Eski TDI motorların bir çoğu ~2000rpm lerde max torkunu veriyor ve zaten o motorlarda ~1500rpmlerde bizimkiler kadar randımanlı sürüş sağlanamıyor. Verdiğiniz örnekteki motorda zaten 1500rpm sabit sürüş pek konofrlu olmadğı için zaten araç; beni bu devirlerde kullanma diyor, tecrübeyle sabittirAmca göre göre yemiş aracı.
Dediğiniz kurum biriktirme olayını ben yanma odalarında diye biliyordum.Randımansız sürüşlerde,bizim araçlarımızda rölantide 1000-1200 devirlerde yapabilir.
Ama "Turboda kurum birikimi" ve bu yüzden bozulma olayını ilk defa duymuş oldumDaha öncesi hiç rastlamadım bu şekilde bir şikayetini anlatan. Dediğiniz gibi problemler yaygınsa dikkat etmek lazım.
Ama yeniden yineliyorum: Bizim motorlarımız 1500 devirde randımanlı çalışmaktadır. O devirde turbonun zarar görmeyeceğine eminim
Yeniden Ama: Sizin de örneğinizde verdiğiniz gibi, farklı araçlarda 1500 civarı devirlerde sürüş yapmak problem çıkartabilir. Tamamen o motorun ve turbosunun özelliğine bağlı bir olay. Genellemek yanlış olur
Konumuza geri dönersek:
Amacımız zaten trafikte ekonomi yapmak falan değil. Garipsediğimiz bir durumu paylaşıp tüm araçlarda aynı olup olmadığını sorgulamakVe bunun sonucunda aracımızda bir problem varsa gidermek.
Araçta yük yok, motordo yük yok. İvmelenme yok tatlı tatlı 20kmh gidiyorsun ve 14lt yakıyor. Bu hala bana çok enteresan geliyor.
Yani:
Aracı 1de kaldırıyorsun güzelce hızlanıp 2ye atıyosun, bu arada 14-16lt gösteriyor.Bunu garipsemiyoruz zaten ilk vites ve hızlanıyoruz-ivmeleniyoruz eyvallah.
Sonra ivmelenme bitiyor, 2. ya da 3. vitesteyiz araç artık harekette ve sadece düz yolda hızını koruyorsun ama hala 14lt gösteriyor. Bu hala mantığıma yatmıyor![]()
Yer imleri