Alıntı nevarulan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Cam motorunda 5 pin var, 2 si pozitif, şemaya baktım termikde var motorda, ölçtüm ölçtüm afedersiniz bir ..k anlamadım, canım sıkıldı iyice bıraktım, kapı kilidi desen keza 6 pinli, o da aynı terane.

Ölçüp anlamayınca bütün kabloları tek tek kombine edip röle bağladım, farketmicek olsa da kutupları değiştim, röleye pozitifi direk aküden aldım negatifi bütün kablolardan denedim, olmayınca negatifi direk aküden aldım röleye, pozitifi kablolardan denedim, röleyi çalıştıran kablolar var ama hem kapı açıncA hem kilitleyince çalıştırıyor.

Valla usandım

Sent my iPhone 4s using
cam motorunda sıkışma önleyici varsa onun kabloları da olabilir orada.
kapı kilidinin neden 6lı olduğunu bilemeyecem hiç sökmedim ama önceki msj da belirttiğim gibi açma ve kapatma yönünde 2 ayrı kablo olması gerek açıp kapadığını algılayabilsin. ama bu olay anahtarla kilitlemede geçerli. 6pin varsa 3üanahtala kilitlemede(1i+,2.si açma, 3.sü kapatmada sinyal gönderir) kullanılır diğer 3 ü kapı kilidine açma kapama yaptırır(1 i eksi, 2.si kilitle komutu, 3.sü aç komutu göndermesi gerek kilit motoruna). bu olay sol kapı için geçerlidir sanırım zira sağ kapıyı anahtarla açtığımda sadece sağ kapı açılıp kilitleniyor tabi sen kapı kilit motorunun kapatma komutunu kullanacağın için herhangi bir kapı kilidini kullanabilirsin. birde aklıma gelmişken sky kapalıyken sky motoruna enerji gitmemesi için de bir önlem alman gerek aksi halde motoru boş yere zorlar belki yakabilirsin de (sanırım sky motoru için fiat bir önlem düşünmüştür kapalıyken enerji gitmesin diye) zira active aracımda cam kapalı da olsa kapatma yönünü kullandığımda cam motoru komut alıyor