tonymontana Nickli Üyeden Alıntı
ben daha 7 görmedim. işime gidiş 5km. git gel 10km yapıyorum. Sabah ve akşam trafiğine giriyorum. Minimum 4 trafik lambasında duruyorum. Sabah erken ve akşam saatinde kullandığım için havanın soğuk olduğu anlarda aracı kullanıyorum.Sabah çıktığımda +-2 derece oluyor hava. Akşam bilmiyorum. Motorum ısınmıyor bile stop edene kadar. Kısaca çok yakması için binbir koşul bir arada. Buna rağmen ortalamam 6.3lt/100km.
Haftasonu bursaya gidiyorum. 90-95km/s hızla sabit gitmeye çalışıyorum. Gidiş 4.2 dönüş 3.9lt oluyor.
Benim püf noktam vites değiştirme zamanları. Bazı arkadaşların iddia ettiği gibi 3000d/d'da değiştirmiyorum. 2500d/d'yı geçmemeye çalışıyorum. Başka bir konuda da açıkladım. Aracı 1750-2250 d/d aralığında kullanmaya özen gösterin.
Bence araçlarınızı fazla kıstırıyorsunuz. Vites zamanlamanıza dikkat etmenizi tavsiye edebilirim. Kalkışlarda çok sakin kalkın. Motor ısınmadan sert kullanmayın, yüksek devirler çevirtmeyin motora. Lastik basınçlarınızı daima kontrol edin. Fren kullanmaktan kaçının. Önünüzdeki araçla beraber onun önündekini de takip edebilirsiniz fren kullanımınızı minimuma indirgemek için. Yokuşlu yolları tercih etmeyin. Yokuşta hızınızı sabit tutmaya çalışmayın,sabit kalan şey ayağınızın gaz pedalına uyguladığı baskı kuvveti olmalı.
Ekonomi sağ eliniz ve sağ ayağınızdan geçiyor.