73 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Puntom performans olarak beni çok üzdü:(

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    zahir baba
    zahirbaba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 29

Alıntı OAGP1960 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Zahir kardeşim, t-jet gerçekten de çok iyi dizayn edilmiş bir makineye sahiptir, güle güle kullanın. Modifikasyona da son derece müsaittir. Bugüne dek geçtiğim araçlar çok çeşitli, iddialı ve güncel markalardı. 'T-jet Abarth' başlıklı konumda teknik detaylarını görebileceğiniz arabamla en son geçtiğim araç, 184HP-380Nm. performans verilerine sahip olan son model bir BMW 320d idi.
    beni o bmw geçti ama 1 boy farkla geçebildi açamadı arayıben baya fark bekliyordum.

ben alalı 2 ay oldu yani yeni puntocuyum ama hasta oldum verdiği adrenaline.şiimdilik chip filitre ve egsoz yaptırmayı düşünüyorum garajda senin araca baktım istanbul avrupa yakasında tavsiye ettiğin yer varmı?

Orkun Aksoy
    ABARTH OAGP1960 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 633

Alıntı zahirbaba Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beni o bmw geçti ama 1 boy farkla geçebildi açamadı arayıben baya fark bekliyordum.

ben alalı 2 ay oldu yani yeni puntocuyum ama hasta oldum verdiği adrenaline.şiimdilik chip filitre ve egsoz yaptırmayı düşünüyorum garajda senin araca baktım istanbul avrupa yakasında tavsiye ettiğin yer varmı?
    Zahir kardeş, malesef İstanbul'daki tuning merkezleriyle ilgili pek bilgi sahibi değilim. Ankara'da olsaydınız tabiki tavsiyede bulunabilirdim. Fakat yine de teknik anlamda yapılabilecekleri sizinle paylaşabilirim.

zahir baba
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Zahir kardeş, malesef İstanbul'daki tuning merkezleriyle ilgili pek bilgi sahibi değilim. Ankara'da olsaydınız tabiki tavsiyede bulunabilirdim. Fakat yine de teknik anlamda yapılabilecekleri sizinle paylaşabilirim.
    valla iyi olur bana bir yl haritası çıkarırsan
    ben başta chip lemek istiyorum sonra filitre. duruma görede egsoz yaptıracaktım.sen ne önerirsin

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Orkun Aksoy
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah

valla iyi olur bana bir yl haritası çıkarırsan
    ben başta chip lemek istiyorum sonra filitre. duruma görede egsoz yaptıracaktım.sen ne önerirsin
    Stage I modifikasyonda, tabiki öncelikle stock turbo olan IHI vl37'ye dokunulmadan, çok iyi ayarlanmış bir yazılım ve iyi kalite, tercihan kutu içi koton filtre gerekir. Bununla beraber artan performans ile artmış olan egzoz gazı akımı için 60mm. çaplı cat-back (katalizatör sonrası) egzoz sistemi yapılmalı, orta ve son susturucu da aynı çapta, ser akımlı (perdesiz) ve de egzoz boru dönüşleri potsuz olmalı, tercihan da krom malzemeyle custom olarak hazırlanmalıdır. Bir başka alternatif de, 'Forge' ayarlı waste gate actuator uygulamasıdır ve yazılıma gerek kalmaz, tabiki filtre ve egzoz yine gereklidir. Stock t-jet turbo peak basıncı 1 bar'dır, 'Forge' wg'in ayarlı çubuğu, 2-3 tur döndürülüp, stock waste gate rod (çubuk) boyundan daha kısa olacak şekilde güzel bir ayar sağlanabilir ve takriben 1,3 bar turbo basıncı sağlar, dolayısıyla da 150 HP-240Nm. değerler yakalanabilir.
    Konu OAGP1960 tarafından (13/08/2013 Saat 01:08 ) değiştirilmiştir.

zahir baba
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Stage I modifikasyonda, tabiki öncelikle stock turbo olan IHI vl37'ye dokunulmadan, çok iyi ayarlanmış bir yazılım ve iyi kalite, tercihan kutu içi koton filtre gerekir. Bununla beraber artan performans ile artmış olan egzoz gazı akımı için 60mm. çaplı cat-back (katalizatör sonrası) egzoz sistemi yapılmalı, orta ve son susturucu da aynı çapta, ser akımlı (perdesiz) ve de egzoz boru dönüşleri potsuz olmalı, tercihan da krom malzemeyle custom olarak hazırlanmalıdır. Bir başka alternatif de, 'Forge' ayarlı waste gate uygulamasıdır ve yazılıma gerek kalmaz, tabiki filtre ve egzoz yine gereklidir. Stock t-jet turbo peak basıncı 1 bar'dır, 'Forge' wg'in ayarlı çubuğu, 2-3 tur döndürülüp, stock waste gate rod (çubuk) boyundan daha kısa olacak şekilde güzel bir ayar sağlanabilir ve takriben 1,3 bar turbo basıncı sağlar, dolayısıyla da 150 HP-240Nm. değerler yakalanabilir.

waste gate actuator fiyatı nedir turboyu değiştirmek gerekmez galiba

Orkun Aksoy
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah

waste gate actuator fiyatı nedir turboyu değiştirmek gerekmez galiba
    İstanbul'da distribütörü var ve tabiki turbo değişmeksizin sadece stock wg çıkartılıp yerine 'Forge' ayarlı wg actuator monte ediliyor. Fiyatı da 350 TL. civarındaydı. Daha önce benim arabamda mevcuttu, daha sonra forum üyelerimizden değerli kardeşim Onur Acararıcan'a göndermiştim, son derece iyi bir performans elde etti kendisi. Pm attım.
    Konu OAGP1960 tarafından (13/08/2013 Saat 00:58 ) değiştirilmiştir.

zahir baba
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

İstanbul'da distribütörü var ve tabiki turbo değişmeksizin sadece stock wg çıkartılıp yerine 'Forge' ayarlı wg actuator monte ediliyor. Fiyatı da 350 TL. civarındaydı. Daha önce benim arabamda mevcuttu, daha sonra forum üyelerimizden değerli kardeşim Onur Acararıcan'a göndermiştim, son derece iyi bir performans elde etti kendisi. Pm attım.

aldığım yerde montaj yaparlarmı, veya bir usta montaj yapabilir bu parçayı galiba.bu parça için daha önce forumda yazdığın bilgilere de baktım. son bir soru forge wga taktıktan sonra chip te yapmalımıyım
    tahmini bg ve tork verileri ne olur.
    ben araçla 0-100 denemesi yaptım 10 sn gibi bi rakam çıktı.fabrika verisi 8.7 ben genelde fabrika verilerinin altına düşen zamanlamalar yakalarım. benim motor yorgun olabilirmi araç 110 binde
    çok teşekkürler zahmetlerin için

Rüstem-Muhammed Karakoyun
    1923qw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    06ET7117
    Edilen teşekkür: 120

Stage I modifikasyonda, tabiki öncelikle stock turbo olan IHI vl37'ye dokunulmadan, çok iyi ayarlanmış bir yazılım ve iyi kalite, tercihan kutu içi koton filtre gerekir. Bununla beraber artan performans ile artmış olan egzoz gazı akımı için 60mm. çaplı cat-back (katalizatör sonrası) egzoz sistemi yapılmalı, orta ve son susturucu da aynı çapta, ser akımlı (perdesiz) ve de egzoz boru dönüşleri potsuz olmalı, tercihan da krom malzemeyle custom olarak hazırlanmalıdır. Bir başka alternatif de, 'Forge' ayarlı waste gate actuator uygulamasıdır ve yazılıma gerek kalmaz, tabiki filtre ve egzoz yine gereklidir. Stock t-jet turbo peak basıncı 1 bar'dır, 'Forge' wg'in ayarlı çubuğu, 2-3 tur döndürülüp, stock waste gate rod (çubuk) boyundan daha kısa olacak şekilde güzel bir ayar sağlanabilir ve takriben 1,3 bar turbo basıncı sağlar, dolayısıyla da 150 HP-240Nm. değerler yakalanabilir.
    Abi ne güzel konuşuyon tutuldum okuyorum öyle
    Geçici Dövme-https://tatfast.com

10. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Orkun Aksoy
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Rock Siyah

Alıntı 1923qw Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi ne güzel konuşuyon tutuldum okuyorum öyle
    Çok teşekkür ederim değerli kardeşim, teknik bilgiler her zaman paylaşılmalı.
    Konu OAGP1960 tarafından (13/08/2013 Saat 13:02 ) değiştirilmiştir.