Alıntı safakakbiyik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
hepimiz hata yapabiliriz mesela uçak imalat fabrikalarında 0 hatayla çalışılır eden çünkü çok muhim insan canı var burda servislerinde bu şekilde çalışması gerekiyor ama maalesef yok servislerin hepsi boyle ne kadar arabaya bakım o kadar para açıkçası
hatasız olmak ancak allaha mahsustur. uçak fabrikalarıda hata yapabilir. yalnızca oranları daha düşüktür. geçmiş uçak kazalarını incelerseniz üretim hatasından kaza yapan uçak mutlaka vardır. üretim olmasada uçak bakım örneğini vereyim; detayları tam aklımda değil ancak genel olarak, bir uçağa bakım sırasında yeni yakıt göstergesi takılıyor ancak olması gereken model değil HATA ile farklı bir model takılıyor bu gösterge yakıtı olduğundan fazla gösteriyor. pilot kalkışta göstergedeki yakıtı yeterli bularak kalkış yapıyor. uçuş esnasında yakıt bitiyor. pilotlar ne olduğunu anlamıyor motorlar aniden duruyor ancak hiç bir sorun yok. sonrasında uçak çakılıyor... bu yalnızca benim bildiğim bir örnek...
Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bence Müslim beye konuyu bildirmek daha kötü olur neden dersen arkadaşın yaptığı hatayı ispiyonlamak gibi birşey zaten fırçalamaktan derken kasıtı yukarıda açıkladım gidip uyarmaktır..galiba fırçalamak terimlerimizin anlamı öznel..
anlam öznel olmaz hocam yanlış anlamayın ancak yanlış bilmek yada yanlış yorumlamak olur. TDK deyimler sözlüğüne göre "fırça atmak" deyiminin anlamı paylamaktır, yine TDKnın Türkçe sözlüğüne göre paylamak, "1. -i Birine kusurundan ötürü sert sözler söylemek, azarlamak" demektir.