Selamunaleyküm bende evo 1,4 otomatik aracı tanıdıktan aldım.
Ben zaten fiat brodway motoru gücünde neden yapmış anlamadım. Bagaj ful kop geçidinden hopa dağından uzun yolculuk yaptım ve araç o kadar yük altında 2. vitesle anca çıkıyo yani kamyon kullanıyomuş hissi uyanıyo dizel araçla kıyaslarsan yalnış yaparsın
Yalan Dünyada denk gelenler daha iyi anlar:
"Ee bu, bu kadar...."
Böyle yani, bu araç bu kadar, dip gazla 1.3 75BG multijetle kafa kafaya gidiyoruz ama yokuşlarda olay her türlü değişiyor.
1.5dCi 80BG babamın aracına anca dip gazla ayak uydurabildim yolculuğumun bir kesiminde, ama eminim o dip gaz gitmemiştir![]()
1.4 fire motorun performans olarak toros motorundan fazla bir farkı yoktur..
daha çok satış politikası olarak aracın başlangıç fiyatını düşük tutmak,dizel
motorluya parası yetmeyen ya da daha fazla para vermek istemeyen müşteriyi
geri çevirmemek için neredeyse tüm Fiat'lara konulan atmosferik motordur...
m-jet,t-jet ve multi-air motorlardan sonra bence ömrünü doldurmuş
düşük güçlü bir motor fire.. günümüz benzinli t-jet ya da multi-air motorları
kadar teknolojik ve güçlü bir motor değil fire ne yazık ki..
ben Bravo öncesinde 1.6 benzinli 103 bg Stilo kullanıyordum..
motor gücü olarak 17 bg fark olsa da esas fark torkta..
tork benzinliye göre iki katı olduğu için (Stilo 140-Bravo 300)
beygirlerin gücü atmosferik benzinli motorlarda
olduğu kadar çok düşmüyor ve araç daha düşük devirde
daha yüksek viteste,bahsettiğimiz benzinli motora göre adeta
''kedi gibi tırmanıyor''..
bence sorun motorda değil,çünkü motor performans motoru değil..
sorun beklentilerinizin karşılanmamış olması..kişisel olarak bu motoru
araştırsanız,test etseniz,kullananlara sorsanız ya almayacaktınız ya da
durumu görerek ve bilerek almış olacak,aracınızın gücünün ve limitlerinin
farkında olduğunuz içinde karşılaştığınız bu durumda şaşkınlığa uğramayacak
hayal kırıklığı yaşamayacaktınız..
2011 Sport Style - 120+ Hp M-Jet Dualogic - Asist Kit - Skydome - Bianco Pastello![]()
Arkadaşlarında dediği gibi zaten dizel aracın avantajı yokuştur.Bunun sebebi ise torktur dizel araçtaki tork benzinliye göre daha fazladır ve buda özellikle yokuşlarda dizelin tıkanmadan gitmesini sağlar.
hocam yoruma koptum ben nedeyeyim 150 hp 2.5 tdi V6 passattan inip 1.3 dizel g.p ye bindim neyden neye binmiş gibi oluyorum bilemem...diğeri hep kapı önünde duruyor 14 litre yakıyor 100kmde şehir içi ...konforda bir yere kadar iki tıs tıs gezcez diye bir sürü mazota para yetiştiremedim ve şehir içi puntoyu kullanıyorum arkadaşlar senin göstergemi bozuk diye dalga geçiyorlar hep ful gösteriyormuş depo diye 2 haftada 1 çizgi indi en sonra![]()
kimse yanlış anlamasın benimde fire motorlu bi puntom vardı , yaşadığım tecrübelerden dolayı bunu söylüyorum fire motordan allah kurtarsın başkada diyecek bi kelime bulamıyorum o yakıt tasarrufu içinde üretilmemiş bilemiyorum ne b.ka yarıyosa bi anlamda veremedim bi işe yarıyosa sorunsuz motormuş yemişim öyle sorunsuzu o sorun çıkarmıyoda ben sorun çıkarıyodum sinir ediyodu beni araba kullanmaktan soğutuyodu. bilmiyorum hangi akla hizmet aldıysam kendimede anlam veremedim. allah herkeze güzel şeyler nasip etsin, cümlemize kazasız belasız kullanmak nasip etsin...
fire motor ekonomi motorudur. bile bile az yakıyor diye aldık hakkını da veriyor. lpg ile km de 19 kuruş çok ideal. performans beklemek yanlış olur.
burda yanıp yakınanlar büyük ihtimal puntoyu araştırmadan alanlar. isterse km de 50 kuruş yaksın ama gitsin diyenler. onlar için kötü tercih olmuş maalesef.
Yapmayın arkadaşlar fire motor tabi ki ekonomi için üretilmiş performans motoru değil ama bu kadar da yerin dibine sokmaya gerek yok.Fire motor muadili olan aynı güç ve torktaki hiçbir motordan kötü değil.Bugün 1.4 fire düşük performans veriyorsa 1.2 85 hp lik i20 motoru 1.2 85 hp lik fiesta motorunun ahım şahım performansı yok.Bu motoru 3 yıl lpg de tüplü olarak kullandım ve en ufak bir sorun çıkarmadı.Fire motora kötü diyen bir de clio nun 1.2 75 hp lik motorunu denesin.
Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.
Otomatik almam gerekmeseydi, LPG'li bir Tjet bakardım emin olun.
Çok kısa da olsa 1.2 TSI kullandım (105BG 170Nm), test aracı olan bu aracın yol bilgisayarı ortalaması 7.2lt'idi. Ki test aracı bu,kısa kısa bi dünya yol, üstüne binen belli değil. 1.4 Tjet(120BG 200Nm) çok da farklı olacağını sanmam yakıt tüketimi açısından.
Şuraya varmaya çalışıyorum:
Fire az yaksın diye tatlı tatlı kullanıyoruz ya, iddia ediyorum, AYNI STİL İLE, tatlı tatlı, yukarda bahsettiğim araçları kullansak, emin olun bu bizim fire kadar az yakacaklardır!!
Yani sadece yokuşlarda değil, düz yolda da turbolu bu araçlarla, fire kadar ekonomik sürüş elde edebilirsiniz.
Ayrıca eşsiz bir motor değil sonuçta bu fire
Seat'larda da bulunan 1.4 85BG 135Nm motorlar da bizimkilerden fazla yakmıyor ve onlar da LPG'ye son derece uyumlu.
Ama her ikisi de cansız(Fire 1.4 77, vw 1.4 85) arkadaşlar, naparsak yapalım, 80BG civarı, turbo beslemesi olmayan 110-130Nm torku olan makinelerden bahsediyoruz. Yani yorumlar gayet normal, motor bu kadar çünkü, mucize beklemiyoruz, beni götürüyo eyvallah diyorum ben de,eşşeğin yemini suyunu veriyorum istedikçe, keyif almaya çalışmıyorum.
Konu celenlee tarafından (09/10/2013 Saat 20:12 ) değiştirilmiştir.
bizde ablama 2010 1.4 corsa otomatik aldık ben kullandım bayağı .adamlar 4 vites yapmış 2000 model vw ler bile otomatik 5 vites....bu corsayı 10 000 kmde sattık 35 bine alıp 28 bine zararına ...şehir içi 12 litre yakıyordu uzunda 8-9 litre ve 100 km ye kadar çok seriydi otomatik oldugu için daha sonra milim milim hızlanıyordu 140 a kadar...çok pişman oldu..daha sonra onu verip meriva aldık 95 hp 1.3 dizel..o çok iyi gidiyor ve kokluyor resmen daha 3000km de..şimdi ise 1.3 dizel punto aldım kendime 2010model...150 lira mazot attım nezaman koyduğumu unuttum resmen....daha yarıda duruyor sık sık gezmeme rağmen şehir içinde.
biçok arkadaşın dedigi gibi.araçtan beklenti,bilinçsiz alınan motor seçenegi.ama bide şu var,çok kötü diyen arkadaşlar,daha önce 250 bg araba kullandınızda onlamı kıyaslıyorsunuz.anlamıyorum.1.4 atmosferiklerin hepsi birbirine yakındır.16v olanlara 110 bg kadar arttırıyorlar ama bu aracın çekişine çok faydası yok.çünkü torklar hemen hemen aynı.fire 77hp yi 3250 devirde üretir 110hp olanda 4750 gibi.yani devirle oynayarak gücü arttırıyorlar.kısaca ara hızlanmalar yakın 100 üstündeki hızlarda hepsi uzun düzlük istiyor.şu an evo dinamik 1.4 fire var ben çok memnunum.90-110 arası ne motor sesi ne lastik sesi.rampada varsın 20km hız düşsün.şimdi her yer radar 200 bg olanda seninle birlikte seyrediyor yolda.son 3 yılda wv polo conforline 85hp ve opel astra H 1.6 115 hp yaklaşık birer buçuk yıl kullandım ikisinide ve astrayı satıp şimdi evo fire.bu arabalardan sonra beni evo fire tatmin ediyor.aile arabası olarak ideal.
3. vites 90 km/h diyordu. Daha ne bekleyecem. Rallimi yapıyonuz anlamıyom ki. Yok efendim yokuşta 2. vitese düşmüş.... Sen arabayı devirli kullanmazsan stopda eder.
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
o kadar uzun yola gittim hiç "çekmiyo bu araba" demedim. beklentiler çok değişiyor demekki.
Dünyada bir tane dahi çocuk mutsuz olduğu sürece, büyük icatlar ve ilerlemeler yoktur. A.Einstein
Selamunaleyküm
Uzun yola çıkmışsındır tabi ama araçta 5 kişi bagaj ful oldumu araç 1500kg oluyor. O zaman kop geçidinden, hopa dağında anca 2 vitesle kamyonlarla birlikte çıkıyorsun. Uzun rampalarda hele bide hızını yavaşlattılarmı zor topluyor. Tabi bu aracın kapasitesi o kadar.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri