Bakıyorum da, 08.01.2011'de bu konuyu ben açmışım, ve o zaman söylediklerim doğru çıkmış :D
Bugün ben de cruise control taktırdım. yazılım falan yok.. tak çalıştır!
Teşekürler Bey!
Printable View
Bakıyorum da, 08.01.2011'de bu konuyu ben açmışım, ve o zaman söylediklerim doğru çıkmış :D
Bugün ben de cruise control taktırdım. yazılım falan yok.. tak çalıştır!
Teşekürler Bey!
450 TL işçilik dahil. body compt'e çekilen kablo dahil. yetkili servis kalitesi de cabası...
Selamlar,
Bu ara everbuying ya da dx den bir kaç şey alacağım, vaktim olunca CC'yi de aktif ederim diye ELM cihazı da almak istiyorum. Modifiye etmeden Puntolarda kullanabileceğimiz bir model var mı acaba? Bu sitelerden birinden bir model tavsiye edebilirmisiniz?
Bu iki ürün arasında fark var mı acaba? İkisi de aynımıdır.
V1.5 OBD2 ELM327 USB CAN-BUS Scanner - Shipping - DealExtreme
Cheap Aluminum Case OBD2 ELM327 USB CAN-BUS Scanner
Furkan bey aslında benim ELM 327 1.5 versiyonlu fakat şimdiye kadar aynı satıcıdan 3 kişi almamıza rağmen üçününde iç yapısı farklı çıktı. O yüzden iç yapısı daha önemli. Aldığınızda iç yapısının fotoğrafını paylaşırsanız o zaman daha iyi yardımcı olmaya çalışırım size.
Plastik kabı olandan alabilirsiniz...plastik kaplı elm de iki plaket var ikisi de ayrı olarak düzenlenebilir
bu konuda bilgi verdiğiniz için teşekkürler benim punto 1.4 fire active bu araca hız sabitleyici takıyorlarmı acaba bir bilginiz varmı?
Tabiki takılır Ramazan bey neden takılmasın buton bile yapılır şuradaki konuya bakabilirsiniz. Tekirdağdan Halil bey buton yaptı mesela. Onda da 1.4 fire var.
https://forum.grandepuntotr.com/kend...iliyormus.html
Ali bey merhaba,
Bir süredir cc ile ilgili paylaşımlarınızı heyecan ve ilgiyle takip ediyorum. Vakit bulur bulmaz ilk fırsatta bende bu işleme girişmek üzere hazırlıklarımı yapmaya çalışıyorum.
İlk olarak önceki konularda verdiğiniz yaklaşık 180mb civarındaki elearnı indirdim, cdye yazmak üzere bekliyor.
ikinci olarakta bir adet ELM327 temin ederek yine paylaşımını yaptığınız şekilde modifiye etmem gerekiyor sanırım.
üçüncü ve son olarakta geriye tuş takımı hazırlamak kalıyor.
Bunların haricinde bu işlere başlamadan önce temin etmem gereken bir şey varmıdır ? Örneğin elearn için crack falan gereklimidir ?
birde elearnı çalıştırınca hangi menüden hangi işlemlerin yapılması gerektiğini forumdaki aramalarımda bulamadım. Müsait olduğunuzda bu konuda da bilgi verebilirmisiniz lütfen.
Tarık bey ilgi ve alakanız için çok teşekkür ederim fakat elearn sadece aracın özellikleri- tesisatı- parçaların yerleri-isimleri gibi konuları içerir size gerekli olan ise fiat ecu scan programıdır. Bunu bilgisayarınıza yükleyip araca ELM 327 ile bağlanarak CC yi aktif etmeniz gerekir. Bu konuda takıldığınız an sorularınıza en kısa sürede cevap vermeye çalışırım.
dx.com'da elm327 bakıyorumda seri port ve usb olanların dışında usb üzerinden bağlanabilen 3 ayrı model gördüm. Aralarında bir fark varmıdır yoksa belirttiğiniz modifiyeyi yaptıktan sonra hepsi işe yararmı dersiniz ?
V1.5 OBD2 ELM327 USB CAN-BUS Scanner - Shipping - DealExtreme
ELM327 V1.5 OBD2 OBDII CAN-BUS USB Auto Diagnostic Interface Code Scanner Reader - Shipping - DealExtreme
OBDII USB Car Diagnostic Cable - Black + Blue + Orange (DC 12V) - Shipping - DealExtreme
Tarık bey dış görünümünden çok iç yapısı daha önemli bizim için. Şimdiye kadar aynı satıcıdan 3 ayrı ELM 327 cihazı satın alındı üçüde 1.5v fakat iç yapıları birbirinden çok ayrı. Bazılarında direk modifiye yetiyorken bazılarının içerisindeki R04 direncinide çıkarmanız gerekiyor. Siz aldıktan sonra bana iç yapısının bir fotoğrafını gönderirseniz yardımcı olmaya çalışırım fakat zaten Türkiye'de bu cihazlar 50 tl civarı neden yurt dışından almak istiyorsunuz ki? Yurt dışından daha geç gelmiyor mu ?
Evet yurt dışından daha geç geliyor ama oradan getirtmeyi düşündüğüm birkaç şey daha var. Beraberinde bunu da alırım diye düşünüyorum.
o halde 12.50$ olan en ucuz versiyonu sipariş listeme ekliyorum. Pek fazla vaktim olmadığından ben başlayana kadar 2 kere gelir zaten :D
son linkteki üründe altta 2pin var göze batan endeki üründe öyle bir pin yok diye haturlıyorum sıkıntı olmasın sonra soketin girmemesi falan??
@ramazan oktay bende Ali Beyin yardımlarıyla taktım CCyi aracım fire aktive sadece 41.pinden kablo çektim o kadar
ayrıca elearn için crack gerek yok fakat fiatecu scan için crack gerekli kurmazsanız CC menüsüne giremezsiniz.
Oradakilerin pin olduğunu düşünmüyorum. Karşı soketin kenar tırnaklarının gireceği çıkıntının kenarında kalan boşluklar. O resim sanırım ürünün konnektör kısmı havadayken çekilmiş yada kadrajın açısı denk gelmiş ve arkasına vuran flaş ışığından aydınlandığı için boşluklar görünmüş.