Forever manuelRobotize şanzımanlar sadece otomatikmiş hissi vermek için tasarlanmış bence
![]()
punto evo 95 hp kullanıcısıyım bu kadar amator bır vıtes olamazmıs bunu anladım berbat muhendısınden uretıcısıne hıc mı akıl yok garajın dık rampasından cıkarken gerıden hızlanmassan duraksıyo bi sonradan aklı gelıo aletın...doneceksın bır kavsakdan hızlı cıkıs yapman lazım bas gaza kokune kadar,arkadas toparlayıp hızlı kalkıs yapana kadarkı surec korkutuyor...
Forever manuelRobotize şanzımanlar sadece otomatikmiş hissi vermek için tasarlanmış bence
![]()
İflah olmaz hiiç uğraşma saatt ! :/
Dualogic hakikaten bazen logic hatası yapıyor. Hele yeni aldıysanız aracı daha çok etkileniyorsunuz.
Misal geçenlerde meşhur marmara forumun iğrenç yokuşlu garaj çıkışındayım. Dualogicim çıkmamaya başladı. vites 2 'yi gösteriyor. Bastım gaza geçmio 1'e.. Aldım manuel olarak 1'e sonra gaza yüklendim biraz zart 2' ye attı yine gitmemeye başladı...
SONUÇ: Dualogici yeri geldiğinde safi manuel olarak kullanmak gerekiyor. Özellikle uzun yollarda sollamalarda bazı yokuşlarda manuel vites moduna geçerek kullanmak lazım.dualogic insan gibi düşünemiyor malesef...
yokuşlarda kullanişli değil anladiğim kadariyla, peki yoğun trafikte nasil, full otomatiğin rahatliğini veriyormu
evo evo..
Ben kasım dan beridir kullanıyorum aracımı ondan önceki aracımda toyota nın yarı otomatik şanzımanı vardı BENCE aralarındaki fark 2. vitesten 1.vitese geçiş uzun sürüyor ve 1. vitesten geriye geri vitesten 1. vitese geçişlerde sakin davranmak gerek çünkü çok hızlı geçiş yapamıyor sonra aracı boşa düşürüyor sen gaza basıp motoru bağırtıyorsun Buna da alışıyor insan bence. ilk zaman bu kadar yavaş geçmesi rahatsız ediyordu ama şu an sıkıntı yok.
Önceden yarı otomatik kullanmadıysanız ilk başta alışmak gerek ama emin olun sonradan bu ne rahat şey allahım diyeceksiniz MANUEL viteste neymiş![]()
Arkadaşlar bence tamamen alışkanlıkla ilgili ben çok memnunum mesela! Onceki aracımızda fiorino dualogic ondan iice alışmıştım şanzımana dik yokuş varsa manuele geçeceksiniz ani hızlanma istediğinizde de ayni şekilde ekonomik ve sakin kullanimda auto eco da kalacak alışınca gayet rahat bence![]()
bende dualogic 95 hp kullanıyorum, başlarda dik yokuşlarda bende çok sıkıntı çektim ama çözümü diğer arkadaşlarında söylediği gibi manual vitese geçip kontrolü sağlamak.. çünkü trafikten dolayı her zaman arabanın devrini almasını sağlayacak fırsat olmayabiliyor..
Çok dik yokuşlara girmeden önce manuele alın yoksa alet saçmalıyor.
Haftasonu Bursadaydım, IKEA nın garajından çıkarken manuele almayı unuttum, arabada 5 kişi vardı klima açıktı. Rampanın tam ortasında 2 yetmediği için kilitlendi. Frene basıp durdum, manuele aldım gaza yüklendim.
Bu sefer patinaj çekti, patinaj çekince ASR devreye girip arabayı bir daha durdurdu ama ayağım hala gazdaydı. Araba durunca ASR devreden çıktı va araç bir daha patinajla kalkışa geçti.
Yokuşun geri kalan kısmını dur-patinaj yap- dur -patinaj yap şeklinde zıplaya zıplaya çıktık.
Dik yokuşlarda klima açıksa araç doluysa çok problem oluyor, vites değişimi yavaş kalıyor ve bu arada araba iyice yavaşlıyor ve düştüğü vites bile yeterli gelmiyor.
Güya araçta eğim sensörü de var, ama algoritmanın onu dikkate almadığı çok açık, direk motor devrine bakıyor. İnsan şuna tork sensörü koyar veya en azından bu işi gaz pedalına basma ve ivmelenme arasındaki farktan yola çıkıp hesaplar bir maliyeti de olmaz.
Palio da kullanılan Speedgear sistemi çok çok daha başarılı, FIAT ı anlamak çok zor.
Gelelim iyi taraflarına, neyse ki düz ova bir şehirde yaşıyorum ve dualogic ile problem yaşamıyorum. Yoğun trafikte çok işe yarıyor; 'Tolgahan26' -Tolga sağolsun bana bir de kolçak ayarladı, sürüş keyfine keyif katıldı.
Manuel vites eziyetmiş, şimdi manuel vitesli araba kullandığımda angarya iş gibi geliyor, öyle alışmışım ki otomatik vitese, manuel vitesli arabalar bas bas bağırana kadar vites değiştirmek aklıma gelmiyor.
Bir daha -dizel olmadığı sürece- manuel vitesli araç almayı düşünmem.
Ben otomatiklerin hiçbirine alışamadım benim sol ayakla hiç sorunum yok acayip kavrama el freni kalkışı yaparım Bursa - Çekirge yokuşlarında bile dur kalk on numara çıkıyor sadece alışıp ustalaşmak gerek.Dualogic güzeldir trafikte felan ama uzun yolda manuel hele ki 6. viteste çok çok iyi.
Hızlı kalkışlar ve ani hızlanmalar için ASR yi devre dışı bırakın,işe yarıyor...![]()
windows ile linux arasındaki ne kadar fark varsa otomatik vitesler arasında da o kadar fark var. hepsi aynı işi yapıyor ama kullanmayı bilirsen keyifli oluyor.
küçük bi ilave.
otomatik modda iken vites manuel olarak büyültülüp küçültülebiliyor.
Hocam 95 kullanıcısıyım demişsin, kullanıcı bilgilerinde 75 lik dynamic yazıyor, istersen bunu düzelt, ikincisi birazda kullanıcısına bağlı, kimisi sakin kullanır aracı kimisi ise biraz tempolu, birde yokuş yukarı çıkarken de eco modunu açmayıver sende, nihayetinde yokuş bu , sanki manuelinde ilk kaşkışta ferrari gibi mi kalkıyo , yapma gözünü sevim, herkes yazıyo farkıl markalar kullanan forum üyeleri triptronikte dualogic en iyilerinden yazıyor sen ise iğrenç diyosun![]()
yok abi bazı konularda arkadaslara katılıyorum ozellikle istanbuldan yazanlar va şimdi sen kastamonuda gayet rahatsınama burda yokusta kendilgnden 2. vitese alinca diikiz aynaya ne zaman baksan arkanda araba olup saydırmaya hazır vaziyette bekliyor bence triptrnicte dsg dualogicten daha iyi
![]()
ilk otomatik ve dualogic arabam olduğu için on onbeş gün yokuşlarda bende vitese sayıyordum.alıştıktan sonra araba kullanım şekliniz değişiyor ve rahatlığın tadını çıkarıyorsunuz.dualogic inde manuel inde kendine has özellikleri var,birini diğerine tercih etmek zor,şu anda manuel kullanıyorum ama dualogic ide arıyorum.dualogic in tek eksisi arıza maliyeti biraz yüksek olabilir,çok sorun çıkardığını okumadım.
Dizel ve manuel vites yokuşta gaz pedalına dokunmak ve turbonun nefes almasıyla bir anda koltuğa yapışıyorsunuz.Kalabalık trafikte zaten hidrolik debriyaj pamuk gibi alışınca herşey gayet güzel.
2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
2009 Gümüş Multijet active
2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic
Nerelerdesin sen bakim, boşver yorumu da arabayla gezmeyi bırak bu sıcaklarda biraz oturda foruma katkın olsun, arkadaşlar yakıt konularını, sorunları vs paylaşıyor , sen napıyosun cam tavanı açmış müzikleri de açmış geziyosun ooohh bu dünya sana güzel, söle bakalım yakıt değerlerini ve kullanım şekli ile araçtan gelen ses mes varmı onu söle, örnek : sağ arka stoptan ses geliyor mu ?
Kastamonu trafiği konusunda gelirsen bi gün kısmet olursa istanbula dönmek isteyebilirsen hemendün öğrendim il nüfusumuz 91000 , merkez araç sayısı da 90 bin imiş bilgine ...
tam otomatik veya manuel en iyisi...
Keyif BMW'Dir...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri