2011 nisan ayından beri hemen her seferinde, bostancı total istasyonundan mazot alıyorum. total excellium çok memnun olduğum bir yakıt. bir çok farklı sitede araştırdım bu konuyu genelde excellium için hep iyi şeyler söylüyorlar. ama esas konu ise mazotu aldığım istasyon.... bonjour istasyonlar şahısa değil total Türkiye'ye ait. bunu neden dedim ??? esasında üç aşağı beş yukarı bütün markaların eruo ıv normunu destekleyen yakıtları aynı. bu ürünler arasında, aracınıza ne kısa vadede ne uzun vadede zarar verebilecek çok keskin farklar bulunabilmesi pek mümkün değil.... ne shell, ne total veya bp boş firmalar değiller ve emin olun arge için milyonlarca dolar harcıyorlar....

temel sorun aldığımız yakıtın ne kadar orijinal olduğu !!!! işte burada ne yazık ki ülkemizde çok ciddi bir denetimsizlik var. su katılanlarından tutunda kaçak mazot karıştıranlara kadar onlarca dalavere var. işte aracınıza esas zarar verecek olan budur. anlayacağınız hangi markanın hangi ürünü değil hangi istasyonu tartışmak gerekiyor sanırım. bundan dolayıdır ki. mecbur kalmadıkça asla bilmediğim istasyondan mazot almam. ister shell olsun ister total. güvenmiyorum istasyon sahiplerine. denetim çok zayıf çünkü. ve akaryakıt fiyatları o kadar yüksek ki kaçak mazot'un önünü açıyor resmen.

Shell GTL konusuna ise ayrı bir parantez açmak gerekiyor gas to likite mantığı ile üretilen gtl saf hali ile esasında yüksek setan sayısı nedeni ile araçlarımıza zararlı. sanırım shell bu durumu bildiği için gtl'i kokteyl olarak veriyor. yani bir miktar gtl bir miktar vp dizel gibi... zati shell pompa fiyatları web sayfasında gtl+v power diye geçiyor.