Sayfa 4/5 İlkİlk 12345 SonSon
88 sonuçtan 61 ile 80 arası

Konu: Hangi Mazot ?

emre can
    musicdanger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 12

Ben normal fullsave alıcam yakıt olarak..bılgılerımı ve deneyımlerımı buraya yazacagım..cunku cok soylenen var ve deneyım var..en ıyısı yasayarak ogrenmek...v power yakıtnı az cok anladım cekısını vs baya bır dınledım muzısyen kulagı ıle..

sıra fullsave de bakalım o nasıl yanıt verıcek ..!

emre can
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Arkadaşlar sımdı konservatuvardan gelır gelmez yazmak ıstedım..yakıt deposu ışığı yandı ve benm 70 tl lık mazotum hesaplarıma gore bıttı..cunkı tam ısık yandıgında almıstım..gıdılen km ye baktıgımda 203 km ! nasıl iş bu !! e hanı ekonomık dıye aldık aracı boyle olunca dırek soğudum acıkcası..

aracda ortalama yakıt 5,7 yazıyor suan ufak bır hesapla 24 kurus yakması gerek !! verılere gore !!! e nasıl oluyorda dep0 ısıgı yanıyor resmen moralım bozuldu tasarruf yapıp dısel geceyım dedım lpg yı arar oldum ...gerıye sadece fullsave mazotunu denemem kalıyor kı onada bakacagım eger hal boyle devam ederse yıne "fıat arabası alma abı cok yakar" dıyen ustamın lafına gelmıs olacagım ...

2009 1.6 fsı benzınlı golf aracımız vardı ogrencımın kı bu arac 36 kurus yakıyordu benzınde !! e sımdı ben dıselde bundan cok yakarsam yada bunun gıbı yakarsam ne anlamı var ...

Biraz moral bozuklulugu var eger boyle gıderse dısel ısınden de sogumak uzereyım...

teşekkurler...

ömer özen
    firari83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 37

emre şimdi hesaplamanda hata olabilir. kırmızı yandığı anda sıfırla, sonra yaktı alınca tekrar sıfırlama, takrar kırmızı yanınca km ye bak doğru ölçüm bu olacaktır...
    ful save falan yakıt değiştirmeyel 1 litre falan az yakmayı aklından bile geçirme

Erdem Eralp
    dunesea - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 17

2011 nisan ayından beri hemen her seferinde, bostancı total istasyonundan mazot alıyorum. total excellium çok memnun olduğum bir yakıt. bir çok farklı sitede araştırdım bu konuyu genelde excellium için hep iyi şeyler söylüyorlar. ama esas konu ise mazotu aldığım istasyon.... bonjour istasyonlar şahısa değil total Türkiye'ye ait. bunu neden dedim ??? esasında üç aşağı beş yukarı bütün markaların eruo ıv normunu destekleyen yakıtları aynı. bu ürünler arasında, aracınıza ne kısa vadede ne uzun vadede zarar verebilecek çok keskin farklar bulunabilmesi pek mümkün değil.... ne shell, ne total veya bp boş firmalar değiller ve emin olun arge için milyonlarca dolar harcıyorlar....

temel sorun aldığımız yakıtın ne kadar orijinal olduğu !!!! işte burada ne yazık ki ülkemizde çok ciddi bir denetimsizlik var. su katılanlarından tutunda kaçak mazot karıştıranlara kadar onlarca dalavere var. işte aracınıza esas zarar verecek olan budur. anlayacağınız hangi markanın hangi ürünü değil hangi istasyonu tartışmak gerekiyor sanırım. bundan dolayıdır ki. mecbur kalmadıkça asla bilmediğim istasyondan mazot almam. ister shell olsun ister total. güvenmiyorum istasyon sahiplerine. denetim çok zayıf çünkü. ve akaryakıt fiyatları o kadar yüksek ki kaçak mazot'un önünü açıyor resmen.

Shell GTL konusuna ise ayrı bir parantez açmak gerekiyor gas to likite mantığı ile üretilen gtl saf hali ile esasında yüksek setan sayısı nedeni ile araçlarımıza zararlı. sanırım shell bu durumu bildiği için gtl'i kokteyl olarak veriyor. yani bir miktar gtl bir miktar vp dizel gibi... zati shell pompa fiyatları web sayfasında gtl+v power diye geçiyor.

selami arslan
    sarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 17

emre kardeşim lpg 100km 14 lt aşağı yakmaz ve lpg litre fiyatı 2.79 veya 2.80 ya
    yapma kardeşim 35 kuruş lpg mi 24 kuruş dizel mi şuan 45 kuruştan aşağı yakan benzinli araç yok lütfen
    5.2 ortalama yakar puntolar ayrıca ben her aracı denedim emin ol en karlı bu reno 4.5 diyor ama şehir dışı diye küçücük yazıyla yazmış altına bakortalam 5.,6 arası normaldir.

ömer özen
    firari83 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 37

Alıntı kadirridak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dun bende merak ederek bi foto cekmistim. 2500 devirde 110 km gorunuyor.
    ben 6 vites de 2000 devirde 107-108 görüyorum

Aykut BODUR
    aykut_1914 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35 DAY 02
    Edilen teşekkür: 874

hocam sıfırladınız mı trip i?

km olarak zaten çok az da ben o fiyata rahat 350 görüyorum 400 arası anca biter

emre can
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Arkadaşlar tekrar selam olsun herkese...

Selami ARslan üstadım haklısın..Bu artışlardakı gaz oranını duşununce hak verıyorum..Belkı ben üstün koru hesaplamıs olabılrım..Yanı aracımda en son sunu gordum kı ben yol bılgısayarının her zerresını kullanan bır sürücüyüm..Sagolsun buradakı dostlarda yardım ettıler nasıl kullacagımı ve suan kullanım konusunda rahatım yol bılgısayarını..

Evet gelelım en son verılere aynen aktarıyorumm

asb : 5,7 1/100 km - ortalama yakıt
    Trib Dst : 220,5 km yapılan km ..

yanı suanda bu verıler evet bnce cok ıyı yanı aracın yanlıs hesapla olaslıgı var mı ? (kı ben sanmıyorum )

ya da ben bır yerde yanlış yapmış da olabılrıım..Hemen GP ye saldırmak ta ıstemıyorum acıkcası..

Bıraz once dıkmen vadı petroll shell den fuel save aldım 4.19 dan 75 tl
    Hatta pompanın basında saygılı bır cocuk vardı "abı dedı bunu dene olmassa bırde gtl var onu dene dedı" dedım gtl nerede kı ? abı en son ıstasyonda dedı

ben sanıyorum kı sadece w power var ..nyse...

trıp olsun dıstance olsun asb olsun IC olsun hepsını sıfırladım bakalım sımdı nasıl sonuc olucak..suan depo yaklasım yarım dolu (yarımın cok az altından ibre)

bırde boyle deneyım netıcede ınsanları yanıltmak da yanlıs olur bır egıtımcı olarak boyle dusunuyorum..tam denemeden etmeden hemen saldırmak ta yanlıs..

sadece sunu demek ısterım aracmızdakı yol bılgısayarına guvenmelıyız degıl mı ??

tekrar tesekkur ederım..

emre can
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı aykut_1914 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hocam sıfırladınız mı trip i?

km olarak zaten çok az da ben o fiyata rahat 350 görüyorum 400 arası anca biter
    Aykut lutfen bende goreyım verilerı yazdım yukarıya aracın dedıgı o ..sımdı daha dıkkatlı olarak goz onunde tutucam verılerı ve yakıtı..full save aldım bu sefer shelldennn..
    ya bısmıllah dıyelım bakalım su moralım bozulmasın yeter ..

yoksa ınan arac performansından cok memnunum hanı trafıkte rahatım tutus olarakda memnunum..yakıtta benı uzmesın yeter..yol bılgısayarı ne dıyorsa onu yaksın yeter bana

Aykut BODUR
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35 DAY 02

bence trip i sıfırlayıp öyle bakın birde

A. Can Şahin
    95+ HP Punto_Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06DA1234
    Edilen teşekkür: 779

fuel save çok km yapabilsiniz ancak w-power veya gtl'e göre motorun daha sesli çalışıp çekişi biraz daha düşük olacaktır.
    ben w-power kullanıyorum, şehiriçi 25kr civarı yakıyorum.
    birde vadi shell dışında eskişehir yolundaki shell den en az 1 kere depoyu doldurup ölçüm yapmanızı tavsiye ederim.
    o zaman aradaki farkı daha iyi anlarsınız eskişehir yolu shell w-power candır...
    Konu Punto_Can tarafından (28/11/2012 Saat 15:58 ) değiştirilmiştir.

Ali Can
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. rbcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    07AAL45
    Edilen teşekkür: 421

vpower 2 defa denedim ikisinde de basınca araç çok yaktı 7 nin üzerinde şu an hem kısa mesafelerde kullanıyorum hemde basıyorum 16 km ortalama hızım var 6.9 fuel save ile

A. Can Şahin
    95+ HP Punto_Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06DA1234
    Edilen teşekkür: 779

Alıntı rbcn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vpower 2 defa denedim ikisinde de basınca araç çok yaktı 7 nin üzerinde şu an hem kısa mesafelerde kullanıyorum hemde basıyorum 16 km ortalama hızım var 6.9 fuel save ile
    ben sürekli v-power kullanıyorum. evimle işim arası 6-7km civarı.
    sabah ve akşam sürekli mesai trafiğine kalıyorum.
    ortalama hızıma bakmadım ama depoyu doldurduktan sonra şimdiye kadar ş.içi 380km civarı yapmışım, dün akşam baktığımda 380km de ortalamam en son 5.8lt/100km idi. chipli olduğum için belki birazda onun faydası olabilir.

volkan kolur
    zoomes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Muğla
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 20

ToTal euro dizel

emre can
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı Punto_Can Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fuel save çok km yapabilsiniz ancak w-power veya gtl'e göre motorun daha sesli çalışıp çekişi biraz daha düşük olacaktır.
    ben w-power kullanıyorum, şehiriçi 25kr civarı yakıyorum.
    birde vadi shell dışında eskişehir yolundaki shell den en az 1 kere depoyu doldurup ölçüm yapmanızı tavsiye ederim.
    o zaman aradaki farkı daha iyi anlarsınız eskişehir yolu shell w-power candır...
    Can dedıgın shell su armadayı gecınce ılk onumze cıkan shell degıl mı ? dedıgın gıbı yapabılrım ordan da deneyebılrım netıcede sırket farkı olabılır..vadı ıyı dıye bılıyorum ama denemekte fayda var tabı..

tam adres alabılırmıyım

Ferdi BALLI
    _FeRDi_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    34 DZ 0045
    Edilen teşekkür: 175

Shell GTL, Opet kullanıyordum düne kadar. Dün aslında fuel save almaya gittim ama eleman cana yakın bi şekilde '' Abi araba kendinin ise GTL den başka alma '' dedi ve ekledi ''Yakıtı Shell'den hizmeti kel'den alacaksın'' :s

Depoyu nerdeyse dibe getirmiştim yakıt değişimi için. İlk izlenimlerim;
    -Araç özellikle rolantide benzinli kıvamına geldi
    -Ara hızlanma ile yakıt harcamı orantısı gayet başarılı
    -Son hız testi başarılı
    -Ortalama tüketim başarılı

Gerçekten iyi bir yakıt yapmış şu Shell Bilim İnsanları

Grey Goose ...

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Yeni Linea Urban 1.3 95 hp
    dogus618 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34js2557
    Edilen teşekkür: 355

Gtl dizeli benzinli yapiyor

19. Bu mesaj için teşekkür edenler:

emre can
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

GTL ıcın motora ıyı gelmıyor dıyenler vardı ! ? yanlış hatırlamıyorsam..
    Sanırım buda kişisel bir deneyım..ben suanda fulsave kullanıyorum shellden bıraz gurultu oranı var dogru..v powera gore konsuyorum..gtl daha hıc denemedım...

4-5 gun sonra gtl alıp deneyecegım ..en guzl deneme yanılma yontemı tekrar dıyorum..

bu arada can soruma cevap vermedın gorursen cevabını beklıyorum..

emre can
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı _FeRDi_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Shell GTL, Opet kullanıyordum düne kadar. Dün aslında fuel save almaya gittim ama eleman cana yakın bi şekilde '' Abi araba kendinin ise GTL den başka alma '' dedi ve ekledi ''Yakıtı Shell'den hizmeti kel'den alacaksın'' :s

Depoyu nerdeyse dibe getirmiştim yakıt değişimi için. İlk izlenimlerim;
    -Araç özellikle rolantide benzinli kıvamına geldi
    -Ara hızlanma ile yakıt harcamı orantısı gayet başarılı
    -Son hız testi başarılı
    -Ortalama tüketim başarılı

Gerçekten iyi bir yakıt yapmış şu Shell Bilim İnsanları
    Ferdi bırse sey sorucam ; pekı hesapladın mı yakıt yakmasını ? yanı fulsave mı daha az yakıyor yoksa gtl mı ?

Aykut BODUR
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35 DAY 02

gittikçe kötüleşmeye başladı aracım diyordum, fuelsave. Traktör gibi çalışmaya başladı 2 gündür yada ben müziği kısmaya başladım

Sayfa 4/5 İlkİlk 12345 SonSon