Alıntı nevarulan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Abi sıkıntı o zaten kapı kilidindeki sadece açınca gelen tetik var ama sadece kapatınca gelrn yok. Kapatırken verdiği tek tetiği aynı kablolarda açarkende veriyor.

Sent my iPhone 4s using
profilinde aracın bravo dediğim gibi punto ya da bravo açmadım ama reno 19 ve tipo kilidine göre söyledim. genel mantık o olması lazım elearndeki linki verirsen projesini bir inceleyelim ona göre fikir yürütmeye çalışalım. ama kapı kilidindeki elektrik motorunun tek tetikle açma kapatma yapabileceğini sanmıyorum anca mekanik bir hareketle bu işlem gerçekleştirilebilinir. eğer ki dediğin gibi tek tetik varsa senin işin zor. yani açmada da kapatmada da aynı tetik ise skya kurduğun kumanda hem açmada hem kapatmada kapatma sinyali verecek. bana göre istenmeyecek bir durum. kumandayı kafamda yaklaşık olarak kurdum ama bunun için senin işini görecek bir sayıcı gerek. sayıcı ilk hareketi görmeyip ikinci harekette çıkış tetiği verip kendini resetlemesi gerek endüstriyelde plc kullanılan alanda kolay bir durum ama iş sade bir cihaza kalınca uygun bir cihaz var mıdır bilemem. ilk önce proje üzerinde bir fikir yürütmek gerek. linki atarsan ya da projeyi jpeg olarak siteye eklersen belki fikir yürüten çıkabilir.