Aynı araçtan bende var ve memleketim de Fethiye ben o yoldan ayda 2 kere en az giderim ve laf ettirmem aracıma. fire 1.4 duallogic motordan çok da birşey beklememek lazım yolun başlangıcı ışıklı zaten ve dik eğimli sürekli bir yokuş hisarönüne giderken ayağını gazdan çekmen arabayı bayıltır o yokuşta ben dip gaz gidiyorum economy kapalı vaziyette ve hani vasat bi performans da görmedim siz bi baktırın bence arabaya.
Ölüdeniz yolunu konuşmaya gerek yok geçen sene arkadaşlarım geldi 1.2 benzinli Polo ile 2012 model araç sizin bahsettiğiniz gibi yük doluydu ve 7 kişiydik bagajda dolu araç birinci vitese kadar düştü Punto 3 ile çıktıysa ölüdeniz yokuşunu fazlasını istememek lazım bence)
Övmüyorum 1.4 fire motoru çok iyi değil ama sizin söylediğiniz gibi vasat da değil .
İhtiyaca paralel araç seçimi yapmalıydınız. Ben 2 kişiyim olursa bide ufaklık olur. Bizi bi çekiyo valla değme keyfime gayette memnunum.
Biz aracın performansını bilerek torkunu deniyerek iç dizayn konfor özelliklerini araştıra araştıra araç alırız. Benim ikinci fire motor tercihim. Sizin yerinizde olsaydım 1,3 multijet alırdım. Bence sizin ihitiyaçlarınıza cevap verebilecek araç böyle bi araç olmalı ki Fiat gurubunda doblo fiorino citroende berlingo, renaultta kango vs. tip araçlar kullanmanızı tavsiye ederim. yada sedan araçlar kullanmalısınız. Veyahut aracınızı satıp 1,4 105 hplik modelini tercih etmelisiniz. Ancak yakınmalarınıza baktığımda dizel ve torklu bi araç sizin sorunlarınıza cevap verecektir.
Her ŞERDE bi HAYIR vardır...
Motor ömrü diye birşey yoktur! Kullanıcının motora tanıdığı yaşam hakkı vardır!
2 Senedir sorunsuzca kullandığım, 1.4 Fire motorun bence 1 tane artısı var övebileceğimiz.
"""Max Torkunu 3000rpm'de veriyor olması ve bu torkun 2000-4000 arası 100Nm+ olacak şekilde geniş bir devir bandında sunuyor olması."""
Diğer yönleri 3aşağı 5 yukarı aynı bu motorların, dediğim gibi 1.2-1.4 70-80BG atmosferik motorlardan bahsediyoruz sonuç olarak.
En uyuz olduğum yanı ise kullanılan şazıman!!!
Albea'daki şanzıman oranları gibi olsaydı eğer uzun yolda daha mutlu olur bir sorunum kalmazdı muhtemelen![]()
bizde iki kişiyiz ama hepte iki kişi yola gidilcek diye bi mevzu olmuyor, hiçtemi buna 5 kişi binipte kullanılmayacak, arkadaş 3. kişi binsin arabanın bi dna'sı değişiyor ya yemişim diyosun o zaman yakıt tasarrufunu+ sen araba sollarken olurya solladığın araba .... yapıp azcık gaza dokunuverdi sonrası zaten malum, ha birde ra kullandım 2005 model bu 1.6 109 bg. olan modeli o firedende berbat hadi fire bi yakıt tasarrufu için üretilmiştir o hangi akla hizmet üretildi onu zaten çözemedik kullananlar bilir.
Evet pr,mera almıştınız. Hatırladım... Ya demek istediğim parasına göre çok iyi bi araba efendi kullanıma gayet uygun... Eeee.. ben zigzag yapayım kalkarken arabalara kafa tutayım (Tuttuğuda var) yok işte köyden çuvalla erzak getireyim dersek bu araba yerine 1.3 multi si daha uygun diyorum.... Sadece bu... Haksızmıyım... ?
haksızsınız demedim ama öyle an geliyoki siz illa iki kişisiniz diye sürekli iki kişi kullanılcak diye bi kaide yok onu demek istedim yoksa iki kişi normal gidiyo pek sıkıntı olmuyo ama demek istediğim araba bu sonuçta bunu beş kişide kullanırsın tek kişide sürekli iki kişi olmaz onu demek istedim. be onu istediğim gibi kullanamdıktan sonra ne anladım o maldan herşey için böyle aslındada.
Yolu bilmeyen birinin o yokuşta 2ye atması çok normaldir. Ben tırmanma sol şeritten çıkıyorum devamlı 1.4 fire ile, 3. Yada 4. Viteste.
Selamualeyküm
Önerilerin için teşekkürler. 1 sene önce tatile çıkacakken araç almam gerekti. Beğendiğim düşündüğüm araçlar söylenildiği gibi çıkmadı. Bende eşimde kullanır diye tanıdıktan gittim araca baktım ön konsolu beğendim. Ben aracı 105bg diye düşünüyordum. Meğer 77bg miş. Zamanım az olduğu için artık hayırlısı dedim. ve alır almaz 4000km üstünde yol yaptım. Aracı satmayada gelince aldığımdan beri düşünüyorum. İhtiyacımı karşılıyomu şükürler olsun. Araca alışmakta lazım ama eksi yanlarınıda bir kullanıcısı olarak belirtiyorum almayı düşünen dikkat etsin diye.
multiair 105 hp al istersen karavan çek
Tamamen katılıyorum bana puntoların performanslıları denk geldi çok şükür şimdiye kadar dizelde torbo + tork gücü var eski aracım mutijet 90 hp gp idi şimdiki aracım
multiair 105 hp punto evo arasında çok fark yok ben bugün Ankara'da yeni yapılan ve çoğu kişinin bilmediği kaymak gibi yol olan hafif rampalı boş olan Ankara bulvarı yolunda 160 km/saat hızı çok kısa mesafede rahatlıkla yaptım daha sınıd kesinlikle çok kolay yapardım. Fire biraz güçsüz bir motor ama yine de Fethiye tarafındaki yolları iyi bilirim bence anlatılan kadar da değildir fire motor.
Geçen yaz göcek te çalışıyodum ve ölüdeniz rampasını kiraladığım iki araç ile çıktım biri 105 Hp dizel renault fluance diğeri 75 Hp dizel linea tabii ki fluance roket gibiydi lineaya göre ama lideada şöle böyle çıktı baskı balata veya şanzumana sorun olabilir kontrol şart birde biraz devirli vites değiştirmeli rampalarda
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri