dejavu Nickli Üyeden Alıntı
ewet sizin anlayamadığınız nokta doğru förmülü bulamamaktan geliyor. demişsin ki boşa alınca rolanti devrin deki tuketimi göstermesi lazım diyorsun ama o anki hızı dikkate almıyorsun.. ewet araç rolanti devrinde 0,8 tüketim yapıyor. sen durduğun yerde motoru aç rolantide çalıştır ve yol bilgisayarını da sıfırla göreceksinki yakıt ortalaman nasıl yükselecek.. yolda yapmadığın için ortalaman gözlerinin önünde değişecektir. ama yolda giderken boşta olan motor tükettiği yakıtı senin hızına göre hesaplayıp ona göre anlık değer veriyor. rolantideki motorun birim zamanda tüketeceği yakıt zaten belidir. ama sen bu birim zamanda 50 km hızla ilerlersin 10 km yol yaparsın. bir başkası aynı rolantide 100 km hızla gider.. 20 km yol yapar. ikinizinde rolantide olduğunuz için yakıt tüketimi aynıdır. ama biriniz 10 km, biriniz 20 km yol yaptı. burda değerler yarı yarıya fark etmesi lazım. 10 km lik yol yapanın ortalaması 8 lt ise 20 kilometre yol yapanın 4 lt olması lazım mantık olarak. ve ek olarak anlık tüketim birinde anlık olarak 8 lt gösterirken hizlı gidende 4 lt olarak gösterir..
bilmem anlatabildim mi..???