Sayfa 5/27 İlkİlk 12345678925 ... SonSon
539 sonuçtan 81 ile 100 arası

Konu: Hız sabitleyici sonradan takılabiliyormuş!!!

Adı Soyadı
    KaMiKaZe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 752

kalkülüs bitermi o bitse diff gelir o bitse eng math gelir ozan ne yaptın sen

Sertaç Sertaç
    smartmavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 445

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    höh sende amma yaptın ya taaa 1. sınıfta kaldı calculus malculus 3ün 1i bitti be

yazılım olmadıktan sonra istediğiniz yere çekin kablolu nasıl çalışçak? yazılım içinde kime güvenip böyle bi yükleme yaptırcaksınız?

uzun lafın kısası biz zaten bu konuyu düşünüp olmaz diye rafa kaldırmıştık

haa yazılım varsa zaten body computerde yani kolu takınca direk çalışıcaksa dert değil zaten, kola bile gerek yok farklı düğmelerle yapılır
    evet bunu başka biryerde okumuştum; kendi belirlediği düğmelere hat çekenler vardı.

Body computer'a gelince; İngiliz Fiatçılar tüm yazılımların zaten bilgisayarda yüklü olduğunu, ilgili donanım aktive edildiği anda çalışacağını söylemişler...

Uygun parça takıldığında çalışıcağına eminim.

berkeraaa
    Ziyaretçi berkeraaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı OzzY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    höh sende amma yaptın ya taaa 1. sınıfta kaldı calculus malculus 3ün 1i bitti be

yazılım olmadıktan sonra istediğiniz yere çekin kablolu nasıl çalışçak? yazılım içinde kime güvenip böyle bi yükleme yaptırcaksınız?

uzun lafın kısası biz zaten bu konuyu düşünüp olmaz diye rafa kaldırmıştık

haa yazılım varsa zaten body computerde yani kolu takınca direk çalışıcaksa dert değil zaten, kola bile gerek yok farklı düğmelerle yapılır
    ozan biten var bitmeyen var...

birde bitiremeyen var niye böyle yapıyorsn...finalden çıktım yaralıyım

ORÇUN ÇABUK
    aŞK 3 HaRF BMW WiSTaRiA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2431

Hadi bakalım arkadaşlar sonucunuzu sabırsızlıkla bekliyoruz...

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı KaMiKaZe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kalkülüs bitermi o bitse diff gelir o bitse eng math gelir ozan ne yaptın sen
    son MATH kodlu dersten kurtuldum bu dönem, içeriğinde math olsada bundan sonrası yapılır her türlü

Alıntı smartmavi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet bunu başka biryerde okumuştum; kendi belirlediği düğmelere hat çekenler vardı.

Body computer'a gelince; İngiliz Fiatçılar tüm yazılımların zaten bilgisayarda yüklü olduğunu, ilgili donanım aktive edildiği anda çalışacağını söylemişler...

Uygun parça takıldığında çalışıcağına eminim.
    hiç fiattan beklediğim bişey değildi umarım bizimkilerde öyledirde bizde faydalanırız
    Alıntı berkeraaa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ozan biten var bitmeyen var...

birde bitiremeyen var niye böyle yapıyorsn...finalden çıktım yaralıyım
    geçmiş olsun bizede daha dün geçirdiler istiraat verdiler
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

Ertuğ Torun
    T-jet uzmani Romeo_er2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    06 GTR 52
    Edilen teşekkür: 1032

Az bekleeyin herseyin cozumu bende..ben yaptim olacak.. olmazsada hepbirlikte guleriz canimiz saolsun
    06 GTR 52

-Crossfit-
    Forging Elite Fitness

7. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Selim Demirtaş
    Rote Baron ms777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 104

Aylar sonra can sıkıntısıyla internette dolaşırken siteye girmeye karar verdim, yaklaşık 4 aydır amerikada yaşamaktayım haliyle 4 aydır hiç Fiat marka otomobil görmüyorum anlamına geliyor. Ben konu altında yazılan mesajların hepsini okudum ve olayı farklı bir açıdan değerlendirmeye karar verdim. ESPli araçların alt yapısı haliyle uygun hız kontrol sistemini kurmaya (gaz kelebeğini kontrol eden bir mekanızma mevcut olsa gerek ama bunun ne durumda olduğunu bilmiyor on-off çalışan bir mekanizmamı yoksa servo mu? bunun yanıtınıda konuyla ilgili arkadaşlar verirse memnun olurum). Kablo tesistanın olup olmadığı konusuna gelincede Fiat bu hiç belli olmaz aracınızda oladabilir olmayadabilir şansınıza kalmış birşey. Aynı şey hız kontrol kolunu sabitlemek içinde geçerli ayrıca kadrandaki ışık meselesine gelincede onunda ayrı bir kablo bağlantısı olabilir ledden ziyade benim aklıma gelen kuvvetli ihtimal bu. Yazılım meseleside bence komple bir yazılım değişimi gerekmiyordur bir günceleme yada ek programla iş hallonulur. Bana göre en önemli mesele gaz kelebeğindeki mekanızması hız kontrollü araçlarla aynı mı acaba? Hız kontrol sisteminin en önemli parçlarından biri hava yolunda frene basıldığında ani vakum valfi mevcut mu? Ani durumlarda önemli hale gelebilir. Hız kontrol sistemi ne kadar basitte gözükse aslında karmaşık bir sistem. Bu işe caseret eden arkadaşları tebrik ediyorum.

Not: Amerikada 90 ların başında yapılmış araçlarda dahi hız kontrol sistemi var vede bu araçlarda merkezi bir elektronik bilgisayar ünitesi bile yok. İsteyenlere bu harici hız kontrol ünitesinin şemasını gönderebilirim. Sistemin nasıl çalıştığı hakkında bilgi verecektir.

mesut eyvaz
    mesut eyvaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Osmaniye
    Rengi
    Evo Granit Gri
    Edilen teşekkür: 34

yani hızı yine ayakla kontrol edeceğiz . Neden hız kontrol istememişim araçta satın alırken ?

Adı Soyadı
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

amerikada 90 ların başında kullanılan sistem şuan bazı traktör ve pikaplarda kullanılan el gazı sistemi olsa gerek.

11. Bu mesajı için 2 kişi KaMiKaZe'ye teşekkür etti:

mojito mojito
    mojito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Edilen teşekkür: 0

merhaba yanlış topiğe yazıyor olabilirim ama yardımcı olabilirseniz sevinirim
    direksiyon altındaki sinyal kolu göbeğinin şerit kablosu kırılmış (airbag ışığı direk yanıyor-korna çalmıyor-radyo kontrolü yok)
    servise sordum 500 tl diyor çıkma araştırdım 350 tl istediler Atatürk sanayide
    bu konuda bana yardımcı olacak varmı acaba

Ali Elover
    ELOVER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 31

Alıntı mojito Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhaba yanlış topiğe yazıyor olabilirim ama yardımcı olabilirseniz sevinirim
    direksiyon altındaki sinyal kolu göbeğinin şerit kablosu kırılmış (airbag ışığı direk yanıyor-korna çalmıyor-radyo kontrolü yok)
    servise sordum 500 tl diyor çıkma araştırdım 350 tl istediler Atatürk sanayide
    bu konuda bana yardımcı olacak varmı acaba
    ben cc için servisle görüşme halindeyim, UK'den parça için anlaştım.
    Eğer sorunsuz oluyorsa, ki arabam esp'li T-jet'e uyuyor deniyor, benden çıkan kol takımını size uygun bir fiyata verebilirim. Mesela cc bana UK'den 200 Tl'ye gelecek sıfır parça, bende size kolu 100 Tl'ye veririm, arabam daha 17.000 kmde parçam sıfır gibidir.

mojito mojito
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı

Alıntı ELOVER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben cc için servisle görüşme halindeyim, UK'den parça için anlaştım.
    Eğer sorunsuz oluyorsa, ki arabam esp'li T-jet'e uyuyor deniyor, benden çıkan kol takımını size uygun bir fiyata verebilirim. Mesela cc bana UK'den 200 Tl'ye gelecek sıfır parça, bende size kolu 100 Tl'ye veririm, arabam daha 17.000 kmde parçam sıfır gibidir.
    süper olur arkadaşım uyarmı acaba benim ************ 2006 multijet cc yok

mojito mojito
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı

Alıntı mojito Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    süper olur arkadaşım uyarmı acaba benim ************ 2006 multijet cc yok
    resimde yüklemeye çalıştım umarım olmuştur

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

Alıntı ms777 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aylar sonra can sıkıntısıyla internette dolaşırken siteye girmeye karar verdim, yaklaşık 4 aydır amerikada yaşamaktayım haliyle 4 aydır hiç Fiat marka otomobil görmüyorum anlamına geliyor. Ben konu altında yazılan mesajların hepsini okudum ve olayı farklı bir açıdan değerlendirmeye karar verdim. ESPli araçların alt yapısı haliyle uygun hız kontrol sistemini kurmaya (gaz kelebeğini kontrol eden bir mekanızma mevcut olsa gerek ama bunun ne durumda olduğunu bilmiyor on-off çalışan bir mekanizmamı yoksa servo mu? bunun yanıtınıda konuyla ilgili arkadaşlar verirse memnun olurum). Kablo tesistanın olup olmadığı konusuna gelincede Fiat bu hiç belli olmaz aracınızda oladabilir olmayadabilir şansınıza kalmış birşey. Aynı şey hız kontrol kolunu sabitlemek içinde geçerli ayrıca kadrandaki ışık meselesine gelincede onunda ayrı bir kablo bağlantısı olabilir ledden ziyade benim aklıma gelen kuvvetli ihtimal bu. Yazılım meseleside bence komple bir yazılım değişimi gerekmiyordur bir günceleme yada ek programla iş hallonulur. Bana göre en önemli mesele gaz kelebeğindeki mekanızması hız kontrollü araçlarla aynı mı acaba? Hız kontrol sisteminin en önemli parçlarından biri hava yolunda frene basıldığında ani vakum valfi mevcut mu? Ani durumlarda önemli hale gelebilir. Hız kontrol sistemi ne kadar basitte gözükse aslında karmaşık bir sistem. Bu işe caseret eden arkadaşları tebrik ediyorum.

Not: Amerikada 90 ların başında yapılmış araçlarda dahi hız kontrol sistemi var vede bu araçlarda merkezi bir elektronik bilgisayar ünitesi bile yok. İsteyenlere bu harici hız kontrol ünitesinin şemasını gönderebilirim. Sistemin nasıl çalıştığı hakkında bilgi verecektir.
    direkt ECu dan püskürtme miktarını azaltır ya da artırır.

Selim Demirtaş
    Rengi
    Yok

Alıntı KaMiKaZe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    amerikada 90 ların başında kullanılan sistem şuan bazı traktör ve pikaplarda kullanılan el gazı sistemi olsa gerek.
    O şekilde değil kesinlikle aracın hızını ölçen bir sensörde var sistemde ve gaz kelebeğini kontrol eden servoya bağlı ayarladığınız hıza göre gidiyor. Benim sorum ne kadar yakıt püskürtüğü ile ilgili değildi tek paremetre yakıt miktarı değil gaz kelebeğinin konumuda önemli onu ayarlayan mekanizma hakkında idi. Gaz kelebeğinin konumunu ayarlayan bir selonoid motorun mevcut olması gerekiyor hız kontrol sisteminin bir parçası olarak.

Adı Soyadı
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Araclarimizda gaz teli olmadığına göre öyle bir sistemin mevcut oldugunu düşünüyorum

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

CC , body computerdeki yazılım ile direkt ECU ya müdahale edip motora gaz verir yada vermez çalışma şekli budur..

Selim Demirtaş
    Rengi
    Yok

Alıntı Du Hast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    CC , body computerdeki yazılım ile direkt ECU ya müdahale edip motora gaz verir yada vermez çalışma şekli budur..
    Bunu yapabilmesi için bir takım ekipmanlara ihtiyacı olduğunu söylemeye çalışıyorum aslında gaz kelebeğini kontrol eden bir selonoid bir mekanizmaya ihtiyac var eğer ESP sistemin bir parçasında böyle bir selonid motor var mı acaba gaz kelebeğini kontrol eden? Benim merak ettiğim husus bu araca bakma şansım yok malesef.

Adı Soyadı
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Olayı tekrar heyecanlandırayım biraz.
    Bildiğim kadarıyla bizim araçlarımızda ecu en azından benim aracımdaki ecunun kodu aşağıdaki gibi...

IAW mjd 6jf
    A020202 Break-out 35-pinü

Ekte eklediğim dökumanlarda wiring diagram mevcut, wiring diagram üzerinde gözüken 2-3-20-21 numaraları bağlantılar hız limitörüne ait, daha önce eklediğim eper resimlerindede buraya girecek kablonun resmi mevcuttu yani bağlantı olarak sıkıntı olacağını sanmıyorum.

ORÇUN ÇABUK
    aŞK 3 HaRF BMW WiSTaRiA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2431

gelişmeleri çok sıkı bir şekilde takip ediyoruz beyler sadece konuyla alakamız olmadığından sessizizz... Hadi bu işi kıvırıcaksınız siz... Aslansınız kaplansınızsis yaparsınız elinizden kurtulmaz gaz vereyim bari

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 5/27 İlkİlk 12345678925 ... SonSon