kalkülüs bitermi o bitse diff gelir o bitse eng math gelir ozan ne yaptın sen :D
Printable View
kalkülüs bitermi o bitse diff gelir o bitse eng math gelir ozan ne yaptın sen :D
evet bunu başka biryerde okumuştum; kendi belirlediği düğmelere hat çekenler vardı.
Body computer'a gelince; İngiliz Fiatçılar tüm yazılımların zaten bilgisayarda yüklü olduğunu, ilgili donanım aktive edildiği anda çalışacağını söylemişler...
Uygun parça takıldığında çalışıcağına eminim.
Hadi bakalım arkadaşlar sonucunuzu sabırsızlıkla bekliyoruz...
son MATH kodlu dersten kurtuldum bu dönem, içeriğinde math olsada bundan sonrası yapılır her türlü :D:D
hiç fiattan beklediğim bişey değildi umarım bizimkilerde öyledirde bizde faydalanırız :)
geçmiş olsun :D:D bizede daha dün geçirdiler istiraat verdiler :D
Az bekleeyin herseyin cozumu bende..ben yaptim olacak.. :D olmazsada hepbirlikte guleriz canimiz saolsun :)
Aylar sonra can sıkıntısıyla internette dolaşırken siteye girmeye karar verdim, yaklaşık 4 aydır amerikada yaşamaktayım haliyle 4 aydır hiç Fiat marka otomobil görmüyorum anlamına geliyor. Ben konu altında yazılan mesajların hepsini okudum ve olayı farklı bir açıdan değerlendirmeye karar verdim. ESPli araçların alt yapısı haliyle uygun hız kontrol sistemini kurmaya (gaz kelebeğini kontrol eden bir mekanızma mevcut olsa gerek ama bunun ne durumda olduğunu bilmiyor on-off çalışan bir mekanizmamı yoksa servo mu? bunun yanıtınıda konuyla ilgili arkadaşlar verirse memnun olurum). Kablo tesistanın olup olmadığı konusuna gelincede Fiat bu hiç belli olmaz aracınızda oladabilir olmayadabilir şansınıza kalmış birşey. Aynı şey hız kontrol kolunu sabitlemek içinde geçerli ayrıca kadrandaki ışık meselesine gelincede onunda ayrı bir kablo bağlantısı olabilir ledden ziyade benim aklıma gelen kuvvetli ihtimal bu. Yazılım meseleside bence komple bir yazılım değişimi gerekmiyordur bir günceleme yada ek programla iş hallonulur. Bana göre en önemli mesele gaz kelebeğindeki mekanızması hız kontrollü araçlarla aynı mı acaba? Hız kontrol sisteminin en önemli parçlarından biri hava yolunda frene basıldığında ani vakum valfi mevcut mu? Ani durumlarda önemli hale gelebilir. Hız kontrol sistemi ne kadar basitte gözükse aslında karmaşık bir sistem. Bu işe caseret eden arkadaşları tebrik ediyorum.
Not: Amerikada 90 ların başında yapılmış araçlarda dahi hız kontrol sistemi var vede bu araçlarda merkezi bir elektronik bilgisayar ünitesi bile yok. İsteyenlere bu harici hız kontrol ünitesinin şemasını gönderebilirim. Sistemin nasıl çalıştığı hakkında bilgi verecektir.
yani hızı yine ayakla kontrol edeceğiz . Neden hız kontrol istememişim araçta satın alırken ?
amerikada 90 ların başında kullanılan sistem şuan bazı traktör ve pikaplarda kullanılan el gazı sistemi olsa gerek.
merhaba yanlış topiğe yazıyor olabilirim ama yardımcı olabilirseniz sevinirim
direksiyon altındaki sinyal kolu göbeğinin şerit kablosu kırılmış (airbag ışığı direk yanıyor-korna çalmıyor-radyo kontrolü yok)
servise sordum 500 tl diyor çıkma araştırdım 350 tl istediler Atatürk sanayide
bu konuda bana yardımcı olacak varmı acaba
ben cc için servisle görüşme halindeyim, UK'den parça için anlaştım.
Eğer sorunsuz oluyorsa, ki arabam esp'li T-jet'e uyuyor deniyor, benden çıkan kol takımını size uygun bir fiyata verebilirim. Mesela cc bana UK'den 200 Tl'ye gelecek sıfır parça, bende size kolu 100 Tl'ye veririm, arabam daha 17.000 kmde parçam sıfır gibidir.
O şekilde değil kesinlikle aracın hızını ölçen bir sensörde var sistemde ve gaz kelebeğini kontrol eden servoya bağlı ayarladığınız hıza göre gidiyor. Benim sorum ne kadar yakıt püskürtüğü ile ilgili değildi tek paremetre yakıt miktarı değil gaz kelebeğinin konumuda önemli onu ayarlayan mekanizma hakkında idi. Gaz kelebeğinin konumunu ayarlayan bir selonoid motorun mevcut olması gerekiyor hız kontrol sisteminin bir parçası olarak.
Araclarimizda gaz teli olmadığına göre öyle bir sistemin mevcut oldugunu düşünüyorum
CC , body computerdeki yazılım ile direkt ECU ya müdahale edip motora gaz verir yada vermez çalışma şekli budur..
Bunu yapabilmesi için bir takım ekipmanlara ihtiyacı olduğunu söylemeye çalışıyorum aslında gaz kelebeğini kontrol eden bir selonoid bir mekanizmaya ihtiyac var eğer ESP sistemin bir parçasında böyle bir selonid motor var mı acaba gaz kelebeğini kontrol eden? Benim merak ettiğim husus bu araca bakma şansım yok malesef.
Olayı tekrar heyecanlandırayım biraz.
Bildiğim kadarıyla bizim araçlarımızda ecu en azından benim aracımdaki ecunun kodu aşağıdaki gibi...
IAW mjd 6jf
A020202 Break-out 35-pinü
Ekte eklediğim dökumanlarda wiring diagram mevcut, wiring diagram üzerinde gözüken 2-3-20-21 numaraları bağlantılar hız limitörüne ait, daha önce eklediğim eper resimlerindede buraya girecek kablonun resmi mevcuttu yani bağlantı olarak sıkıntı olacağını sanmıyorum.
gelişmeleri çok sıkı bir şekilde takip ediyoruz beyler sadece konuyla alakamız olmadığından sessizizz... Hadi bu işi kıvırıcaksınız siz... Aslansınız kaplansınızsis yaparsınız elinizden kurtulmaz :D:D gaz vereyim bari :D