aracım 2006 model lastıklerden ayrı ayrı okuyabılecegını sanmıyorumsankı mekanık deılde bı elektronık arıza gıbı daha cok devir saatine gidecek veri km saatinede gidiyor sankı aniden gaza basarsınız ibre yukselır onun gibi hareketi ama gaza bastıgınızın 2 katı veri gidiyor gibi motorun sesı ve tepkısı sızın gazınızla aynı ama gel gorkı gostergeler kafayı yemiş. neyse bakalım canımı sıktı çözücez inş.garip bir olay tüm garipliklerde beni buldu herzamanki gibi
tekrar tsk gelişmeleri paylasıcam bende
abs sensoru dedınız aklıma geldı 2 3 ay önce işe geldım tam park edicem abs ışığı yakmıstı kontagı kapadım tekrar çalıştırdım söndü hani belki birisi işini tam yapmıyor olabılır![]()
şuana dek km/h ile ilgili bulabildiğim tek veri hız bilgisini abs beyninden alması. Resim olarak aşağı ekliyorum. konu ile ilgili olarak akşam dönüş yapabilirim ancak. Görüşmek üzere.
valla resimden bişey anladım dersem yalan olur ama cok işiime yarayacagı bellı bundan bı cıktı alıp elektrıkcıye gosterebılırım,bugun ıse gıderken akuyu olcturdum,kötü demedi ama iyide demedi.
Km/h bilgisi, abs beynine tekerleklerden gelen hız bilgisi işlendikten sonra can-bus ile direkt olarak göstergeye gönderiliyor göstergedeki step motor gelen veriyi işleyerek o anki hızı gösteriyor. Sistem sözü geçen bir hız bilgisi daha var; motor kontrol ünitesi (ECU) da hız bilgisi abs sensörünün hız bilgisiyle kıyaslanıyor diye söylüyor ama ECU da hız bilgisiyle alakalı bir veri bulamadım. Onda da abs den gelen hız bilgisi kullanılıyor diye bahsediyor. Sen sol tekerlekteki sensörü bir kontrol ettirsene. Baskı değişirken sol tekerlek sökülüyorsa belki orada bir sorun olmuştur.
googleden arama yaparsan birçok benzer sorun var. hatta bu forumdada benzer problemleri yaşanyanlar oldu. Serviste yazılım güncellemesi yapıldığında düzeldiğinden bahsedilmişti.Sizin probleminizde aynısı görünüyor.
izinli gunumde servise ugrayacagım artık baska yolu kalmadı.
Sonuçları paylaşırsan sevinirim
tabi konuyu sonuclandıracagım bu böyle kalmaz![]()
Balatalarım bitik halde mecburen 1 - 2 gün kullandım aracı . Bu süre içerisinde vitesin sertleştiğini ve devirin anormalleştiğini farkettim . şimdi balatayı serviste değiştirdim ama devir ve vites düzelmedi .
Devir saatinin sorunu devri 4000 ne kadar yükseltip vites değiştirsemde devir 2000 nin altında kalıyor .
Daha devir 2000 e gelmeden motor sanki devir 4000 deymiş gibi bağırıyor . Ve anlık tüketimde yükseldi eskiden 5.6 gösterirken şimdi 8 hatta 10 - 11 lere cıktı . Sorun neyden olabilir üstadlar
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri