dualogic ten memnundum,dur kalk trafikte manuel yoruyor.rahatlık yönünden dualogic,spor kullanım için manuel,tercih yapmak zor.dualogic te spor kullanıma geliyor aslında.
Güneş tatile falan gidemiyoruz,ramazan da geldi,foruma takilip isigindan faydalacagiz artik.
forever manuel ya bi debriyaj çok yukarda kavramadığı sürece benim için hiç eziyet değil zaten elektrikli araçlar çıkınca vites falan kalmayacak biraz tadını çıkaralım demi ama...
Yav güneş o arabaya o 5.5-6 yı sen nasıl yaktırıyorsun? Neler kapalı? Neler açık bir anlat bakalım?
Dostum sende bizim memleketi iyice küçülttün, iyice bir araştır bakalım istanbul da kaç tane kastamonulu var, benim bildiğim kadarıyla 1,500 000 kişiden fazla kastamonu lu istanbulda , 250 000 den fazla da ankarada mevcut, eskiden üsküdar a kadar bizimdi oraları bilgine
Yahu mubarek 17 milyon insan nüfusu araç nüfusu da o kadar değil ya, hem bende bi dipnot verim sana önceki gün öğrendim kast nüfusu 91 bin ya 90 bin tane de merkezde kayıtlı araç mevcutmuşartık trafiği hesap et tımelarda
Arkadaşlar duologic vites bence gayet iyi. Sadece alışamamışsınız. Anlamadığım yokuşlarda yeri geldiğinde vitesi bir hamle yukarı attığınızda vites küçültüyorsunuz. Böylece saydığınız hiçbir şey olmuyor. Duologic vitese müdahale edip kendi isteğinize göre gitmek varken niye manuel e alıyorsunuz ki.
Tam otomatik vites olsa bu sefer çok yakıyor diye yakınacaktınız hocam.
Acil durumlarda alın manuel'e
Bende arkadaşın yarı otomatik Colt'unu kullanırken araba sollamaya çıktığımda bu ne lan vites değiştirene kadar arabayı geçiyorum vites değişirken arabanın gerisinde kalıyorum vites atınca tekrar geçiyorum baya sövmüştüm. Arkadaşımdan tokat gibi cevap sollamaya müptezel gibi yarı otomatikle çıkarsan öyle olur demişti
Sollama ve bu gibi durumlarda manuel moda alın..
╔═════╗ ╔╗
║╔════╝ ║║
║╚════╗ ║║
║╔═══╗║ ║║
║╚═══╝║ ║║
╚═════╝ ╚╝
Hocam sende iyice insafsız bir karşılaştırma yapmışsın bizdeki dualogic triptronic şanzıman değil VW'nin kullandığı DSG çift kavrama teknolojisi ile çalışan tam otomatik bir şanzıman bizde altta yatan manuel vitesin üzerine konulan bir robottan ibaretBende 95 dualogic kullanıcısıyım yoluna ve rampasına göre eco modu açıp kapatarak ayda manul'e geçerek tüm yolalrın üstesinden geliyorum. özellikle ECO mod'u kapatmayı öneririm ani ivmelenmek isteyenlere
yokuş çıkmayı bilmeyen vitesi de kral yaptınız ya haydi hayırlısı...dualogic yerine nologic olmalıymış![]()
noone knows that except both of us
vay bee... bende dualogic vis niye bakmadım diyordum... anlatılanlara göre hiiiiç benim tarzım değilmiş...
arkadaşlar, siz ya arabaları ** öldüren yokuşlarına vuruyorsunuzyada araç motoru soğuk iken yokuş çıkmaya uğraşıyorsunuz.
yaklaşık 1 aydır dualogic kullanıyorum. evimiz yokuş üzeri. aracı ilk aldığımda bir sabah yokuşta kaldı ve durdu araç. kafası karıştı.
daha sonra dualogic sistemine alışmaya başladım şimdi bu tür sıkıntılarım yok. kısaca tecrübemi aktarayım.
aracın motoru soğuk iken dualogic farklı bir mantık ile çalışıyor. maksat motoru aşınmadan korumak. motor ısınıp kendine geldikten sonra verdiği tepkiler başta verdiği tepkilerden tamamen farklı. sabahları yokuşun ortasında daha araba devrini bulmadan hemen vites büyütmeye niyetlenen sistem, araç motoru ısındıktan sonra bu hamlesinden vazgeçiyor. hatta bugün akşam eve dönerken devirden düşürdüm aracı yokuşta. dört yol ağzından gelenler var sandım. (bilenler için ümraniye hatboyu) fakat araç son derece hızlı biçimde 1 e indi ve devam etti sonrasında da hızla 2 ye geri gelip devam ettim.
bir de arkadaşların da yazdığı gibi vitesi manuele almadan da vites sistemine müdahele edebiliyorsunuz. yarı otomatik sistemin güzelliği
Ben tam otomatik honda jazz ve yarı otomatik toyota auris bunlardan daha öncede mercedes 500sec bmw 3.25 kullanmıştım otomatik arabanın kendinize değil sizin ona alışmanız gerekiyo gaza basışları öyle bir ayarlamak gerekir ki araç kendi bildiklerini en iyi şekilde yapsın buna alıştıktan sonrası kolay. Bu kullandığım araçlar içerisinde en zoru toyota auris olmuştu çünkü yarı otomatik daha önce kullanmadım ne kırmızı ışık kalkışları ne de hızlanmaları yokuşları bir türlü beceremedim çok sıkıntı çektim aracı anlayana kadar. Hepimizin yoğurt yeme işi ne kadar ayrıysa kendi tecrübelerinizle otomatik kullanmak daha mantıklı geliyor bana...
slm.arkadaşlar...manuel vites hamallık istanbul trafiğinde ...duologic'in + ları çok fazla ve konforu....(-) si dik yokuş sorunu...bence o da çok sorun değil...araç dolu ise, yokuşa çıkmadan manuele alın yada anlık müdahale seçiminizde var (yukarda arkadaşların dediği gibi)...duologic kullana kullana nerde nasıl tepki verdiğine alışıyorsunuz,araba sürüşünüzü ayarlıyorsunuz,böylece pek sorun kalmıyor.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri