gtl ne kadar şimdi 3,75 iken 4,10 liraydı onu hatırlıyorum
size direk istasyon önerebilirim, dikmene biraz uzak ancak
samsun yolundan keçiörene gelirken sağda kalan shell baydarlar petrol.
Yazın abilerin orada mazot deposunu tamamen boşaltıp içini temizledim (depodan pislik çıkmadı, damla kadarda başka yakıttan kalmadı)
sonra gittim bidona 20 liralık gtl koydurdum, sağolsun Ömer'le birlikte gittik bizim araca koyduk.
o gün bugündür aynı istasyon aynı pompa aynı gtl alıyorum. araç 135bin kmde. çok şükür bi sıkıntısını görmedim
gtl ne kadar şimdi 3,75 iken 4,10 liraydı onu hatırlıyorum
gtl 4.29dan dün gece fulledim 180tl tuttu bu gece zam geldi bakmadım fiyatına
Arkadaşlar her yorumu tek tek okdum oncelıkle bu kadar titiz ve ayrıntıya onem veren sız forum üyelerıne tesekkur ederım..
Gelelım bız bu kadar ınce ayar yaparken su gtl mı su fuelsave mı derken ZAMM haberı gelınce ben yıne moral bozuklulugu yasadım..Nedir bu ya hu ? yanı anladım kı bız Turkıyede arabalara bosuna kızıyoruz..Bu kadar zam yeyıp hala gaza basarken duşünen bır toplum ve sürücü kitlesi olduk ki bu cok acı verici !!
Ben müzisyen olduğum için bir cok yabancı ülkede konserler verip gezme imkanı buldum ve geçen sene Dünyanın en pahalı yerı olan Norveç -oslo başkentıne gittim..Ve orda yanlıs hatırlamıyorsam yine disel ve benzın bızden ucuzdu..!!!!!
Yani demem o ki bır an ıcın dusundum bız bu kadar ınce hesap yapyıoruz ama arkadan al sana zamm al sana arabana binme al sana arabandan keyıf alma hesabı ...COk yazık cok yazık !!!!
Bıraz başka yerlere dokundum belkı ama mazur görün dayanamadım..Bu kadar siz arkadaşlarımız yazıyorsunuz edıyorsunuz ve ınce hesap yapyıoruz ama arkasından ZAMMMM....
Biraz içimi doktukten sonra forum arkadaslarımın dedıklerıne gelıyorum...Ben bugun depo gostergesıne baktıgımda her calıstırdıgımda gıdım gıdım ınıyor hanı yerınde durmuyor kı ben suan 6.2 lt yaktım..Malum dıkmen yokus bıraz mecbur basıyoruz..Evet performanstan mutluyum ama daha alalı 3 gun olup ceyrek depo yeyınce bıraz ağrıma gıttı..Hanı lpg lı aracı bırakıp dısele gectım bıraz rahatlardım dıye bunda da bıraz dusunur oldum acıkcası..
Şimdı dıger mazotu normal alıcam yıne shell den..v power olmayanından !! ne ıse adı artık fuelsave sanırım ... bırde oyle denıcem ve bakıcam performans yakıt olayına ve menzıl olayına..
Arabanın yol bılgısayarını baya kullanarak yanı range olsun av.cons.B olsun vs..yakıtı goz onunde tutuyorum...70 tl lık mazot aldım suanda onun yarısı gıttı sayılır kadrana bakarak ve 102 km yapmısım..e nasıl oluyor 35 tl ye 102 km mı ! yanı belkı sayısal ıfadeler tam deger vermez ama merakda edıyorum..Ben suan ekonomı tarafındayım lutfen deneyımlerı olan arkadaslarımız bu yonde tavsıyelerde bulunursa sevınırım..Bulunanlar oldu onlarıda dıkkate alacagım..
Siz degerlı dostlara selamlar ....
lpg de az yakacağını sanmıyorum mazot artık çok pahalı nerdeyse benzin kadar.
örnek veriyorum önceki arabam 1500kg ağırlığında tam otomatik 4 vites 1,6 126 beygir i30 cw idi ve aynı parayı yakıyordum. e o halde dizelin artısı ne? cevap performans bi de lpg ayarı yaptırmıyorsunuz, çok ekonomik bişey beklemeyin...
ben kimseye lpg li araç alın demedim ki,
sadece lpg ile dizelin ekonomi açasından artık çok farklı olmadığını dile getirdim.
kaldı ki ben de lpg li arabayı satıp dizel aldım.
bi de güvenlik konusunda lpg nin yanıcılığı benzinden daha azmış, ayrıca hiç bir kaza sonucunda lpg tankının patladığı görülmemiş. lpg yüzünden yanan araçların da yangının sebebi kurumuş benzin hortumlarından kaçan benzinin tutuşmasıymış. o da arabayı sürekli gazda çalıştığı için benzn boruları çatlıyormuş...
otopark konusunda size %100 katılıyorum.
Ömer senınle aynı durumdayız..Evet bende lpg al sonra gıt benzın al..yanı dusundugun zaman lpg +benzın alıyorsun araca sıralı sistem oldugu ıcın..bence mazot la aynıya gelıyor..
Lpd de bırde yok ayar yaptır yok beyın dondu yok kısa gırıldı bırdaha ayar yaptır..Gercı focus tıtanyum varken cok memnundum gaz o zamanlar 1,9 ıdı ..
Nyse yanı su var kı lpg+benzın aldıgınızda dırekt dısel araba alıp ona bınmek daha mantıklı geldı..bırde dusuk motor vergı hesabı vs..
netıcede deyenerek ogrenıcez..dıselı sevdım ben fakat bu yakıt olayı bıraz dusunduruyor benı kı bu topic acarken bunu sızınle paylasıp fıkırlerınızı almak ıstedım..
suan gaz 2,83 olmus !! bu nedır ya ? e sımdı gıdıcem lpg lı aracım olsa..
kardes 30 tl lık gaz ver ..ha dur bırazda benzın alayım 20 tl ...ettı 50 tl !!
e sımdı hesaplarken ınsanlar sırf 30 tl lık gazı hesaplıyor bu cok sacma o an aldıgnız 20 tl lık (yaklsık bır haftada alınır) onu hesaplayınca dısel aracıda gecıyor bazen..cunkı her calısmada sıralı sıstem benzınle calsıyor..Hatta bende puntodan once ıdareten olsun dıye palıo aldım. işe gelıp gıdıyordum resmen gaz alacagım zaman yıne benzınde alıyordum..zaten ona delı olup dısel araba aldım..bakalım ılerleyen durumlarda ne gosterıcek dısel araba akışı...
bu memleket ekonomı ve zam oranı bızı bu hale getırdı orasıda ayrı mesele..
saygılar...![]()
Konu musicdanger tarafından (24/11/2012 Saat 19:18 ) değiştirilmiştir.
gazın insanları boğmasıda cabası şimdi dükkanın önünde çalışan gazlı bmw yüzünden soluk alamıyorum öhöö öhööö![]()
fullsave: daha çok km için ideal, sahiden az yakıyor araba sesi biraz fazla. (bir depo ile ş.içi-ş.dışı karışık 880 km)
v-power: olumlu birşey söyleyemeyeceğim çok yakmaktan başka bir artı yok, performans olarakta fullsaveden arasında ciddi bir fark göremedim.(bir depo ile ş.içi-ş.dışı karışık 800 km)
total excellium: araç daha sessiz çalışıyor. özellikle fullsave'den sonra baya seste fark etti. performans olarak daha iyi.(diğerleriyle aynı şartlarda yol yapmadığım için ne kadar km yaptığı ile ilgili bir şey söyleyemeyeceğim ama fullsave kadar az yakacağını zannetmiyorum)
şöyle bir durum var genel olarak TSK Mehmetçik vakfının opeti dışında diğer opetlerden hiç memnun kalmadım..shell den ise bazı sheller hariç genel olarak memnunum..v-power alıyorum menzil olarak ta performans olarakda çok iyi..
Haklısın omer bu konuda..ben bıle 75 beygırlık aracada performanstan mutluyum..sanırım ılk dısel araba kullanısım ondan da olabılır..ama bundan oncede focus tıtanyum vardı yanı 2 araba once deyım..onu pek aratmadı 1.6 benzın+lpg lı ıdı..
bırde merak edıyorum su 90 beygırlık puntoları sanırım baya bır performans olayı vardır![]()
keske bu kadar 75 beygır yerıne 90 lık yapsalarmıs
sanırım bırde 90 beygırlıkler 6 ılerı oluyor..bu da yakıtta cıddı tasarruf..
ekonomi konusunda kağıt üzerinde az yakması gerekiyor![]()
bi de 5 vites dizel araçlarda 5.vites de 2000 devirde süratleri nedir? paylaşırlarsa sevinirm..
veya bununla ilgili dişli oranlarını gösteren bi tablo var mı puntolar için
Şirket aracı Megane vardı 1.5dci extreme versiyon olandan. Shell'den alıyordum benzini (taşıt tanıma). Bursa'ya git gel yarım depodan az yakıyordu. Tabı bunda kullanımda önemli. En ucuz hangisi ise onu alıyorduk.
Oz Büyücüsü
şuan en ucuz olan dizel yakıt zaten euro dizel normlarında zaten euro dizel fullsave normal mazot degil.normal dizel satımı yasak zaten...
Ben hep aynı yerden alıyorum Mazotu da Benzini de LPG'yi de PACİFİC'ten alıyorum.
İzmir'de Opet'ler Shell'ler 4,20'den Mazot satarken 3,70'e alıyorum!
Aynı yerlerde Gaz 2,90 iken 2,50'den alıyorum!
5-6 yıldır aynı yerden alıyorum hiçbir yakıtta sorun yaşamadım.
Tavsiyem siz de böyle bir yer bulun.
Pahalı sattığı halde diğerlerinden almaya devam ederseniz daha pahalıya satacaklardır...
Alper DEMİR
2005 model Honda Civic HB AT 1.6 ies (Aralık 2012...)
2009 model GP 1.3 mjet Active (1 yıl)
2006 model Meriva OPC (2 yıl)
1995 model Vectra GT (2 buçuk yıl)
Ben Gtl'den memnunum az yakiyor, performansta iyi ama son zamanlarda motor sanki gurultulu calisiyor. Yakittan mi kaynaklaniyor yoksa 10000 bamindan sonra normalmidir cikaramadim. Bilgisi olan varsa yardimci olabilir mi. Yakittan kaynakliysa tekrar opet'e uu donusu yapacam.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri