Sayfa 2/2 İlkİlk 12
35 sonuçtan 21 ile 35 arası

Konu: Motorda sarsıntı...

tolga baydar
    tolgabaydar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 42

Eger bobinler değişmediyse mutlaka orjinal olacak sekilde değiştirmenizi tavsiye ederim üzerindekide belki yan sanayi olabilir servisten parça numarasını ogrenip alın yüksek devirlerde motorun ateşleme yapamadığı cok belli benimde basıma geldiği için önceden size tavsiyem
    bobin değişimi+bujı kabloları sırasıyla takılıp takılmadığı gerekirse değişimi+bogaz kelebegi temizliği+akünüzü ölçtürmeniz bunlar sizi %99 kurtaracaktır umarım bu kadar basit seylerden kaynaklandıgını tahmin etmediğim için kendi aracımda manifold kelebeklerini bile iptal ettirmiştim boşuna maliyet ama ne yazıkki insan basına bişey gelmeden ögrenmiyor inş bunlarla atlatırsınız

Gökhan YAĞCI
    paraddoxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 41

walla bobinleri ve buji kablolarını değiştirmedim, akü yeni onda sıkıntı yok biliyorum. Bugün LPG'nin filtrelerini değiştirdim zamanı geldiği için. Ama tabi sorun devam ediyor. Tahminim bujileri değiştirsem sorun geçici olarak ortadan kalkacak geçen sefer ki gibi. Ama dediğiniz gibi sorun büyük olasılıkla ateşleme ve galiba bobinde bir sorun var ve belki de bujilere zarar veriyor. En kısa zamanda baktıracağım bakalım...

Fiat - Grande Punto 1.4 Fire Dynamic

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

Alıntı paraddoxx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    walla bobinleri ve buji kablolarını değiştirmedim, akü yeni onda sıkıntı yok biliyorum. Bugün LPG'nin filtrelerini değiştirdim zamanı geldiği için. Ama tabi sorun devam ediyor. Tahminim bujileri değiştirsem sorun geçici olarak ortadan kalkacak geçen sefer ki gibi. Ama dediğiniz gibi sorun büyük olasılıkla ateşleme ve galiba bobinde bir sorun var ve belki de bujilere zarar veriyor. En kısa zamanda baktıracağım bakalım...
    takipteyim sorunu çözersiniz umarım belki aynı durum bende de var başlangıç seviyesinde

Deniz Arifağaoğlu
    Blueberry BaranSelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 188

Bende de gazdan çekince aşırı bir sarsıntı var, rahatsız oluyorum artık, acemi misin diyor arabaya binenler...

Ziyaretci035
    Ziyaretçi Ziyaretci035 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

LPG bağlantılarını takmak için manifolda delik açıyorlar. Aracınız o deliklerden hava alıyor.

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

Alıntı BaranSelo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende de gazdan çekince aşırı bir sarsıntı var, rahatsız oluyorum artık, acemi misin diyor arabaya binenler...
    Sorun kuvvetle muhtemel şanzıman kulağında.

Sent my iPad 2 using

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

Deniz Arifağaoğlu
    Blueberry BaranSelo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 188

Alıntı krm1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sorun kuvvetle muhtemel şanzıman kulağında.

Sent my iPad 2 using
    Motor kulağını göstermiştim ben geçenlerde, sorun yok ama biraz sallanıyor dediler. Ama kopma kırılma yok dediler. Öyle olsun dedim...
    Şanzuman kulağının günahı nedir hocam ortalama? Masraflı bir parça mı? Bir de, baskı balatayı 1 ay önce değiştirdim ama 1. vitese geçirirken bazen yağ gibi geçiyor ama bazen kıtır kıtır sesler geliyor sanki dişliler birbirine sürtermiş gibi. Bununla da bir alakası olabilir mi?

kerem *
    krm1983 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 1665

Alıntı BaranSelo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Motor kulağını göstermiştim ben geçenlerde, sorun yok ama biraz sallanıyor dediler. Ama kopma kırılma yok dediler. Öyle olsun dedim...
    Şanzuman kulağının günahı nedir hocam ortalama? Masraflı bir parça mı? Bir de, baskı balatayı 1 ay önce değiştirdim ama 1. vitese geçirirken bazen yağ gibi geçiyor ama bazen kıtır kıtır sesler geliyor sanki dişliler birbirine sürtermiş gibi. Bununla da bir alakası olabilir mi?
    Orjinali 130 lira civarı idi. Eğer gazdan çekince tak tak vurma varsa şanzıman takozudur.

Sent my iPad 2 using

senza cuore saremmo solo macchine

Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!

Gökhan YAĞCI
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Alıntı ilkerhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    LPG bağlantılarını takmak için manifolda delik açıyorlar. Aracınız o deliklerden hava alıyor.
    Walla her ihtimali göz önünde bulunduruyorum ama araç bunu sürekli yapmıyor yani buji değiştirince sorun ortadan kalkıyor. Ama o delik LPG takıldığından beri var. Bilemedim yani...

--------- ----------
    gauss27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 4

Alıntı krm1983 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Orjinali 130 lira civarı idi. Eğer gazdan çekince tak tak vurma varsa şanzıman takozudur.

Sent my iPad 2 using
    Valla aynı sorun bende de vardı. Sanzuman takozu dediler değiştirdim geçmedi. Motor kulağı dediler sağ taraftakini değiştirdim geçmedi. Sol motor kulağını da kontrol ettirdim sorun olmadığı için değişim gerekmez dediler. Sonuç olarak gazdan ayağımı çektiğim zaman tak tak vurma devam ediyor. 60000 bakımına girecek araba acaba bu defa çözülecek mi çok merak ediyorum.

Bu arada şanzuman takozu arabanın alt ortasında aşağıdaki parça değil mi?
    Benim değiştirdiğim oydu.
    Aşağıdaki linkteki parça
    SinSed Oto Yedek Parça Kaliteyi Ucuza Alın FİAT PUNTO ŞANZIMAN TAKOZU GRANDE PUNTO 06+ 1.2 1.4 65 75 95 BG ORJİNAL RAPRO

Gökhan YAĞCI
    Nereden
    Manisa
    Rengi
    Egzotik Kırmızı

Amacım konuyu uzatmak değil ama sorunu çözdüm. Çözümü buraya yazmak benzer sorunları yaşayanlara bir nebze yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
    Bugün Bergama Enriko Aliberti'yi aradım, İlk etapta LPG'li araçlara bakmıyoruz deseler de devamında iyi niyetle ve ilgiyle yaklaştıklarını söylemeliyim. Kısaca normalde bakmıyoruz ama önce buji kablolarına bir baktırın sorunu çözemezseniz yine de gelin yardımcı olalım dediler.
    Bende kendi ustama gittim. Baktı inceledi bikaç şey denedi ve bobin ve buji kablolarını değiştirelim dedi.
    Opar'a gittim takım fiyatı 270 tl'ye aldım. Taktık, boğaz kelebeğini temizledik ve sorun bitti. Ustama da 20 tl verdim ve araba canavar gibi oldu abartmıyorum önceki haline oranla turbo takılmış gibi fark attı.
    Arada edindiğim tecrübe şu ki bu tarz durumda araçta LPG varsa kapatıp 100-150 km benzinle kullanın. ECU'nun benzinde kendisini kalibre etmesine zaman tanıyın. Sorun benzinde de devam ediyorsa ikisinin ortak çalışma alanı olan ateşleme sistemine yönelin.
    Rabbim yolunuzu her daim açık etsin, kazasız belasız sürüşler...
    Konu paraddoxx tarafından (19/11/2012 Saat 18:22 ) değiştirilmiştir.

12. Bu mesaj için teşekkür edenler:

bravocu multiair sport
    bravocu F500 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 89

Arkadaşlar bu sorunu daha önceki aracımda yaşamıştım doğru tavsiyeler verilmiş bende bişeyler eklemek isterim,aracınızdaki takılan lpg sistemi alternatöre (ateşleme bobbini) extra yük bindirerek alternatörü ,buji kablolarını ve bujileri bozuyor.bunun en emin ve ucuzdan pahalıya gitme yolu önce bujilerin değişmesi düzelmezse buji kablolarının değişmesi oda olmazsa son yüksek ihtimal mutlaka alternatörün orjinaliyler değiştirilmesidir,alternatörü söküp takın araba düzelir sonra tekrar arıza verir,buda bi kontrol,lpgnin aşırı yükünden bozulma ihtimali yüksektir

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretci046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

izmire gelirsen cihaza bagladımda ateşlemeyle ilgili parametreleri görüp sana ne oldugunu söylerim.hangi silindirden ateşlemeden enjektörden mi tesisatın mı v.s

eski puntocu yeni lineacı
    halils2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 1276

Amacım konuyu uzatmak değil ama sorunu çözdüm. Çözümü buraya yazmak benzer sorunları yaşayanlara bir nebze yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
    Bugün Bergama Enriko Aliberti'yi aradım, İlk etapta LPG'li araçlara bakmıyoruz deseler de devamında iyi niyetle ve ilgiyle yaklaştıklarını söylemeliyim. Kısaca normalde bakmıyoruz ama önce buji kablolarına bir baktırın sorunu çözemezseniz yine de gelin yardımcı olalım dediler.
    Bende kendi ustama gittim. Baktı inceledi bikaç şey denedi ve bobin ve buji kablolarını değiştirelim dedi.
    Opar'a gittim takım fiyatı 270 tl'ye aldım. Taktık, boğaz kelebeğini temizledik ve sorun bitti. Ustama da 20 tl verdim ve araba canavar gibi oldu abartmıyorum önceki haline oranla turbo takılmış gibi fark attı.
    Arada edindiğim tecrübe şu ki bu tarz durumda araçta LPG varsa kapatıp 100-150 km benzinle kullanın. ECU'nun benzinde kendisini kalibre etmesine zaman tanıyın. Sorun benzinde de devam ediyorsa ikisinin ortak çalışma alanı olan ateşleme sistemine yönelin.
    geçmiş olsun sorunu çözdüğüne sevindim.

Onur YILDIRIM
    onryldrm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 27

Tam anlamıyla yaşadığım sorunu dile getirip çözüldüğüne çok sevindim. Benimde hep aklımda Boğaz kelebeği vardı ama hiç tavsiye almadığımdan ellettirmiyordum. şimdi ilk işim bu kelebeği temizletmek.

Teşekkürler çözümü bizimle paylaştığın için.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12