vites hata verip boşa alıyor birdaha vitese gecmiyor . Hidrolik pompa değiştirdim bir sefer fakat sürekli çalıştığından dolayı aldığım pompada yanmış . Ustam iyi olmadığından teşhis koyamadılar sanırım . Şimdi hidrolik motora bobin sardırıp hidrolik basınç tupunu yenileyip deneyelim diyor . İyi bir usta tavsiye edebilirmisiniz , birde bu motoru bobin sardırıp tekrar kullanmak sakıncalımıdır.

serdar demir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Azda olsa bi hidrolık sızıntı olduğunu sanıyorum ve araç dururken hidrolik pompa vites boştayken bile 14 saniyede bir düzenli devreye giriyor . Dur kalklarda yada araç dururken vites değiştirirsem 4-5 saniyede bir devreye giriyor . Normalde ne kadar surede mesala vites boştayken robot pompası devreye girer .

Avrupa yakası bahçelievlerdeyim.

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Alıntı serdark7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Azda olsa bi hidrolık sızıntı olduğunu sanıyorum ve araç dururken hidrolik pompa vites boştayken bile 14 saniyede bir düzenli devreye giriyor . Dur kalklarda yada araç dururken vites değiştirirsem 4-5 saniyede bir devreye giriyor . Normalde ne kadar surede mesala vites boştayken robot pompası devreye girer .

Avrupa yakası bahçelievlerdeyim.
    Normalde 3/4 vites geçişinden sonra basınç 40barın altına düşer ve pompa basıncı 50bara'a tamamlar.

Bu işlerden anlayan iki yer varmış, gidenler memnun:
    *Ataşehir Bosch Servisi Herford
    *Bostancıda bir usta vardı adını hatırlayan yazar. Reze mi Rese mi neydi tam hatırlayamadım. karıştırıyo da olabilirim.

serdar demir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Herkez Rese recai ustayı tavsiye etti , bi karşı bostancı yapıcam artık , tabi once arabayı ayaklandırmammız lazım ,

serdar demir
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Yeni robot motoru taktirdim bir sorum olucak araba rolantideyken vites bostayken dualocik hirolik robot motoru 20 saniyede bir devreye girip 3 ila 4 saniye calisip kapaniyor . Rolantide vites bostayken 20 saniye de bir devreye girmesi normalmi , dualocik vitesli arkadaslar sizde nekadar suruyor yazabilirlerse sevinirim. Bu arada herkezsisteminin ne durumda oldugunu kontroletmis olur. Cunku en cok ariza veren parcalardan biri ne kadar calisirsa okadar erken ariza veriyor. Cunku motor cabuk isiniyor

Salih ÇAKMAKCI
    Salihege - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Aracı %90 manuel kullanıyorum gerçi ama 91.000 km'deyim daha sorun yaşamadım şanzımanla ilgili. Yazılanları okudukça korkuyorum tabi. Manuel kullanım daha mı sağlıklı acaba dualogiclerde. Sadece eşim kullandığı zaman otm moda geçiyoruz.
    Bir de şanzıman yağı en son 60.000 km'de değişmiş serviste. Geçenlerde ustaya değiştirsek mi dedim bunlarda hiç gerek yok dedi. Bu kadar sorunlu mu ya araçlarımız?

Tumay Aydogan
    tumay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 1

Sorunları okuduktan sonra gene ikilemde kaldım otomatik almam gerekiyor ama korkudan yanaşamıyorum önerisi olan varmı arkadaşlar.

Ytfrr Gfff
    tasso40 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 28

Hocam yarı otomatik olup sıkıntısız olan bir araç yok gibi bunların içersinde en sıkıntısız olan bravodur belkide. Bravo ile puntonun dualogic vitesi aynı değil hatta benzinli ve dizel puntolarin dualogiclerininde farklı olduğunu servisten öğrendim. Yarı otimatikte bravo iyidir .ama bir honda cvt şanzımanin sorunsuzluguyla karsilastiramazsiniz. Cvt nin eksi yani ne derseniz bu tarz sanzimanlar fazla tork kaldıramıyor bknz. cvt li araçların tork değerleri.
    Yarı otomatik olayına dönecek olursak...
    -i-shift sıkıntılı baskı balatayi çabuk yiyor.
    -easytronic etrafımda kullanan üç kişi var en az ikişer kez yolda kaldılar.
    -mmt auriscilerin sitesi bile var bu şanzıman sorunuyla ilgili
    Sonuç olarak dualogic sıkıntılı ama eslenigi olanlardan farkı yok hatta bravo bu konuda bir adım önde denebilir.

HTC One S cihazımdan gönderildi

Sayfa 4/4 İlkİlk 1234