İyiymiş :D
Printable View
İyiymiş :D
Serkan kardeşim, şu anda 1,5 bar turbo peak basıncında 180HP-270Nm. performans verilerine sahip olan ve Forge intercooler uygulamak üzere olduğumuz ve de 200HP-290Nm. performans değerlerine ulaşmasını öngördüğüm arabamı üye garajı kısmında 'T-jet Abarth' başlıklı konumda inceleyebilirsiniz.
dediğiniz yolu biliyorum 1.4 77 bg araçla iyi gitmişsin. Dizelin torku yüksektir bayırda avantajı ondan.
gidememenin debriyajla alakası yok yeni nesil araçlar otmatik debriyajdır baskı balata bitime yakın vitesler geçmez zaten debriyaj dibte kavrar, en son debriyaj açmaz vites deeğiştiremezsin. eski araçlarda debriya balatası zayıfladıkça performans düşerdi
tjeti soracak olursanız ben çok memnunum beni yüz üstü bırakmadı. leon fr golf tsi 122 hp tjetimle tokatladım. bmv bir boy farkla geçti en azından peşini bırakmad
Yorum yapasım bile gelmedi valla :oops0000:
Şaka bi yana harika bi güç.. Dizel, benzin, LPG üç yakıta da sahip aracım oldu kullandım fakat bi turbo benzinli kullanmadım genel kısmına bi taksiyle ilgili konu açmıştım o taksici arkadaş 1.2 tsi jetta almış taksi yapmak için daha yeni biraz anlattı aracı ordan geldi bu merak valla:)
Kazasız belasız sürüşler..
Zahir kardeşim, t-jet gerçekten de çok iyi dizayn edilmiş bir makineye sahiptir, güle güle kullanın. Modifikasyona da son derece müsaittir. Bugüne dek geçtiğim araçlar çok çeşitli, iddialı ve güncel markalardı. 'T-jet Abarth' başlıklı konumda teknik detaylarını görebileceğiniz arabamla en son geçtiğim araç, 184HP-380Nm. performans verilerine sahip olan son model bir BMW 320d idi.:)
beni o bmw geçti ama 1 boy farkla geçebildi açamadı arayıben baya fark bekliyordum.
ben alalı 2 ay oldu yani yeni puntocuyum ama hasta oldum verdiği adrenaline.şiimdilik chip filitre ve egsoz yaptırmayı düşünüyorum garajda senin araca baktım istanbul avrupa yakasında tavsiye ettiğin yer varmı?
Stage I modifikasyonda, tabiki öncelikle stock turbo olan IHI vl37'ye dokunulmadan, çok iyi ayarlanmış bir yazılım ve iyi kalite, tercihan kutu içi koton filtre gerekir. Bununla beraber artan performans ile artmış olan egzoz gazı akımı için 60mm. çaplı cat-back (katalizatör sonrası) egzoz sistemi yapılmalı, orta ve son susturucu da aynı çapta, ser akımlı (perdesiz) ve de egzoz boru dönüşleri potsuz olmalı, tercihan da krom malzemeyle custom olarak hazırlanmalıdır. Bir başka alternatif de, 'Forge' ayarlı waste gate actuator uygulamasıdır ve yazılıma gerek kalmaz, tabiki filtre ve egzoz yine gereklidir. Stock t-jet turbo peak basıncı 1 bar'dır, 'Forge' wg'in ayarlı çubuğu, 2-3 tur döndürülüp, stock waste gate rod (çubuk) boyundan daha kısa olacak şekilde güzel bir ayar sağlanabilir ve takriben 1,3 bar turbo basıncı sağlar, dolayısıyla da 150 HP-240Nm. değerler yakalanabilir.:)
İstanbul'da distribütörü var ve tabiki turbo değişmeksizin sadece stock wg çıkartılıp yerine 'Forge' ayarlı wg actuator monte ediliyor. Fiyatı da 350 TL. civarındaydı. Daha önce benim arabamda mevcuttu, daha sonra forum üyelerimizden değerli kardeşim Onur Acararıcan'a göndermiştim, son derece iyi bir performans elde etti kendisi. Pm attım.:)
dizel ile aracınızı kıyaslamanız yanlış bence
ben mesela uzun yolda 6. vites 110 dan aşağı düşmem
yokuş felan farketmez yokuşlarda çoğu benzinli 1,6 araçlar bile sağa çekilir
benim araç 90 lık turbonun da avantajını unutmamalı
o kadar yük ile normal bence
ölüdenizden hisarönüne çıkarken,o yolu iyi bilirim dizel de bile 3 ten 4 atamıyorsun hemen bayılıyor araba geri 3e çekiyorsun,çok aşırı dik olmasa da çok zorlayıcı bir yoldur ve 3-4 km vardır yokuş..
dizelle 1.4 fire motoru kıyaslamanız yanlış olmuş, benzinli araçlar seridir ama yükte çabuk güçten düşerler, dizellerde turbo şarj sayesinde devirlenince seridir yalnız en büyük özellikleri yükte bile torkları sayesinde düşük devirlerde de olsa güçten düşmezler,
ben dün sakaryadan bursaya döndüm, gülmeyin ama araçta 7 kişi + full bagaj ve klima açık 180 i gördüm, rampa çıkmakta birnevi yük sayılır, arkadaşınızın dizel olduğundan rampada sizi geçmesi gayet normal, silindir hacimlerine aldanmayın, saydığınız 1.2 polo falan turbolu olduğu için rahat çıkıyo, turbosu olmasa yükleriniz aynı olsa emin olun siz 2 yle gidiyosanız 1.2 turbosuz polo 1 le su kaynata kaynata anca çıkar :)
aldığım yerde montaj yaparlarmı, veya bir usta montaj yapabilir bu parçayı galiba.bu parça için daha önce forumda yazdığın bilgilere de baktım. son bir soru forge wga taktıktan sonra chip te yapmalımıyım
tahmini bg ve tork verileri ne olur.
ben araçla 0-100 denemesi yaptım 10 sn gibi bi rakam çıktı.fabrika verisi 8.7 ben genelde fabrika verilerinin altına düşen zamanlamalar yakalarım. benim motor yorgun olabilirmi araç 110 binde
çok teşekkürler zahmetlerin için
benim aracım multiair eğer rampaya devirli kaptırırsam 6 . viteste çıkabiliyorum çanakkale ezine arasındaki dümrek bayırını böyle çıktım klima 2 de 150 ile kaptırdım 130 ile tamamladım ama aynı rampaya 90 la kaptırısam 4. viteste 80.90 çıkıyo ama multiairler 5000 -6000 devir çevirmeye müsait vtec motor gibi hayat 5000 deviden sonra başlıyor red line giderek 130a gene çıkıyo tabi benzine acımazsan bence devirle alakalı olay multijet albea yetişe medi aynı şekilde renault kangoda öyle ama devirim hep 3000.4000 arasında idi
Montajı oldukça basittir, temin ettiğiniz yerde sormanızda da fayda var, tabiki yetkili servisde veya herhangi bir mekanik servisde bir usta tarafından kolayca monte edilebilir. Waste gate actuator, ayarlanıp takıldıktan sonra, aslında yazılıma gerek bırakmamak üzere imal edilmiş bir parçadır, rahatlıkla 150HP-240Nm. değerlere ulaşılabilir. Aracınızın şu anki mekanik ve performans değerlerini ancak servisde test cihazıyla ve de dynamometrede görmek mümkündür, debriyaj, lastik, yağ, buji, filtre vs. gibi unsurlar bu açıdan her zaman önemlidir. Sonuç olarak, bu km. de bir t-jet motor normal koşullarda yorgun olamaz, kolay gelsin, selam ve sevgiler.:)
Ayarı, somununu gevşetip, rod'un wg'e bağlanan kısmını çevirerek toplam boyu kısaltmak şeklinde son derece basittir, sonra da somun sıkılarak ayar sabitlenir, asıl önemli olan, wg actuator montajını yapıp egzoz housingi üstündeki wg dış koluna sekmanı ile birlikte düzgünce takmaktır.:)