Hülya sen eğer ki güç eksikliği olduğuna inanıyor isen sana şu hareketi yapmanı tavsiye edebilirim, evde bulunan yarım veya bir litrelik pet şişelerle yapabilirsin![]()
ONE ARM DUMBBELL ROWING
Vücut öne eğilmiş ve yere paralel pozisyonda, bench'in kenarından bir elle tutunulur, yerde bulunan dumbbell, diğer el ile sıkıca kavranarak, nefes vermek suretiyle göğüse doğru çekilir ve nefes alarak tekrar başlangıç pozisyonuna dönülür. Bu arada dizler de hafifçe kırık durumdadır. Hareket bütün sırt kaslarını kasarak, kontrollü ve yavaş uygulanmalıdır.
![]()
Hülya Çorakçı Ertan
Her zaman el freniyle beraber yokuş aşağı geri vitese,yokuş yukarı diğer viteslere takarım.Çünkü vitese takma en güvenli yöntemdir.
El freni sertliğine gelince,tabi ki bayanları belki biraz zorlayabilir;ama çok da sert değil.Düğmeye basarak çekilirse biraz olsun kolaylaşabilir.
...because failure is not an option.
Elektronik Mühendisi @ BOTAŞ
benim bildiğim arabalarımızın el frenleri hala mekanik sistem.. elektronik bir sistem ile hala desteklenmiyor.. eski kasa şahinimizdekinden bir farkı yok sizin anlıcanız... (ben böyle biliyorum yanlış bilmiyorsam) eskiden şahin arabamızla ustaya giderdim.. balataları değiştiğimizde usta birde el freni çubuğuna bakım onu biraz sıkım derdi.. el frenini sıkardı usta ve daha az çekmelerde araba durur olurdu.. ama zaman içinde bunun ayarı bozulur.. tekrar ayar yapmak gerekirdi..
GP active 5 k. mj 75 hp new orleans mavi
katılıyorum:ok: .....ama zaman içinde kavramı bazen çok kısalabiliyor...
ayar yapılmış ve çok az çekmeyle tutar hale gelmiş el frenini ...taş kafalıbir arkadaşımız gelip kolu yerinden sökmek istercesine sonuna kadar çekip tüm ayarı mahvettikten sonra tekrar ustaya gidilir ayar yaptırılır...
bence ne kadar ayar yapılırsa yapılsın el freninin kavrama anı kuvvet isteyen birşeydir. yani kavrama anı yukarda olmuş aşağıda olmuş fark etmez bence. yukarıda zorlayan elfreni 3. klikte zorlar. Bayanlar için bu el freni olayı zorlayabilir. ama sabredin elektrikli el freni sistemi yaygınlaşıyor![]()
el frenini kaldırırken garç die ses cıkmaması için düğmeye basılı tutup çekiyorum . indirirkende düğmeye basıp el frenini hafifçe yukarı çekmen yeterli ondan sonra kendisi iner zaten![]()
El freni zaman içinde ayar gerektirebilir ve eğer ayarlanmazsa bir miktar kaçırma yapabilir ama her şekilde güç gerektiren bir sistem![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri