Alıntı paraddoxx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Amacım konuyu uzatmak değil ama sorunu çözdüm. Çözümü buraya yazmak benzer sorunları yaşayanlara bir nebze yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
Bugün Bergama Enriko Aliberti'yi aradım, İlk etapta LPG'li araçlara bakmıyoruz deseler de devamında iyi niyetle ve ilgiyle yaklaştıklarını söylemeliyim. Kısaca normalde bakmıyoruz ama önce buji kablolarına bir baktırın sorunu çözemezseniz yine de gelin yardımcı olalım dediler.
Bende kendi ustama gittim. Baktı inceledi bikaç şey denedi ve bobin ve buji kablolarını değiştirelim dedi.
Opar'a gittim takım fiyatı 270 tl'ye aldım. Taktık, boğaz kelebeğini temizledik ve sorun bitti. Ustama da 20 tl verdim ve araba canavar gibi oldu abartmıyorum önceki haline oranla turbo takılmış gibi fark attı.
Arada edindiğim tecrübe şu ki bu tarz durumda araçta LPG varsa kapatıp 100-150 km benzinle kullanın. ECU'nun benzinde kendisini kalibre etmesine zaman tanıyın. Sorun benzinde de devam ediyorsa ikisinin ortak çalışma alanı olan ateşleme sistemine yönelin.
Rabbim yolunuzu her daim açık etsin, kazasız belasız sürüşler...
Tam anlamıyla yaşadığım sorunu dile getirip çözüldüğüne çok sevindim. Benimde hep aklımda Boğaz kelebeği vardı ama hiç tavsiye almadığımdan ellettirmiyordum. şimdi ilk işim bu kelebeği temizletmek.

Teşekkürler çözümü bizimle paylaştığın için.