Arkadaşlar, konunun ve iletişimin boyutunu farklı yöne taşımayalım lütfen. Forum moderatörü arkadaş için de geçerli bu söylediğim.
Fırça atmaktan kasıt, gidip yakasına sarılmak falan değil. Yaptığı hatayı anlatmak... İş işten geçmiş zaten, hatayı fark etmişim. Çözümümü bulmuşum...
2.si, konunun Müslüm Bey'le ilgisi hiç mi hiç yok. Zaten o yüzden servisin adını açık açık yazmadım. Her gittiğimde arkadaşça sohbet ettiğim, çayını içtiğim bir insandır, severim ve sayarım. Konunun, orada çalışan usta ya da ilgili personel kimse onunla ilgisi var. Müslüm Bey'in şahsını bu konuya karıştırmak hatadır ve ben böyle birşey yapmadım. Sizler de olayın boyutunu farklı bir noktaya taşımayın lütfen.
Burada bir hata vardır ve ben fark etmesem; arabanın kaputunu açmayan bir insan olsam, örneğin bir bayan olsa benim yerime... emin olun sonraki bakıma kadar böyle giderdi bu durum. Öte yandan bu hatanın bir benzeri, arabanın çok önemli bir hidroliğiyle veya başka bir parçasıyla da ilgili olabilirdi. Yani kullanıcıyı kaza yapmaya, kendisine veya bir başkasına ölüme kadar varabilecek zarar vermeye neden olabilirdi. Hatanın ciddiyeti bu açıdan çok önemli. Olabilir, sorun değil denebilecek bir kusur değil bu...
Bu konuyu foruma yazmamın ve servisin adını kesinlikle açıklamamamın nedeni; öncelikle yaşadığım soruna çözüm bulabilmek; ikincisi, böyle sorunlar yaşanabileceğini ve insanların mutlaka kontrol etmeleri gerektiğini anlatmaktır.
Servislerin mutlaka bir kontrol mekanizmaları vardır. Bir adamın kafasına göre takılıp "bu araba bitti" dediğini ve müşteriye teslim edildiğini sanmıyorum. Benim arabamın bakımında bu kontrol mekanizmasında bir sorun oluştu ki böyle bir sorun yaşandı.
Önemli olan husus; sorun tespit edildi, çaresi de bulundu. Umarım başka hiçbir serviste başka hiç kimsenin başına gelmez böyle bir olay.
Bir hizmet alıyorsak, karşılığını tam olarak almayı bekleriz. Önemli konualrda hata yapılmamasını da bekleriz. Bu beklentimiz karşılanmazsa, tepkimizi gösteririz. Buna "fırça atmak" da dahildir! Konunun Müslüm Bey'le ilgisi yoktur. Oradaki ustayla ilgisi vardır. Servisin adının da bu olayla anılmaması uygun olacaktır. Zira şimdiye kadar, bizler için yaptıkları ortadadır.
Konunun kitlenmesini ve boş yere uzatılmamasını talep ediyorum.
@ Oto İzmir: Öneri için çok teşekkürler. Diğer hortumu da bu akşam iş çıkışı fırsat bulursam kontrol edeceğim.
Yer imleri