Arkadaşlar Gp 1.4 8v mutlaka takılır çünkü elearn de ,özellikle bu model için şeması ve kullanma şekli var ,eğer eklenmeseydi bu programda bu model seçildiğinde çıkmazdı...
Printable View
Arkadaşlar Gp 1.4 8v mutlaka takılır çünkü elearn de ,özellikle bu model için şeması ve kullanma şekli var ,eğer eklenmeseydi bu programda bu model seçildiğinde çıkmazdı...
arkadaşlar merhaba,
bu elearn'e nasıl girip araç ile ilgili bilgi alabiliyoruz, yada girebiliyormuyuz ? mazur görün konuya hakim değilim.
Hocam Elearn Gp nin tüm bilgilerini şemalarını tariflerini içeren bir program(önceki sayfalarda görüntüsü var) gp nin motor seçeneğini giriyorsunuz tüm bilgiler dijital ortamda .ilginç olanı bu programı indirdim kurdum, şu an arkadaşlar nette bulamıyorlar, link vereceğim bende bulamıyorum :-)
Arkadaşlar 2011 bravom var asist kit yoktu, kafayı hız sabitleme konusuna takmıştım ve sonunda başardım.
Ankara kavaklıdere yetkili servisinden müslüm bey ve yasin beye çok teşekkürler,para kazanmak amacıyla değilde müşteri memnunuyeti için o servisin başındalar...
Aracıma hız sabitleme takmak için türkiyedeki servisleri aradım tofaş fabrikayı aradım, koç holdingi aradım ama kimse yardımcı olamadı ve konu hakkında katiyen olmaz olursada 8000 tl bulur dediler, halbuki sinyal kolu değişince oluyormuş,2010 ve 2011 bravolarda italyanlar sinyal kolunun yanına kadar beşli criuse soketini hazır bırakmışlar ve 2010 dan öncesi içinde ecu motor kontrol kartından kablo çekilmesi lazım ve göğüsede bir lamba takılması ve kolu değiştirmelisiniz,bunuda kavaklıdere servisinde halledebilirsiniz yasin bey yardımcı oluyor ve birkaç saatte hız sabitlemeniz hazır,konu hakkında bilgi isterseniz yardımcı olurum....
punto içinde yasin arkadaşla konuşun halledecektir ben yaptırdım ve süper oldu
şu yukarıdaki alfa 147 kolu sadece bravolara uygun grante ve evonun kolları farklı,2010 ve 2011 kablolar hazır direksiyon altındaki kapağı sökün ve bakın boşta kablo soket varsa hemen ankara kavaklıdere servisine gidin yasin bey halleder,kablo yoksada ecudan çekerler valla süper bir özellik araç az yakıyor
Arkadaşlar 2011 bravom var asist kit yoktu, kafayı hız sabitleme konusuna takmıştım ve sonunda başardım.
Ankara kavaklıdere yetkili servisinden müslüm bey ve yasin beye çok teşekkürler,para kazanmak amacıyla değilde müşteri memnunuyeti için o servisin başındalar...
Aracıma hız sabitleme takmak için türkiyedeki servisleri aradım tofaş fabrikayı aradım, koç holdingi aradım ama kimse yardımcı olamadı ve konu hakkında katiyen olmaz olursada 8000 tl bulur dediler, halbuki sinyal kolu değişince oluyormuş,2010 ve 2011 bravolarda italyanlar sinyal kolunun yanına kadar beşli criuse soketini hazır bırakmışlar ve 2010 dan öncesi içinde ecu motor kontrol kartından kablo çekilmesi lazım ve göğüsede bir lamba takılması ve kolu değiştirmelisiniz,bunuda kavaklıdere servisinde halledebilirsiniz yasin bey yardımcı oluyor ve birkaç saatte hız sabitlemeniz hazır,konu hakkında bilgi isterseniz yardımcı olurum....
punto içinde yasin arkadaşla konuşun halledecektir ben yaptırdım ve süper oldu
bravo ve gp sistem aynı bady compiterde işlem yapılmıyor dacece ecudan kablo çekiliyor ama 2010 ve sonrasında kablo hazır kompile kolda olay bitiyor yarın bu konu hakkında detaylı bilgi veririm...
bizim 2011 gp ler içinde olunuyorsa bir konuşmak lazım? ve maliyetini ? neler yapmak gerektiğini ?
eğer ben yaparım bi şekilde uydurur hallederim diyen olursa elimdeki airbag makarası kopuk cruise kontrollü komple sinyal kolunu satabilirim mantıklı bir fiyata..
Arkadaşlar alfanın kolu stilio ve bravo ile aynı gp nin kolları farklı,servisten criuseli bir gpnin şasi numarası ile fiyat sorabilirsiniz,ayreten kol ve altındaki bagalit değişiyor,lütfen uydurmasyon yapmayalım kapağı kesemezsiniz çok çirkin olur, yapılacak işlem kol sinyal ünitesi ile kompile değişir,evolarda üst kapağı sökün altında soket varsa beyaz ve beşli yaşadınız hemen sinyal ünitesi aln ve takın, 600 ve 700 tl arası biter.... Ankara kavaklıdere servisi yasin bey bu işi halleder..
ankara da gp ye hız sabitleme taktırsın birisiolursabizde elelim ;)
yok mu bır gelısme daha ?
hortttt
konuyu hortlayim yine :)
ya bu hiz sabitlemeyi yapmam lazim kendim denedim 4.8 e kadar dusurdum manuel cruise control ile :) ama sorun unutup dokunuyorum gaza bazen bosa gidiyor sonra
neyse ben bir ilanda 2007 veya 2008 gp mjet te gormustum orjinal kolu.ama nasil takilmis bilmiyorum. Sahibinden de gormustm arac sanirim izmirdeydi.kesin yapiliyordur orjinal olarak varsa ama bilen birileri lazim
gplere olmuyor 2010 veya 2011 farketmiyor sorun çıkıyormuş
haberiniz olsun
takılamıyor
Arkadaşlar merhaba benim punto evom vardı sattım şimdi bravo aldım ama üyeliğimi bırakmam.! Benim araç 2011 model aracı ikinci el aldığım için hız sabitleme,yağmur sensörü far sensörü yoktu,daha önce puntoda olduğu için neden bravodada olmasın diye kafayı taktım.kendim elektronikçiyim aynen sizin yukarıda bahsettiğiniz ingiltere fiatform sitesini taradım ve sorunumu çözdüm. Fabrika motor kontroldan direksiyon kapak altına kadar hız sabitlemenin kablosunu çekmiş,şemasını buldum ve kol almadan önce ucları birleştirdim ve çalıştığını gördüm.) süper oldu badi compterden bağımsız çalıştı ve kolu aldık taktık çok güzel oldu,üst kapağıda orjinal aldım oda çok iyi entegre oldu ve şimdiye kadar sorun çıkmadı! Gelelim yağmur sensörüne,fabrika tavan lambasının arkasına kadar kabloyu çekmiş,çıkma sesörle denedik yağmur sensörü çalıştı:) ön camı değiştirdim,sensörü aldık taktık oldu,ama badiden far sensörü menüsü kapalı olunca far sensörü çaşmadı,bende devreyi kendim yaptım sisteme uyarladım aynen orjinal oldu ve benim diyen usta asla anlamaz kablosunu orjinal ekipmanlar kullanarak yaptım tünel altından geçerken hemen yanıyor çıkınca birkaç saniye sonra sönüyor,sinyal kolu ve far sensörü kolunu komple değiştirdiğimizden dolayı far kolu auto konumu var bende o devreyi kullandım olay bitti. Bugünde ispanyadan navigasyonlu cd mp3 player getirdim ve taktım adamlar aşmış ya yıllar önce fiat navigasyonlu teyip üretmiş ama bizim burada yok hayırlısı olsun,geçende alarm aldım taktım süper oldu unutmada puntolara cenmax al922 ve 942b modelleri oluyor hem sinyal artı hem park artı açma kapama atrı kullanınca bady uyumlu olması şart sistem can bus data ile devamlı kontrol edilince aşırı akım çekince araç elektrik üniteleri bady ağrıza lambası yakıp o yolu hizmete kapatıyor,fiat bu aşmış. Gelelim sizin sorununuza grante puntolarda hız sabitleme olmayan modellerde motor kontrol devresinden iç kabine beştane kablo çekmelisiniz ve bunuda şemaya göre dikkatlı şekilde yapmalısınız yoksa beyin yanar,firen ve debriyaj müşürleride üzerinde olacak bir ihtimal orjinal takılı olmalı, evolarda hız sabitleme olmayan modellerde muhakkak kablo çekilidir, bende merak ediyorum ama evo olsada söksek:) direksiyon alt ve üst bagalitini sökün ve üst sol tarafta beyaz ucu boşta sökük soket varsa al sana hız sabitleme patladı gitti:) anklarada olan arkdaşlar hemen kavaklıdere fiat servisine gitsin servis sahibi müslüm bey var dört dörtlük bir arkadaş hertürlü sorunu çözer ve indirimde yapar kolu taktırın,yanı sıra serviste yasin usta var arkadaşlığına diyecek yok süper insan her hatayı çözer ve size yardımcı olur, şu yukarıdaki fotoğraf alfanın ve punto ile alakası yok,alfa stilio lancia ve bravo hız sabitleme kolu aynı hemen hemen her parçası aynı ama punto kolu sadece puntoya olur ince ve yuvarlak bir koli, sorusu olan arkadaşlar her konuda yazıp arıyabilir 05059014444 kenan punto bravo yardımcı olurum. Elimde bravo hız sabitleme kolu,iç tavan aynası,sade sinyal ünitesi ve alt bagalit var ihtiyaç olan arkadaş varsa ulaşsın.