1.3 motorla 170 lerde ne işiniz var sizin anlık ibreyi dayayıp iniyorsanız ne mutlu ama o süratlerde uzun süre kullanıyorsanız yakında o gıcırtılar eşliğinde motoru elinize alırsınız
Selamlar,
Belki normaldir bilmiyorum. Hep aynı hızda oluşuyor bu ses.
160km/h den yavaş yavaş hızlanırken tam 170km/h hızda bır "gıcırtı" sesi.
yada böyle gıcırdayan kapının açılma sesi. bir ok yayının gerilme sesi gibi.
bu seslere çok benzeyen bir ses işte..problem midir onu da bilemiyorum.
Bu bayramda eşim de farketti. 169km/h başlıyor 171km/h bitiyor.
kadran sapabilir aynı ses diğer araçlarda başka hızlarda oluşuyor olabilir. ben rastlamadım.
merak ettim doğrusu.
bu arada sesin el freninin oralardan, vites civarlarından yada ön göğüs yolcu tarafından geliyor hissine kapılıyorum.
araç yavaşla geriliyorum der gibi..![]()
1.3 motorla 170 lerde ne işiniz var sizin anlık ibreyi dayayıp iniyorsanız ne mutlu ama o süratlerde uzun süre kullanıyorsanız yakında o gıcırtılar eşliğinde motoru elinize alırsınız
Senin aracın aynısı bende de vardı inan bana multijetten çıkan seslere artık takmıyorum mükemmel bir motor ama maalesef PSA grubunun motorları kadar sessiz değil çok çok garip bir ses varsa o zaman servise götürüyorum yoksa çok takmıyorum..ayrıca dizel araçlarda garip ses bulmak istiyorsan 1 dk dinlemen yeterli hertürlü sesi duyarsın..
bu arada bir düzeltme yapayım.
gelen ses motordan gelen bir ses değil kesinlikle. bunun kesin kes söyleyebilirim.
rahatsız edici bir ses de değil. belki benzer ses duyan arkadaşlar vardır diye paylaşıyorum.
ne kadar cok motordan anlayan ustalarimiz var forumda gordukce gurur duyuyorum90hp herkes bilmez o tadi bilmedikleri icin alakasiz yorumlar yapiliyor.duyanda daha once kullanmista basina gelmis zanneder..
Bende bugün gündüz kastamonudan istanbula geldim. 140-200 arası seyrettimyollarda açıktı. 160'ın üstüne çıktımı yol bilgisayarında speed limit yazıp durdu. Rahatsız edici bir durum
bu arada arac 6. vites 3bin devirde 160-170 i buluyor.
Devamli 160 170 gidiyosaniz iyi ben tjetle bile 30dk sonra yoruluyorum 120ye sabitleyip gidiyorum bence onemli bir ses yok ama 1.3 bir motoru bukadar cok sikistirmamak gerektigini dusunuyorum forumda ornekleri cok baslarini dertten kurtaramiyorlar
GT-N7100 cihazımdan 2 ile gönderildi
Beygir ile motor cc si farkli seyler.1.3 motorla devamli 160 170 km hizla gittiginizde bir sure sonra arizalar baslayacaktir.devamli sikistirilan motor bir sure sonra pes ediyor
160'da 3000 devirde oluyor, 180'de ise 3500 devire yakın oluyor.. Eski aracım
![]()
╔═════╗ ╔╗
║╔════╝ ║║
║╚════╗ ║║
║╔═══╗║ ║║
║╚═══╝║ ║║
╚═════╝ ╚╝
sn Ozzy kullanıcımız burada ortalama bile değil derken uzun yoldan bahsetmiş şaşırdıgını biliyorum lakin bu normal kısa yollarda yapılan (e-5 gibi) ortalama yoksa uzun yollarda sakin giderse 230 km/h ortalamayla gitmiş yani bilimsel verilerle ben bu şekilde yorumladım umarım anlayabilmişsindir !
![]()
bence sıkıştırmayla alakalı değildir rüzgar yalıtımıyla alakalı olabilir o sesler bazı araçlarda yüksek süratte o sesleri duyabilirsin rüzgar sesi o yoksa arkadaşların dediği gibi 3000 4000 devirde araç problem çıkartmaz ama devamlı gitmeni bende önermem turbo sağlığı açısından
yanlış düşünüyor ve yorum yapıyorsunuz.
şehir içinde anlık ve sık olarak sıkıştırılan motordan bahsetmiyoruz, uzun yolda yapılan hızdan bahsediyoruz ki şehir içinde sürekli dip gaz kullanan arkadaşlardan bile ben MOTOR ile ilgili bir şikayeti olan görmedim duymadım. baskı balata, fren balatası fln eyvallah ama motorda ne gibi sorun olabilir ki?
size kendimden bir örnek vereyim.
3 yıl boyunca sürekli uzun yol yaptım, marşa basınca en az 250 km yol yapıyordum. bunun 150km civarı otoban ve hiç 120-130km/h aralığında kullanmadım, ara ara düştüğüm oluyordu tabive yaklaşık 50.000km dir chipli kullanıyorum
3 yıl sonunda aracım 100,000km oldu ve ben hiçbir sorun göremiyorum, neden acaba?
bu arada arkadaşım bahsettiğin ses tavandaki antenden geliyor olabilir mi?![]()
Biz kesin bir sorun olacagini soylemiyoruz soruna yol acabilecegini soyluyoruz.100k ya gelmis bir ariza cikaracaksa bundan sonra cikaracak.turbo en basiti.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri