Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
48 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Isıtma bujisi DİKKAT!!

Mustafa Küçükcivil
    Mst - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Konya
    Rengi
    Yok
    Plaka
    42BJE02
    Edilen teşekkür: 1

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    wd40 ı biliyorum ve gerçekten etkili ama motora zararı olur mu acaba?
    Wd40'ı sadece ısıtma bujisinin yivli kısmına yağlamak amaçlı kullanılıcak, hiçbir zararı olmaz, olamaz.

Erhan AKKOC
    echo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    44 AK 551
    Edilen teşekkür: 0

Alıntı SpyHunter33 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o ustaların ben. benim bujileri değiştirdiler geçen gün. daha öncden arabamda geç çalışma falan hiç yoktu lambası da sürekli yanıyordu iki buji değişimine 60lira aldılar. ayrıca iki gün sonra buji lambası yine yandı. ve arabam şu anda akşamları ( mersinde hava serindir soğuk değil) aracım geç çalışıyor. bazen ikinci kontakta.
    Aynı sorun bende de vardı. Servis bujiler sağlam, sigorta da sorun olduğunu söylediler. Şu an da sorun yok. Isıtma Buji sigortasını kontrol ettiriniz.

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretci046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok

bende ısıtma bujisi kırılcak gibi olursa sökmüyorum alcagımz para bellii söylüyorum silindir kapaksökülür buji kırılırsa

Serhat Kökalp
    serhat77 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    07 NOZ 29
    Edilen teşekkür: 6

2 gün önce Yetkili Servis te Lineamız da ki ısıtma bujilerinin birinde problem olduğunu ve değiştirilmesi esnasında kırılması riski olduğunu söylediler. Ve oluşabilecek maliyetinde ( Kapak sökümü vs. ) bize ait olduğunu söylediler. Bende sadece 1 tanesi çalışmadığı için o riske giremedim. Ama çok saçma bir durum olduğuda aşikar

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

Alıntı serhat77 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 gün önce Yetkili Servis te Lineamız da ki ısıtma bujilerinin birinde problem olduğunu ve değiştirilmesi esnasında kırılması riski olduğunu söylediler. Ve oluşabilecek maliyetinde ( Kapak sökümü vs. ) bize ait olduğunu söylediler. Bende sadece 1 tanesi çalışmadığı için o riske giremedim. Ama çok saçma bir durum olduğuda aşikar
    kesinlikle..1-1.5 milyar masraf çıkar demişti servis ve 100 bini geçmiş bakımsız araçların yüzde 80-90 kırılıyor demişti..

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

Alıntı oto izmir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende ısıtma bujisi kırılcak gibi olursa sökmüyorum alcagımz para bellii söylüyorum silindir kapaksökülür buji kırılırsa
    konuya oldukca yabancıyım merakımdan soruyorum sokmuyorsun e ozaman ne oluyor bozuk bujı ılemı yola devam
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı ZAK1980 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuya oldukca yabancıyım merakımdan soruyorum sokmuyorsun e ozaman ne oluyor bozuk bujı ılemı yola devam
    Zeynel bende bir yorudma bulunayım ısıtma bujisi dizellerde sadece sabah çalıştırmada işe yarıyor diye biliyorum yani kızdırma bujisinde sıkıntı olanlar sabah birkere marşı döndüreceğine iki - üç kere döndürürse daha sağlıklı çalışır diye tahmin ediyorum ama ufak bir siyah duman da atacaktır araç.onun dışında kızdırma bujisinin bir esprisi yok.yanlışsam düzeltir misin ım..

AYDIN GÜR
    gemlikli_55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 288

1 aydır bendede kızdırma lambası yanıyordu
    pazar günü aracım zor calıştırınca dediğim pazargünü acık elektrikci varsa baktırayım dedim
    gitmeden de bu konuyu okumustum hemen arac soğukken kızdırma bujısı dibine pas sökücü sıktım ve elektrikciye gittim kolay söküldü ve 3 tane si bitik durumdaydı hemen 4 tane yanı takım olarak değiştirdik

MUSTAFA TUNÇEL
    musti4141 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    41 N 40.5
    Edilen teşekkür: 2

iki tane buji değiştirdim serviste 80 tl

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı musti4141 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iki tane buji değiştirdim serviste 80 tl
    fiyatlar artmış desene ben 4 tane değiştirmiştim geçen sene 120 lira..keşke sende değiştirmişken 4 ünü de değiştirseydin..

doblo 1.3 safeline
    tahsins - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kocaeli
    Rengi
    Yok

maalesef özellikle bizim multijetlerde ve opelde kullanılanlarda bu problem var.
    kimisi bakımın uzamasından kaynaklanıyor diyor. kimisi yakıttan. amma velakin kırılıyor işte.
    baştan söyliyelim değil wd40 würthün en kaliteli pas sökücüsünden 2-3 kutu boşaltsanız bile bunun kurumunu kestiremezsiniz.
    çünkü buji orta kısımda(kapağın içindeki kısım) 5 cm boyunca öyle inanılmaz bir kurum yapıyorki insan şaşıyor.
    bunu çıkarmanın en etkili yönetimi kapak söküp tornacıya yollamak. tornacı önce ısıtma bujisinin üstüne basit bir civata kaynatır. daha sonra oksijenle yanma odası tarafından kapağı dengeli bir şekilde ısıtır(tavlar).300-400 derecelere gelen alüminyum kapak bujiden daha fazla genleştiği için elle bile çevirseniz buji kolayca çıkar.
    bazılarıda aşırı ısınmış motorda motor soğumadan bujileri sökerseniz de sorun çıkmaz diyorlar ama sıcak sökme işi pek kafama yatmıyor hani. denemek lazım elbet.

Baran --
    Yagmuradam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 43

Beni kıllandırdınız şimdi.. aracım 125bin km'de ve çalışmasında bir sorun yok. Durduk yere ısıtma bujisi değiştirsem mi diye düşünmeye başladım şimdi..

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı Yagmuradam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beni kıllandırdınız şimdi.. aracım 125bin km'de ve çalışmasında bir sorun yok. Durduk yere ısıtma bujisi değiştirsem mi diye düşünmeye başladım şimdi..
    yok hocam ne alaka ısıtma bujisinde sıkıtı varsa ışık yakar zaten merak etme

Tayfun AKTÜRK
    Tayfun-E30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 140

Benimkilerde hiç kırılıcakmış gibi bir hava yoktu sökerken sasırıyorum nasıl kırılıyor..

tayfun aydın
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı Tayfun-E30 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benimkilerde hiç kırılıcakmış gibi bir hava yoktu sökerken sasırıyorum nasıl kırılıyor..
    normal bujilere göre çok daha hassas adaş..

Ali Can
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. rbcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    07AAL45
    Edilen teşekkür: 421

bakım listesine onu da ekleyelim bari

Ümit AKDENİZ
    lektonstar17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    34 HF 6888
    Edilen teşekkür: 454

Alıntı tayfux Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet hocam motor soğumalı çünkü sıcakken işlem yapmak istemezler elimiz falan yanmasın die heralde neyse ki inşallah burdaki bir arkadaşımızın başına gelmez çünkü gerçekten berbat bir durum..
    Arkadaşlar motor sıcakken bujiyi sökmek doğru değil.Çünkü: Metal sıcakta genleşir. Genleşen metal bujiye daha fazla baskı uygular ve daha sıkı kavrar.Bu yüzden motor soğumalı ki metal kendini toplasın ve buji üzerindeki baskı azalsın.Böylece sökme işlemi daha emniyetli olsun.Yani soğumasındaki öncelik el yakması değil.
    SENİ ÇOK SEVİYORUM ÇANAKKALE !

eren ersan
    hannibal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Parlak Beyaz
    Edilen teşekkür: 5

Avrupada ısıtma bujilerini kapağa doğul havava üfletip iyice soğuttuktan sonra değiştiriyorlar. Soğuyan buji daralıp kendisini bırakıyor hemen.

tornacıın kapağı ısıtması işe yaramaz çünkü ısınan kapaktaki delik bujiye doğru genleşeceği için iyice sıkışır.

Sent my GT-I8150 using 2

Ziyaretçi033
    Ziyaretçi Ziyaretçi033 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Farklı iki metalin genleşme katsayıları farklı olduğu için, biri 100derce ısıda x kadar genleşiyorsa, diğeri 5x genleşiyor. Böylelikle buji tam genleşmeden kapak genleşip bujinin kolay çıkmasına sebep oluyor.Arkadaşımız onu anlatmaya çalışmış.

eren ersan
    hannibal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Parlak Beyaz
    Edilen teşekkür: 5

Alıntı gmy1706 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Farklı iki metalin genleşme katsayıları farklı olduğu için, biri 100derce ısıda x kadar genleşiyorsa, diğeri 5x genleşiyor. Böylelikle buji tam genleşmeden kapak genleşip bujinin kolay çıkmasına sebep oluyor.Arkadaşımız onu anlatmaya çalışmış.

tamam işte kapak daha çok genleştiği için delik daralır. yani aşağıdaki resimdeki gibi, bujilerin girdiği delik kırmızı nokta olsun mesela. genleşme sadece dışa doğru olmaz. okların yönünde içe doğru da olur. yani ısıtmak değil soğutmak gerekir.

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon