walla bobinleri ve buji kablolarını değiştirmedim, akü yeni onda sıkıntı yok biliyorum. Bugün LPG'nin filtrelerini değiştirdim zamanı geldiği için. Ama tabi sorun devam ediyor. Tahminim bujileri değiştirsem sorun geçici olarak ortadan kalkacak geçen sefer ki gibi. Ama dediğiniz gibi sorun büyük olasılıkla ateşleme ve galiba bobinde bir sorun var ve belki de bujilere zarar veriyor. En kısa zamanda baktıracağım bakalım...
Fiat - Grande Punto 1.4 Fire Dynamic
Bende de gazdan çekince aşırı bir sarsıntı var, rahatsız oluyorum artık, acemi misin diyor arabaya binenler...
LPG bağlantılarını takmak için manifolda delik açıyorlar. Aracınız o deliklerden hava alıyor.
Motor kulağını göstermiştim ben geçenlerde, sorun yok ama biraz sallanıyor dediler. Ama kopma kırılma yok dediler. Öyle olsun dedim...
Şanzuman kulağının günahı nedir hocam ortalama? Masraflı bir parça mı? Bir de, baskı balatayı 1 ay önce değiştirdim ama 1. vitese geçirirken bazen yağ gibi geçiyor ama bazen kıtır kıtır sesler geliyor sanki dişliler birbirine sürtermiş gibi. Bununla da bir alakası olabilir mi?
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
Valla aynı sorun bende de vardı. Sanzuman takozu dediler değiştirdim geçmedi. Motor kulağı dediler sağ taraftakini değiştirdim geçmedi. Sol motor kulağını da kontrol ettirdim sorun olmadığı için değişim gerekmez dediler. Sonuç olarak gazdan ayağımı çektiğim zaman tak tak vurma devam ediyor. 60000 bakımına girecek araba acaba bu defa çözülecek mi çok merak ediyorum.
Bu arada şanzuman takozu arabanın alt ortasında aşağıdaki parça değil mi?
Benim değiştirdiğim oydu.
Aşağıdaki linkteki parça
SinSed Oto Yedek Parça Kaliteyi Ucuza Alın FİAT PUNTO ŞANZIMAN TAKOZU GRANDE PUNTO 06+ 1.2 1.4 65 75 95 BG ORJİNAL RAPRO
Amacım konuyu uzatmak değil ama sorunu çözdüm. Çözümü buraya yazmak benzer sorunları yaşayanlara bir nebze yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
Bugün Bergama Enriko Aliberti'yi aradım, İlk etapta LPG'li araçlara bakmıyoruz deseler de devamında iyi niyetle ve ilgiyle yaklaştıklarını söylemeliyim. Kısaca normalde bakmıyoruz ama önce buji kablolarına bir baktırın sorunu çözemezseniz yine de gelin yardımcı olalım dediler.
Bende kendi ustama gittim. Baktı inceledi bikaç şey denedi ve bobin ve buji kablolarını değiştirelim dedi.
Opar'a gittim takım fiyatı 270 tl'ye aldım. Taktık, boğaz kelebeğini temizledik ve sorun bitti. Ustama da 20 tl verdim ve araba canavar gibi oldu abartmıyorum önceki haline oranla turbo takılmış gibi fark attı.
Arada edindiğim tecrübe şu ki bu tarz durumda araçta LPG varsa kapatıp 100-150 km benzinle kullanın. ECU'nun benzinde kendisini kalibre etmesine zaman tanıyın. Sorun benzinde de devam ediyorsa ikisinin ortak çalışma alanı olan ateşleme sistemine yönelin.
Rabbim yolunuzu her daim açık etsin, kazasız belasız sürüşler...
Konu paraddoxx tarafından (19/11/2012 Saat 18:22 ) değiştirilmiştir.
Fiat - Grande Punto 1.4 Fire Dynamic
Arkadaşlar bu sorunu daha önceki aracımda yaşamıştım doğru tavsiyeler verilmiş bende bişeyler eklemek isterim,aracınızdaki takılan lpg sistemi alternatöre (ateşleme bobbini) extra yük bindirerek alternatörü ,buji kablolarını ve bujileri bozuyor.bunun en emin ve ucuzdan pahalıya gitme yolu önce bujilerin değişmesi düzelmezse buji kablolarının değişmesi oda olmazsa son yüksek ihtimal mutlaka alternatörün orjinaliyler değiştirilmesidir,alternatörü söküp takın araba düzelir sonra tekrar arıza verir,buda bi kontrol,lpgnin aşırı yükünden bozulma ihtimali yüksektir
izmire gelirsen cihaza bagladımda ateşlemeyle ilgili parametreleri görüp sana ne oldugunu söylerim.hangi silindirden ateşlemeden enjektörden mi tesisatın mı v.s
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri