yolun yarısını boştamı gittiniz geldiniz yaw:) 100km de 3.5 lt cok super bir yakıt
Printable View
yolun yarısını boştamı gittiniz geldiniz yaw:) 100km de 3.5 lt cok super bir yakıt
bence çok abartı değerler değil çünkü bende clio 3 dizel ve kendi arabamla toplamda 30 km(bostancı-kurtköy e-5 ten) gittiğim yolda yol bilgisayarını sıfırlayıp ölçüm yaptım .hemde içinde rampa yukarı, kırmızı ışık, biraz dur kalk ve gerisi e-5 o yolu bilen bilir. clio 3 dizelle 3.7 lt/100 km, kendi aracım benzinli olmasına rağmen 5.2 lt/100 km yakıt tüketimi sağladım. önemli olan iktisatlı kullanabilmek ben resmen sineğin yağını çıkardım bu ölçümleri yaparken, adamlarda eminim aynı şekilde kullanmışlardır. dizel puntolarda kesinlikle çok rahat bu değerleri yakalar.
şüphe etmeniz tartışılır çünkü mantık olarak gerçektende boş viteste araçlar daha fazla yakar..bunun sebebini de kısaca açıklamaya çalışayım;araç viteste ayak gaz pedalında değilken motora yakıt pompalanmaz,tekerlekler aracın ivmesi sayesinde döndüğünden motoruda çevirirler,ancak tekerlekler motorun bağlantısını kestiğinizde yani boş viteste motor rölantide çalışmak için belli bir yakıta ihtiyaç duyar,bu sebeple de boş viteste araçlar daha fazla yakar...
Araç boşta giderken kaç devirde çalışıyor, viteste giderken kaç devirde çalışıyor ???
yakıtın devirle değil gaz kelebeğinin ne kadar açıldığıyla alakası vardır,boştayken rölantide gider,vitesteykende kaç devirdeyse onunla gider..
şüphelenmeye gerek yok arkadaşlar:) çoğu kişi araçlarındaki cut off özelliğini bilmiyor. daha önce burda o konu açılmıştı. https://forum.grandepuntotr.com/tekn...a-yoralim.html arkadaşlar yeterince açıklamış.
ama bi kaç ölçümden sonra şunun farkına vardım. hafif eğimli rampalarda vitesi boşa atmak daha avantajlı oluyor, çünkü araç vitesteyken hız kaybediyor ve bi süre sora eğim bile olsa gaza basmak zorunda kalıyorsunuz. ama daha dik rampalarda viteste inmek hem ekonomi hemde güven açısından daha avantajlı.
Arkadaşlar, son başlık konusu, buraya daha uygun sanırım. Buradan devam edelim lütfen... ;)
birde şöyle bakmak gerekirse; arac bosta iken yokus asagı inerken yol bilgisayarında 100km/lt gostergesine bakıp birde aracın en yuksek vitesine takıp 5 yada 6 inci vitese ozaman bakıp sonuca varabiliriz GP de buna bakmadım ama onceki kullandıgım aracta skoda fabia da 5inci viteste iken daha dusuk gosteriyordu yokus asagı inerken...
bilmedigimiz bir yolda vitesi boşa atmak tehlikelidir...
Şu boşta daha çok yakar diyen arkadaşlarla istedikleri bir rampayı inelim derim ben ?
Şüphelerinize cevap bulursunuz o zaman ;)
Bende hazırım sizinle rampa inip çıkmaya fakat,o sizin ekonomik çözümünüz boş viteste rampa inerken bi anda freniniz şişerse sizi durdurmak için vitesi boşa atıp hızlanmayı deneyebilirim sizin için,o kadar ısrarla açıkladım fakat hala siz de ısrarcısınız,pekiala güzel yurdum insanı,siz vites boşta ininiz rampaları ben viteste inmeye devam ediyorum aracım 10 kuruş daha fazla yaksın ona da razıyım ha paran çok galiba derseniz bazı arkadaşlarım biliyor "benim dedemin benzin istasyonu var"...ama o istasyonda freni şişen arabalar için imdat kolu yok..
arkadaş sadece gp ye binmiş galiba.. sana tavsiyem git bi tane sıfırı gösteren yol bilgisayarlı araba bul ve kendin bir bak.. mesela toyotalar yeni kasalar olanlardaki yol bilgisayarı sıfırıda gösteriyor... onlara bir bakıver kardeş.. boş ve vitesdeki tüketimleri bir gör derim.. duyduğumuzu söylemiyoruz. her zaman yaptığımızı söylüyoruz kardeş.. biz burda aylardır cut off tartışıyoruz.. gerçi biz bunları aşmıştık ama yenilere her zaman açığız ve her zamanda yeniden de olsa bilgi aktarımını yapmaya hazırız.. ne de olsa bu işi seviyoruz.. size saygıyla ve sevgiyle yaklaşıyoruz.. çünkü hayat anlayışımız bu.. ama olaylara da kör kör inatla saplantılı kalıp askıda kalmıyoruz..
kurduğum bazı cümleler için özür dilerim.. ama bazı şeyleri ifade edebilmek adına mecbur kaldım.. kusura bakma..
burda yazdıklarımında seni buralardan soğutmasını istemem.. her zaman bizimle kal buralarda.. biz seni böylede kabul ederiz. bağrımıza basarız.. kendine iyi bak. ::))))
Ayrıca bazı arkadaşlarım boş vitese Peygamber vitesi derler Allaha emanet gittiğin için :)
Boşta rolantide ne yakıyorsanız onu yakarsınız. Viteste iken ve gaza basmıyorsanız ve araçta cut-off var ise hiç yakmazsınız. Bu kadar basit daha neyi tartışıyoruz anlamadım?