Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
68 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Fazla Yakıt Tüketimi ?

emrah esmer
    emrahesmer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Hatay
    Rengi
    Derin Mavi
    Edilen teşekkür: 5

arkdaşlr benim araçta şuan şehir içi ortalama 7.4 yakıyor. Bizim araçların garip bi sürüş stili var ne çok devirsiz nede çok devirli kullanmak gerek arada bir değer var onu tutturursan az yakıyor. Ama kesinlikle bizim araçlar şehir içi kullanımfa çok tasarruflu deil.

Nihat Ugur
    Gokdeniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    42 aje 15
    Edilen teşekkür: 75

Gaz vermeden kullanmak gerek bu arabari ben bunu anladım bı cok dizel araçtan daha hassas Bastimi iciyor resmen benim ortalamam da bugun itibariyle 8.3 e çıkarttım ki hiç basmadığım halde böyle oluyor
    Gözünü seveyim şirkette diZel 1.5 clio kullanıyorum 2011 model sabah basıyorum Marşa atölyeler yıkama boyana vs gez dolaş son gaz git genede 6.9 ortalamasını geçiremedim
    İsin özü artık kimseye benim arac az yakıyor demiyorum kendimizi kandirmanin anlamı yok
    Sitede 5 6 litre yakan arkadaslara zaten hep imreniyorum nasıl kullanıyorlar diye eminim aynı kullanımı baska diZel araçta kullansalar 4 litre yaktirirlar araca

Sent my iPhone using

kamil gül
    keops18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 3

5-6 litre yakan arkadaşlar varsa püf nokaları söyleyin. nedir bunun sırrı.

hilmi usta
    hilmiusta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    41 GA ...
    Edilen teşekkür: 86

arkadaslar mazot gercekten cok pahalı artık aracların yapa bılecegı bır sey kalmadı evet sert kulandınmı mazotu ıcıyor hele 90 lıklar ucuyor sımdı hakkınıda yememek lazım dayımın astraya bakıyorum oda sakın kulanıyor 5..6 sehır ısı oda aynı motor 13. dızel 90 hp ve kasası bızımkınden agır anlams degılım

emrah esmer
    emrahesmer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Hatay
    Rengi
    Derin Mavi
    Edilen teşekkür: 5

arkadaşlar 110 beygirlik 1.5 megane kullanıyorum şehir içi ortalamam 5.6 bizim araçlar ekonomik deil. tabiki 5lt yakan arkadaşların şehir içi dedikleri yollarıda düşünmek lazım. benim araç ne yaparsam yapayım 7 den aşağı düşmüyor.

kıvanç çiftçi
    since1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 220

Alıntı Gokdeniz34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gaz vermeden kullanmak gerek bu arabari ben bunu anladım bı cok dizel araçtan daha hassas Bastimi iciyor resmen benim ortalamam da bugun itibariyle 8.3 e çıkarttım ki hiç basmadığım halde böyle oluyor
    Gözünü seveyim şirkette diZel 1.5 clio kullanıyorum 2011 model sabah basıyorum Marşa atölyeler yıkama boyana vs gez dolaş son gaz git genede 6.9 ortalamasını geçiremedim
    İsin özü artık kimseye benim arac az yakıyor demiyorum kendimizi kandirmanin anlamı yok
    Sitede 5 6 litre yakan arkadaslara zaten hep imreniyorum nasıl kullanıyorlar diye eminim aynı kullanımı baska diZel araçta kullansalar 4 litre yaktirirlar araca

Sent my iPhone using
    Nihat bey benim araç benzinli olduğu halde nerdeyse7,80 ortalamayı hiç geçmedi.Hatta 40-45 km şehir içi 7 nin altındaydı.araç 460 km de dizelde 8,30 çok yüksek bir rakam.clio 1,5 dizel bende kullandım.bir depoyla 600-450 km arası yol yapardım hep aynı pompadan alıyordum mazotu.
    450 km yaptığımda 130-140 a zorladiğim oluyordu yada sol şeritte 130 da sabit gittiğim
    sonuçta 1,40 fire ve 1.3 multijet şehiriçi sakin kullanımda ekonomik araçlar.

evom da depomu fulledikten sonra 240 km yol yaptım ve yol bilgisayarı dün 500 km menzil gösteriyordu(25 km mesafede 90 km ort hızla ile sakin kullanım).tahminim sarı işaret yandığında 500 km rahat yapmiş olucam.ve gayet iyi bir rakam bu soğuklarda

40lt/500 km = 0,08 lt (1 km de ortalama yakıt tüketimi
    4,36*0,08 = 0,35 kuruş 1km de ortalama fiyat

Not :istanbulda son günlerdek aşiri soğuklar+ 2-5 km arası yapılan kısa yolculuklar

Tony Montana
    Ingegniere tonymontana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 448

ben daha 7 görmedim. işime gidiş 5km. git gel 10km yapıyorum. Sabah ve akşam trafiğine giriyorum. Minimum 4 trafik lambasında duruyorum. Sabah erken ve akşam saatinde kullandığım için havanın soğuk olduğu anlarda aracı kullanıyorum.Sabah çıktığımda +-2 derece oluyor hava. Akşam bilmiyorum. Motorum ısınmıyor bile stop edene kadar. Kısaca çok yakması için binbir koşul bir arada. Buna rağmen ortalamam 6.3lt/100km.

Haftasonu bursaya gidiyorum. 90-95km/s hızla sabit gitmeye çalışıyorum. Gidiş 4.2 dönüş 3.9lt oluyor.

Benim püf noktam vites değiştirme zamanları. Bazı arkadaşların iddia ettiği gibi 3000d/d'da değiştirmiyorum. 2500d/d'yı geçmemeye çalışıyorum. Başka bir konuda da açıkladım. Aracı 1750-2250 d/d aralığında kullanmaya özen gösterin.

Bence araçlarınızı fazla kıstırıyorsunuz. Vites zamanlamanıza dikkat etmenizi tavsiye edebilirim. Kalkışlarda çok sakin kalkın. Motor ısınmadan sert kullanmayın, yüksek devirler çevirtmeyin motora. Lastik basınçlarınızı daima kontrol edin. Fren kullanmaktan kaçının. Önünüzdeki araçla beraber onun önündekini de takip edebilirsiniz fren kullanımınızı minimuma indirgemek için. Yokuşlu yolları tercih etmeyin. Yokuşta hızınızı sabit tutmaya çalışmayın,sabit kalan şey ayağınızın gaz pedalına uyguladığı baskı kuvveti olmalı.

Ekonomi sağ eliniz ve sağ ayağınızdan geçiyor.

tolga tolga
    BeCkS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 79

benim şuan 6.7 gösteriyor

kamil gül
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı tonymontana Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben daha 7 görmedim. işime gidiş 5km. git gel 10km yapıyorum. Sabah ve akşam trafiğine giriyorum. Minimum 4 trafik lambasında duruyorum. Sabah erken ve akşam saatinde kullandığım için havanın soğuk olduğu anlarda aracı kullanıyorum.Sabah çıktığımda +-2 derece oluyor hava. Akşam bilmiyorum. Motorum ısınmıyor bile stop edene kadar. Kısaca çok yakması için binbir koşul bir arada. Buna rağmen ortalamam 6.3lt/100km.

Haftasonu bursaya gidiyorum. 90-95km/s hızla sabit gitmeye çalışıyorum. Gidiş 4.2 dönüş 3.9lt oluyor.

Benim püf noktam vites değiştirme zamanları. Bazı arkadaşların iddia ettiği gibi 3000d/d'da değiştirmiyorum. 2500d/d'yı geçmemeye çalışıyorum. Başka bir konuda da açıkladım. Aracı 1750-2250 d/d aralığında kullanmaya özen gösterin.

Bence araçlarınızı fazla kıstırıyorsunuz. Vites zamanlamanıza dikkat etmenizi tavsiye edebilirim. Kalkışlarda çok sakin kalkın. Motor ısınmadan sert kullanmayın, yüksek devirler çevirtmeyin motora. Lastik basınçlarınızı daima kontrol edin. Fren kullanmaktan kaçının. Önünüzdeki araçla beraber onun önündekini de takip edebilirsiniz fren kullanımınızı minimuma indirgemek için. Yokuşlu yolları tercih etmeyin. Yokuşta hızınızı sabit tutmaya çalışmayın,sabit kalan şey ayağınızın gaz pedalına uyguladığı baskı kuvveti olmalı.

kardeş anlattıklarının aynen zaten uyguluyorum. Hatta ilave kattığım şeyler bile oluyor. ama yakıt tüketimi şimdi arabadan indir 7.8 yazıyordu.
    Ben arabamda şunu çözdüm.
    Hararet ısı göstergesi çeyrek ile yarım arasında yarım dahil olduğu zaman aracın anlık tüketimi normale iniyor. Ama benim için önemli noktada bu. Motor hararet göstergesi yarım konumuna gelene kadar 10-15 dakika geçmiş oluyor.

murat gümüşlü
    gousto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 49

Arkadaşlar yakıt konusunda bende size hak veriyorum...ben aracımı genelde sahil yolunda kullanıyorum iş yerim havalimanı tarafında ve sabah giderkende akşam gelirkende trafiğe takılmıyorum ve sakin kullanıyorum ama yakıt ortalamamım daha 6 nın altına düştüğünü görmedim...şirkette dizel corolla (1.4D- 90bg)kullanıyoruz daha bu hafta çorlu'ya gidip geldim ki o yollarda aracı zorlamamak mümkün değil...iş yerime döndüğümde ortalama yakıtım 6.6 olarak görünüyordu...ve işin daha ilgilinci corolla'lar bizim araçlarımız daha ağır ve aracımız otomatik vites ( ben manuel modda kullanmayı tercih ediyorum belki bunun etkisi olabilir yakıta) Bende bu yakıt işini çözemedim...ama total bazda mazot fiyatlarındaki değişiminde birim başına yaptığı etkiyi unutmamak gerekir...

murat yıkılmaz
    xarsi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Granit Gri
    Edilen teşekkür: 26

Alıntı tonymontana Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

koşullarımız da ortalamamız da aynı. bende farklı olan tek şey 2000 devirin üstünde neredeyse hiç kullanmıyorum. shift özelliği devreye girdiğinde zaten 1700 devirde vites yükseltme uyarısı veriyor. ben de shift devrede ya da değilken 1750 de vites değiştiriyorum. hiç bağırtmam motoru. 1750 de vites değiştirince boğulmayınca alıştım artık....

erhan denizli
    erosistanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 351

Alıntı keops18 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    5-6 litre yakan arkadaşlar varsa püf nokaları söyleyin. nedir bunun sırrı.

1 depoda 5.1 kendi rekorum. 70km hız ve 2000 devirde vites değişimi. büyük sabır isteyen bi olay.

o yüzden araçda sürekli slow müzik dinlerim. kesinlikle hareketli müzik dinlemeyin. fakı görürsünüz.

Ama sigarayı bıraktığım için tasarrufuda bıraktım. bu ara 9-9.5 lerde geziniyorum. Yakında aracıda bırakırsam şaşırmam.

Kadir Eryılmaz
    mavi-punto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kayseri
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    38 S
    Edilen teşekkür: 48

(2009 yılından alıntıdır Temuzda tatil için Kayseri opet ,Nevşehir, Aksaray, Konya,Afyon,Uşak ,İzmir , Ayvalık gez ve dönüş Dikili girişindeki opet iki opet bayi arası toplam 1020 km yolu bir depo mazotla (gençler yalnız90- 95 km/h geçmedim)aldım.Eşim ve ben kullandım.Yol molalar dahil 16 saat sürdü.Ayvalıkda konuşmak ve tanışman nasip olmadı sahil kenarına park edmiş kırmızı renk grandepunto sticker yapışık 19...19 plakalı arkadaşımızı gördüm.Aracıda baya kalabalıktı .Yol bilgisayarımın ortalaması 4.1 idi .Tatil dönüşü Dikili İzmir Uşak Konya üzerinden kayseriye döndüm.molalar dahil 14 saatten biraz fazla sürdü, bazı yerlerde gaza bastım Aksarayda yakıt almak zorunda kaldım.Bu da şunu gösteriyorki .Bizim araçlar sakin kullanımı seviyor.)2009 dokuzdada tartışılmıştı. ,Sakin kullanım, lastik basıncları 175 65 15 lastik için 34-35 olmalı (kışlıklarım 185,65,15 oldugundan lastik için 32-33 olmalı), kalkışlarda aracı sıkıştırmadıgınızda yakıt düşer.Kışın şu anda şehir içi Yol bilgisayarımın ortalaması 6.5-6.7 arası degişiyor.Yazın şehir içi Yol bilgisayarımın ortalaması 5.8-6.2 arası degişiyor

Tony Montana
    Ingegniere tonymontana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı (Foreign)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 448

katalog değeri standart lastik için 32-30'dur orta yük durumu için ki bagajsız 2yolcu filan orta yük durumu olur. tam yük dolu halde gezmiyorsanız daima 35psi'larla gezmemenizi tavsiye ederim. lastikleriniz orta kısımlarından daha fazla aşınacaktır.

Alıntı xarsi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    koşullarımız da ortalamamız da aynı. bende farklı olan tek şey 2000 devirin üstünde neredeyse hiç kullanmıyorum. shift özelliği devreye girdiğinde zaten 1700 devirde vites yükseltme uyarısı veriyor. ben de shift devrede ya da değilken 1750 de vites değiştiriyorum. hiç bağırtmam motoru. 1750 de vites değiştirince boğulmayınca alıştım artık....
    1750de değiştirmek de doğru mu bilemiyorum test etmedim. Benim çabam, vitesi değiştirdiğim zaman yeni viteste 1750d/d civarlarında gezmek oluyor. 2.-3. vites çevrim oranı 1.5 civarı, keza 3.-4. vites çevrim oranı da 1.4 civarı. max. 2500de değiştirmek en faydalı ve ekonomik sürüş stili.

benim aracımda vites değiştir uyarısı yok. ayrıca vw golf 1.6tdi kullandım,onda da vardı ama düzgün değildi. alakasız devirlerde, 3. viteste giderken 5'e at dediğini görmüşlüğüm vardır.
    Konu tonymontana tarafından (21/01/2012 Saat 01:47 ) değiştirilmiştir. Sebep: ekleme

Ali Can
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. rbcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    07AAL45
    Edilen teşekkür: 421

buz gibi havada motoru çalıştırıyorum 10 km gidiyorum gittiğimde motor anca ısınmış oluyor 2 3 saat sonra tekrar geri dönüyorum yol bilgisayarım 7.2 gösteriyor bu şartlarda sanırım iyi

kamil gül
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri

Alıntı erosistanbul Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 depoda 5.1 kendi rekorum. 70km hız ve 2000 devirde vites değişimi. büyük sabır isteyen bi olay.

o yüzden araçda sürekli slow müzik dinlerim. kesinlikle hareketli müzik dinlemeyin. fakı görürsünüz.

Ama sigarayı bıraktığım için tasarrufuda bıraktım. bu ara 9-9.5 lerde geziniyorum. Yakında aracıda bırakırsam şaşırmam.
    Erhan yorumunu beğendim. yabancı pop dinlesek tavan yapıcak galiba bizim yakıtlar.

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ali Can
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. rbcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    07AAL45

bugun biraz gezdim araçla 6.8 ortalama tüketim

M K
    mahhony06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Tekno Gri
    Edilen teşekkür: 29

Benim benzinli 1.4 puntoda ortalama 7.5 yol bigisayarımı yanlış gösteriyor acaba

Ali Can
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    07AAL45

dizel motorlar geç ısındığı için kış ayında bu ortalama iyi sanırım

Dogukan D
    eastblood - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    16 JMF ...
    Edilen teşekkür: 6

Arkadaşlar yeni aldım aracımı mersinden bursaya geldim.Klima kapalı halde hızım 190da oldu 90 da ama ortalama 120 km/h ile geldim ortalama yakıt tüketimim 5.1 lt.Bursa şehir içinde kullanıyorum şimdi ortalama değerim 6.2lt.Yanlız şunu farkettim gaza yavaş basmak gerek,gereken yerlerde ayağınızı gazdan kesmek gerek.Benim arabada 2700d/d dan sonra sanki turbo doluyor basmak istiyorumAma gözünüzde ortalama yakıt tüketiminde olmasın arkadaşlar bu hastalık oluyor zamanla..

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon