EPER üzerinden yaptığım araştırmada E416 (Cruise Control Tanımalama) kodu geçen parçaların listesini çıkarttım. ECU, Body computer, Kablo tesisatı gibi müdahale edilemeyecek parçalarda değişiklik yok.
1.resimde görülen debriyajın altındaki anahtarın kontrol edilmesi gerekiyor, kodu farklı olmasına rağmen işlevselliği aynı olabilir. Olmasa bile bu anahtar t-jet araçlarda kullanılan anahtar o yüzden temini sorun olmaz.
2.resimdeki kablonun araçlarımızda mevcut olmadığını düşünüyorum, ama madem kodu var o kabloda temin edilebilir, soketlerde herhangi bir kod farkı olmadığına göre bağlanacağı yer hazır durumda demektir.
3.resimdeki işin pahalı kısmı sinyal ünitesinin komple değişmesi gerekiyor.
4.resimde göstergelerde e415 kodu gözüküyor ama bunun muhtemelen gösterge ekranında cc ışığın gözükmesi için olduğunu düşünüyorumki bu ilk etapda zorunlu birşey değil.
5.resimdeki parça ordaki boşluğu tamamen kapatan tapanın yerine bir kısmı cc kolu için delik tapa bunuda detay olarak düşünüyorum.
Benim bundan sonraki planım iyi ilişkileri kullanarak cc olan bir araçla bizim araçları karşılaştırmak olacaktır.