Alıntı nevarulan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba, sunroof kumandadan kapatma işlermlerim devam ediyor, ilk aşamayı tamamladım
2. aşaama için tetik almam lazım ya kumandadan camların kapanması sırasında motortdan tetik almaya çalıştım olmadı, zaten cam motorlarında sürekli +12 ve şase var, diğer kablolardan sinyal gidiyo ama çözemedim, kapı kilitlenirken kilit motorundan alayım dedim onuda beceremedim, aynı kablolarda hem + hem - elektrik var, kapanırkende açılırkende, kutuplarıda deiğişmiyor.

arkadaş denizi geçip derede boğuluyorum yaw.. yok mu cam kaldırma modülü falan taktıran, tetiği nerden aldınız ey forum üyeleri
puntoyu kurcalamadım daha ama eski aracım tiponun kapı kilidi çalışmazken kurcalamıştım sağ kapıdaki(tipo için) kilit soketinde +- ve 2 tane boş uç var o boş uçlarıdan biri anahtar kilit içindeyken sağ çevirdiğinde diğeri sola çevirdiğinde diğeri kontak veriyor ama hangisi nerede hatırlamıyorum. dc motorlarda (hepsinde değil) rotoru ve statoru sargılı olanlarda uyartım sargısında sürekli elektrik olur ama sargıya istek olduğu sürece sürücüden kontaktörden veya röleden enerji gelir(endüstriyelde olanlar böyle sevmiyorum ama uğraştıklarımdan gördüğüm bu). yani sizin motorda baktığınız sokette 4pin olması gerekir. bunların 2si ana sargı 2 si yardımcı. zaten ölçüm yaparken cam motorunu çalıştırıp uçları kontrol ederseniz göreceksiniz.
en basiti kapı kilidinden almanız o uğraştığım kadarıyla daha basit. kullandığınız röleye emniyet için bir zaman rölesi ve mühürleme devresi kurmanız yeterli olur düşüncesindeyim ya da skyda varsa emniyet sivicini kullanırsınız.