Alıntı grande26 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Rampa aşağı yol müsaitse boşa değil de ,o an aracın istediği vitesin bir üst vitesine atar ayağımı gazdan çekerim.

ewet bende aynen öğle yapıyorum.. bu daha mantıklı geliyor bana. ama aracımın frenlerine güvenmesen vites yükseltmem..

Alıntı MethyLen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben boşa atıyorum daha az yakıt sarfediyorum gibi bir iddaa'da bulunmadım ki ? Zaten aracım dualogic ve hiç boşa atmıyorum ! Ama boş viteste , araç vitesteyken daha fazla yakar diyen arkadaşlara nazaran fikrimi söyledim. Hala daha aynı kanıdayım , Boş viteste inen araçla 5. viteste 3500 d/d rpm'de inen araç arasında dağlar kadar yakıt sarfiyatı vardır. Farklı şeyleri savunmalıyız ki tartışmayı bilelim

Gelelim size. Öncelikle rahat olun kimsenin dediğiyle konuştuğuyla buralardan yada başka yerlerden bi yerlere gitmem. Nasıl geldiysek günü gelince de gitmesini biliriz. Eyvallah karı gibi trip yapıcak değiliz kimseye Ha içerisinde bulunduğunuz ortam bu şekildeyse sizinde bu düşüncelere sahip olmanız çok normal. Yukarıda da belirttiğim gibi ben yaptığım bir şeyi savunmuyorum. Gaz basılan araçla rolantide giden araç nasıl aynı yada daha fazla yakar bunun mukayesesini siz yapın. Güvenlik açısından tabiki yapılmaması gereken şeyler , ama makasa girmekte yapılmaması gereken bir hareket yeri gelince hepimiz yapıyoruz. N viteste bunun gibi bir şey , sanırım ben size anlatmak istediğimi anlatamadım. Umarım siz bu mesajımla bişeyleri anlarsınız Siz de kendinize iyi bakın. Ha bide aracınıza malum sabahları nasıl rampa ineceğiniz konusunda bilgi topluyorsunuz.
açıklamaların için teşekkür ederim :)) ama konu sağa sola saptı gibi.. biz burda gaz basılan aracın az yakamasından bahsetmiyoruz.. tabiki gaz basılan araç yakıt yakar. elbette rolantide çalışan araç yakıt yakar. elbettte yolda giden ama boşta olan araçta yakıt yakar..

ama cut off özelliği olan araç yolda giderken vitesde ise ve ayağımız gaz pedalına basmıyorsa, ve aracımız o an bulunduğumuz doğanın şartları gereği durmadan devam ediyorsa yakıt yakmaz.. ama cut off özelliğini her doğa şartlarında kullanamassın. kullansan da uzun sürmez.. çünkü eğim bitmek zorundadır.. nerde bulacaksın sonsuz yada kilometrelerce eğimi yok tabi..