Otomatik almam gerekmeseydi, LPG'li bir Tjet bakardım emin olun.
Çok kısa da olsa 1.2 TSI kullandım (105BG 170Nm), test aracı olan bu aracın yol bilgisayarı ortalaması 7.2lt'idi. Ki test aracı bu,kısa kısa bi dünya yol, üstüne binen belli değil. 1.4 Tjet(120BG 200Nm) çok da farklı olacağını sanmam yakıt tüketimi açısından.
Şuraya varmaya çalışıyorum:
Fire az yaksın diye tatlı tatlı kullanıyoruz ya, iddia ediyorum, AYNI STİL İLE, tatlı tatlı, yukarda bahsettiğim araçları kullansak, emin olun bu bizim fire kadar az yakacaklardır!!
Yani sadece yokuşlarda değil, düz yolda da turbolu bu araçlarla, fire kadar ekonomik sürüş elde edebilirsiniz.
Ayrıca eşsiz bir motor değil sonuçta bu fire
Seat'larda da bulunan 1.4 85BG 135Nm motorlar da bizimkilerden fazla yakmıyor ve onlar da LPG'ye son derece uyumlu.
Ama her ikisi de cansız(Fire 1.4 77, vw 1.4 85) arkadaşlar, naparsak yapalım, 80BG civarı, turbo beslemesi olmayan 110-130Nm torku olan makinelerden bahsediyoruz. Yani yorumlar gayet normal, motor bu kadar çünkü, mucize beklemiyoruz, beni götürüyo eyvallah diyorum ben de,eşşeğin yemini suyunu veriyorum istedikçe, keyif almaya çalışmıyorum.
Yer imleri